Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 91 891
  • 997
  •   1
Отговори
# 105
Emonka, при кой лекар ходиш във Варна?

Здравей, аз ходя при д-р Станислава Кузманова в Аджибадем Сити клиник. Лично аз съм много доволна. Може в групата Варненски мамчета да видите или питате, според конкретния проблем за гинеколози.

# 106
Някой знае ли добър кожен лекар от Пловдив да гледа на микроскоп? Имате ли мнение за доктор Желязков? Някой го беше споменал, но не си спомням и не го намирам. Извинявам се ако се повтарям.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 09:40 от taniavesko

# 107
Аз ходих при д-р Желязков, смея да твърдя, че с нищо не ми помогна. За него аз нямах проблем, нищо, че от 5месеца съм с възпаления и дискомфорт без почивка. Изписа ми кортикостероиден крем за сърбежа, който разбира се не купих дори,  и глобули, които засилиха симптомите и ги спрях.

# 108
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Променете киселинността на телата си.
Ако страдате от гъбички толкова време, това значи, че PH-то на тялото е тотално влошено, гъбите са само видимата част, а какво става вътре не се знае, което е по- лошата страна.
Елементарно е да наблягате на кисели храни, да избягвате месо, шоколад, какао, ядки, пържено.
Сутрин, две лъжици био ябълов оцет, в чаша с вода е добро начало на деня

# 109
При мен са бактерии. Но и аз намалих сладкото, сутрин кафето дори вече пия без захар, приемам пробиотици , но няма промяна в симптомите.

# 110
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ами, каквото и да пиеш ще е временно решение, докато не промениш киселинността, за гъбите говоря, често обаче и бактериите вървят заедно с тях

# 111
При мен са бактерии. Но и аз намалих сладкото, сутрин кафето дори вече пия без захар, приемам пробиотици , но няма промяна в симптомите.

Какви бактерии се изолират при Вас?

# 112
Ами, каквото и да пиеш ще е временно решение, докато не промениш киселинността, за гъбите говоря, често обаче и бактериите вървят заедно с тях

Тялото е в алкално-киселинен баланс. Работи много усилено да го поддържа. Човекът може да се съществува в една много малка оптимална среда.

Гъбите са естествена част от човека т.е. във влагалище е възможно да съществуват, без да създават проблем, както може да има и бактерии там, които не създават проблем. Разможаването им извън рамките на нормалното /да речем бактериално число от 10 на 4та и нагоре, правят нещата лоши. Покрай моите проблеми изчетох доста изследвания по въпроса. Нищо не може категорично да ти каже какво предизвиква промяната в киселиността на влагалище, нито пък има абсолютни доказателства че пробиотиците работят. /Аз лично смятам, че работят, но няма научни доказателства за това/. При всяко положение да се спре захарта и тестото са добри неща, но не защото ще промянат киселиността на тялото. Да се консумират ферментирали храни се предполага, че влияе благотворно на биома, но все още и за него се знае твърде малко, за да може да се каже нещо категорично.

Моят съвет е като цяло да се грижите за здравето си. Да елиминирате другите възможни причинители - разните плазми, полово-предавани заболявания, ИР, диабет и т.н. След това хигиена, без прекалявания, добри пробиотици долу, по-малко стрес, редовни прегледи и внимателен секс т.е. ако сте предразположена - с овлажнител, тъй като предпазва повече лигавицата от микронаранявания, отколкото секс без.

# 113
Здравейте момичета, весели празници и бъдете здрави! Ще бъде малко дълго, но... През септември пусках цитонамазка и микробиология , това са резултатите
Скрит текст:
Беше ми изписано за тази бактерия Флажил за 10 дни и Вагизан за 7 дни. За ЧПВ ми беше казано, че няма нужда от тест и колпоскоп, да очаквам да изчезне, просто да повторя след 6 месеца цитонамазката. След това лечение обаче аз получих сърбеж и течение. Ядосах се и ноември месец пуснах Фемофлор плюс в Геника:
Скрит текст:
Казаха ми, че лактобацилите са намалени, заради което се е увеличила гарднерелата, но има кандида и трябва лечение за нея. Изписаха ми 3 бр. Фунгокапт (на 1,4 и 7 ден) и Гино Певарил за 3 нощи + се мазах с Клотримазол за 7 дни (сутрин и вечер) Без никакъв резултат - течението и дискомфорта си продължават. Последно бях на лекар при др. Калчев, според който: първо - нямало как на цитонамазка да изолират бактерия, изобщо за него беше нелогично; второ - от геника, микробното число на кандида било не много високо и нямало нужда от лечение, а само от курс с лактобацили. Каза ми, че всички симптоми ми са от липсата на лактобацили във влагалището. Направих 1 курс Лактажин по негово предписание, но все още имам някакво течение и малко сърбеж от време на време. Вече мисля, че полудявам и си внушавам 🥺  Предстои ми проверка за проходимостта на тръбите при Калчев. Казах му, че се притеснявам да не се разнесат инфекции, той каза че нямало страшно, че съм нямала инфекции, а само липса на добра флора. Каза, че нямало нужда да пускам пак някакво изследване. Но този дискомфорт от време на време ме притеснява. Чудя се дали да не направя 1 курс с Полижинакс или Макмирор. В миналото винаги са ми помагали, но без предписание ме е страх да ги взимам. Дали наистина е липса на лактобацили или да търся друго?? Не знам за кое да се притеснявам вече, за този дискомфорт или за предстоящата проверка на тръбите 🥺
П.С. в тази тема се споменава, че при стрес гъбите се увеличават - при мен има доста стрес.

