Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 91 897
  • 997
  •   1
Отговори
# 90
Лактажин съм слагала 14 дни и всичко е било ок. Имах веднъж и свръхрастеж на лактобактерии, но нищо гадно не почувствах. Някои имат кофти симптоми и това се лекува също, т.е. ако предозираш лактобацилите може да получиш дискомфорт и да трябва и това да лекуваш. При мен нищо лошо не усетих, док каза, че обикновено спонтанно се редуцират. Ако не тогава се взима аб (локален първо).
То средно положение май няма.  Незнам как да разбера кога са се възвърнали лактобактериите. Пускала съм много пъти влагалищен секрет винаги е нямало лактобактерии

# 91
  • София
Лактажин съм слагала 14 дни и всичко е било ок. Имах веднъж и свръхрастеж на лактобактерии, но нищо гадно не почувствах. Някои имат кофти симптоми и това се лекува също, т.е. ако предозираш лактобацилите може да получиш дискомфорт и да трябва и това да лекуваш. При мен нищо лошо не усетих, док каза, че обикновено спонтанно се редуцират. Ако не тогава се взима аб (локален първо).
То средно положение май няма.  Незнам как да разбера кога са се възвърнали лактобактериите. Пускала съм много пъти влагалищен секрет винаги е нямало лактобактерии

При мен много ясно личи, започвам да нямам никакво течение, нито сивкаво, нито подобно подозрително такова, а много оскъдно супер бяло и мирише хубаво:))) егати тъпото обяснение дадох, но наистина си личи много.

# 92
Аз течение винаги съм имала. Ще направя няколко курса пък да видим.

# 93
Здравейте момичета, от март месец се боря с гъбите (които след 6 месеца се разбра, че са гъби). През февруари забременях, март ги хванах и ходих при Иво Тодоров, който има микроскоп в кабинета си и каза, че не са гъби, а цистит (изписа ми билкови за цистит, те си минаха сами) Още тогава заразих мъжа си, имаше парене и той. След това бременността ми се оказа кухо яйце Sad. Трябваше да изчакаме няколко месеца за нови опити, ама аз не съм се отървала от това чудо и вече, дори ме боли при секс. Отчаяна съм.. Ходих през тези месеци на други гинеколози, на кожно - венерически, на микробиолог, който уж бил царя на гъбите (все еднакви изследвания ми правиха, но в различни лаборатории и все ми излизаха отрицателни за всичко). Във Варна ходих при Бейлерян и там излезе кандида албиканс. 14 дни пих клотримазол, мазах и глобули и нищо, даже по време на лечението имах дискомфорт. След нея ходих при царя на гъбите, Кузманов микробиолог, който каза нищо ти няма - диета и спорт. Почнах диета и спорт и даже и секс не правих, поради други причини и пак излезе тази гад. Просто съм отчаяна и не вярвам на доктори. Малко дълго стана, но сега се лекувам сама и пак греда. Полижинакс 6 бр., дойде ми цикъла, след него слагах мед на топче няколко дни и пак тази еднократната глобула + микомакс три броя на 1,3 и 7 ден. Идеята ми беше да пия микомакс на 1 ден от цикъла, в продължение на 6 месеца, защото много жени така са се излекували четох. Ама аз още гъбите не мога да разкарам.. Отделно като ги разкарам си купих за първи път вагинален пробиотик Гинофлус, ама не знам има ли смисъл сега от него като те си стоят там. И една гъба Корилус или нещо такова за имунната система ми препоръча аптекарката. Почнах и нея от няколко дни, орален пробиотик пия от време на време,ще се поправя и ще го пия по-често. Дайте съвет, моля ви какво да правя, защото искаме бебе, а гъбите си стоят там от почти година, а времето си минава.. Много ви благодаря!

# 94
Здравейте момичета, от март месец се боря с гъбите (които след 6 месеца се разбра, че са гъби).
И аз съм в същото положение като теб. Ходих при двама гинеколози, които без вземане на секрет за изследване, само под микроскоп в техния кабинет установиха гъби. Нито какви, нито микробиология имам. Лекувах се с Полижинакс, точно преди цикъл и Залаин крем. Нищо не стана, най-тежките симптоми като постоянно смъдене мина, но другите останаха. След цикъл продължих още един курс с Полижинакс, даже на своя глава си купих Микомакс 1 хапче и много хваления тук пробиотик. Свърших и втората опаковка Полижинакс, след това продължих с 10 капсули Миковаг, всяка вечер се мажа и със Залаина и него почти свърших. Реших към края да разредя Миковага през ден - ами веднага започва да пари и да сърби. Значи нищо не съм направила за тея 20-30 дни лечение.

