Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да лекувам гъбички в интимната област?
Как да лекувате гъбични инфекции след прием на антибиотици?
Как мога да облекча сърбежа в интимната област?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да лекувам гъбички в интимната област?
-
Как да лекувате гъбични инфекции след прием на антибиотици?
След прием на антибиотици гъбичните инфекции могат да се появят във вагиналната област. Препоръчително е да се консултирате с гинеколог за изследвания и лечение. Обикновено се използват противогъбични лекарства като миконазол, микомлекс, вагинални пробиотици и в случаи на упорити инфекции лекарят може да предложи по-специализирани лекарства.
-
Как мога да облекча сърбежа в интимната област?
Сърбежът в интимната област може да бъде причинен от различни фактори като гъбични инфекции, бактериални инфекции, алергии или други здравословни проблеми. От съществено значение е да се консултирате с гинеколог за правилна диагноза и лечение. Избягвайте самолечението и винаги се обръщайте към професионалист за помощ.
-
Какво означава левкоцити 4-5 в еякулата?
-
Къде в Пловдив мога да намеря венерически лекар или такъв, който извършва директна микроскопия?
. Трябваше да изчакаме няколко месеца за нови опити, ама аз не съм се отървала от това чудо и вече, дори ме боли при секс. Отчаяна съм.. Ходих през тези месеци на други гинеколози, на кожно - венерически, на микробиолог, който уж бил царя на гъбите (все еднакви изследвания ми правиха, но в различни лаборатории и все ми излизаха отрицателни за всичко). Във Варна ходих при Бейлерян и там излезе кандида албиканс. 14 дни пих клотримазол, мазах и глобули и нищо, даже по време на лечението имах дискомфорт. След нея ходих при царя на гъбите, Кузманов микробиолог, който каза нищо ти няма - диета и спорт. Почнах диета и спорт и даже и секс не правих, поради други причини и пак излезе тази гад. Просто съм отчаяна и не вярвам на доктори. Малко дълго стана, но сега се лекувам сама и пак греда. Полижинакс 6 бр., дойде ми цикъла, след него слагах мед на топче няколко дни и пак тази еднократната глобула + микомакс три броя на 1,3 и 7 ден. Идеята ми беше да пия микомакс на 1 ден от цикъла, в продължение на 6 месеца, защото много жени така са се излекували четох. Ама аз още гъбите не мога да разкарам.. Отделно като ги разкарам си купих за първи път вагинален пробиотик Гинофлус, ама не знам има ли смисъл сега от него като те си стоят там. И една гъба Корилус или нещо такова за имунната система ми препоръча аптекарката. Почнах и нея от няколко дни, орален пробиотик пия от време на време,ще се поправя и ще го пия по-често. Дайте съвет, моля ви какво да правя, защото искаме бебе, а гъбите си стоят там от почти година, а времето си минава.. Много ви благодаря!