# 114
Не разбирам наименованията на другите и дали са "вредни" един вид, но не са само гъбички, а имаш и Стафилококи, Еубактериум и Гарднерела. Защо лекуват само кандида? Доколкото знам гарднерелата също си е сериозна...

# 115
Явно не сте прочели, поста, наистина е дълъг. Гарднерелата е увеличена, заради липса на латобацили, останалите, са с ниско микробно число. Когато е така, няма нужда от лечение. Тези всички неща (т.н. "лоши бактерии", както и гъбичките, по принцип си живеят във влагалището, но само когато те се увеличат, а добрите бактерии (лактобацили) се намалят, те създават проблеми. Получава се т.н. дисбаланс на флората. Писала съм, че докторът ми е обяснил, ,че микробните числа (включително и на гъбичките) не са високи. Гарднерелата също е част от влагалищната флора (в определено безопасно количество), явно малко хора го знаят. Основният въпрос на този дълъг пост, беше дали наистина всичко се дължи на редуцираните лактобацили или да търся все пак друго (нови някакви изследвания), защото още имам някакво течение и дискомфорт от време на време.

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 10:45 от AlisonParker

# 116
Явно не сте прочели, поста, наистина е дълъг. Гарднерелата е увеличена, заради липса на латобацили, останалите, са с ниско микробно число. Когато е така, няма нужда от лечение. Тези всички неща (т.н. "лоши бактерии", както и гъбичките, по принцип си живеят във влагалището, но само когато те се увеличат, а добрите бактерии (лактобацили) се намалят, те създават проблеми. Получава се т.н. дисбаланс на флората. Писала съм, че докторът ми е обяснил, ,че микробните числа (включително и на гъбичките) не са високи. Гарднерелата също е част от влагалищната флора (в определено безопасно количество), явно малко хора го знаят. Основният въпрос на този дълъг пост, беше дали наистина всичко се дължи на редуцираните лактобацили или да търся все пак друго (нови някакви изследвания), защото още имам някакво течение и дискомфорт от време на време.

Абсолютно възможно е всичко да се дължи на дисбаланс във флората. Поне аз съм личен пример.
На твое място няма изобщо да си помислям за лечение с Полижинакс или Макмирор, ако няма изолиран патоген. Само ще си намалиш още повече лактобацилите.
Вземи си хубав пробиотик, направи още един курс с вагинални лактобацили (Лактажин поне при мен не беше ОК, аз препоръчвам Гинофилус), пусни си една обикновена МБ с микроскопия, за да се види какво е положението с лактобацилите.
За мен е добре да си направиш колпоскопия и контролна цитонамазка. Все пак има някакво съмнение за HPV, то не че е фатално да го имаш, защото е супер често срещано и наистина в някои случаи се самоизчиства, но в други - прави големи бели. Ако имаш раничка на шийката - може да имаш течение и дискомфорт и от това.
Иначе предполагам си проверила за хламидии и т.н. гадинки, които се хващат със специфични тестове, но ако не си - задължително!
На този етап - моето мнение е, че по-добре да изчакаш теста за проходимост на тръбите. За там си трябва идеално чиста МБ, а и понякога се налага след това АБ (ако е например цветна снимка - дават в някои случаи), а това съвсем може да ти оплеска флората.

# 117
Няма да бъде цветна снимка. За хламидии, мико и уреаплазма, има ги в пакета от Геника, отрицателно е всичко. Нямам и раничка на шийката, всички изглеждало розово, неподуто и добре. За колпоскоп и аз го обмислям, за свое успокоение. За лактобацилите, Калчев ми каза Лактажин или Гинофилус. Аз взех първото, защото само него имаха тогава в аптеката. Ще купя сега и Гинофилус. А вие 7 дни по 2 ли слагахте или 14 по 1 (това прочетох в листовката онлайн) Иначе приемам и през устата пробиотик. Обмислям и да почна да пия домашен ябълков оцет с вода, сутрин на гладно

# 118
Няма да бъде цветна снимка. За хламидии, мико и уреаплазма, има ги в пакета от Геника, отрицателно е всичко. Нямам и раничка на шийката, всички изглеждало розово, неподуто и добре. За колпоскоп и аз го обмислям, за свое успокоение. За лактобацилите, Калчев ми каза Лактажин или Гинофилус. Аз взех първото, защото само него имаха тогава в аптеката. Ще купя сега и Гинофилус. А вие 7 дни по 2 ли слагахте или 14 по 1 (това прочетох в листовката онлайн) Иначе приемам и през устата пробиотик. Обмислям и да почна да пия домашен ябълков оцет с вода, сутрин на гладно

Добре е, че  всичко сте проверили за други инфекции. Колпоскопията дава една по-ясна картина, защото се оцветява шийката и се гледа през микроскоп, ако има някакви дори минимални аномалии се вижда всичко, което с просто око не може за се открие. Затова е добре да се прави веднъж годишно за профилактика поне.
Гинофилус съм слагала и по двете схеми, но последно лекарката ми каза, че няма смисъл да се слага сутрин, то доста изтича и затова да си правя 14-дневния курс.
Наистина Лактажин и Гинофилус са единствените препарати с живи лактобацили, поне така ми обясни и моята докторка. Просто при мен Гинофилусът действа по-добре, слагам го превантивно и когато пия АБ, защото от години имам проблеми с тези лактобацили.
Не съм пробвала с оцет и други такива неща, но като цяло една добре подбрана диета за възстановяване на нормалния киселинно-алкален баланс на организма със сигурност ще е от полза...

# 119
Кажете лаборатория в Пловдив за ДНК изследване на Микоплазма и Уреаплазма?

Общи условия

Активация на акаунт