# 95
Здравейте момичета, от март месец се боря с гъбите (които след 6 месеца се разбра, че са гъби).
И аз съм в същото положение като теб. Ходих при двама гинеколози, които без вземане на секрет за изследване, само под микроскоп в техния кабинет установиха гъби. Нито какви, нито микробиология имам. Лекувах се с Полижинакс, точно преди цикъл и Залаин крем. Нищо не стана, най-тежките симптоми като постоянно смъдене мина, но другите останаха. След цикъл продължих още един курс с Полижинакс, даже на своя глава си купих Микомакс 1 хапче и много хваления тук пробиотик. Свърших и втората опаковка Полижинакс, след това продължих с 10 капсули Миковаг, всяка вечер се мажа и със Залаина и него почти свърших. Реших към края да разредя Миковага през ден - ами веднага започва да пари и да сърби. Значи нищо не съм направила за тея 20-30 дни лечение.

Пуснете си микробиологично изследване на вагинален секрет. Има и пакети, които включват микоплазма и уреаплазма. Ако се установят гъбички, направете микограма, за да знаете кой противогъбичен препарат действа във вашия случай. Полижинакса е за смесена инфекция, съдържа и антибиотик. Така убивате и полезните бактерии във влагалището. Оттам се получават симптоми като парене, поради намалени лактобацили или липса на такива. След подходящи изследвания и лечение си вземете и препарат за възстановяване на лактобацилите. Попитайте лекаря, дали е нужно и лечение на партньора, според резултатите ви.

# 96
Здравейте, благодаря за отговора. Микоплазми и уреаплазми, хламидии, гонорея и какво ли още не пусках. Имам излседвания на тези неща в Геника и в други лаборатории. Имала съм уреаплазма, но я излекувах преди година може би с 2 антибиотика, тогава не знаех, че съм податлива към гъбички и може и още от тогава да ги нося. От тогава съм пускала 3 пъти уреаплазми, за да потвърдя отрицателен резултат и нямам. Антибиограма и микограма едно и също ли е? Антибиограма имам от варненската лекарка, която ме излекува за месец и полвина и сега съм с още по-остра инфекция. Някои от вас има ли симптоми на белене на срамните устни? Аз така разбирам, че са се появили отново, не всеки път имам сърбеж, подуване и другите симптоми. Благодаря ви!

Пуснете си микробиологично изследване на вагинален секрет. Има и пакети, които включват микоплазма и уреаплазма. Ако се установят гъбички, направете микограма, за да знаете кой противогъбичен препарат действа във вашия случай. Полижинакса е за смесена инфекция, съдържа и антибиотик. Така убивате и полезните бактерии във влагалището. Оттам се получават симптоми като парене, поради намалени лактобацили или липса на такива. След подходящи изследвания и лечение си вземете и препарат за възстановяване на лактобацилите. Попитайте лекаря, дали е нужно и лечение на партньора, според резултатите ви.

# 97
Здравейте, благодаря за отговора. Микоплазми и уреаплазми, хламидии, гонорея и какво ли още не пусках. Имам излседвания на тези неща в Геника и в други лаборатории. Имала съм уреаплазма, но я излекувах преди година може би с 2 антибиотика, тогава не знаех, че съм податлива към гъбички и може и още от тогава да ги нося. От тогава съм пускала 3 пъти уреаплазми, за да потвърдя отрицателен резултат и нямам. Антибиограма и микограма едно и също ли е? Антибиограма имам от варненската лекарка, която ме излекува за месец и полвина и сега съм с още по-остра инфекция. Някои от вас има ли симптоми на белене на срамните устни? Аз така разбирам, че са се появили отново, не всеки път имам сърбеж, подуване и другите симптоми. Благодаря ви!

Антибиограма се прави за вида бактерии и към кои антибиотици са чуствителни. Микрограма се прави за вида гъбички и към кои противогъбични препарати са чуствителни. Аз примерно съм резистентна към почти всички препарати.

# 98
Не мисля, че има вариант да не сте изчистили гъбичките, по-скоро средата е поддатлива и колелото се завърта. Спрете да ръчкате каквото и да било долу. В Геника каквото  установят, аз на това вярвам. Сложете какъвто препарат ви изпишат, за да ги изчистите, потвърдете изчистването с още едно изследване и започвайте пробиотик локално и през устата. Не знам кой от двата действа, но все се заселват лактобацили. Аз Гинофилус слагах месеци наред, с прекъсване само при цикъл. Без секс за известно време или с овлажняващ гел - за да може лигавицата да се възстанови.

# 99
Не мисля, че има вариант да не сте изчистили гъбичките, по-скоро средата е поддатлива и колелото се завърта. Спрете да ръчкате каквото и да било долу. В Геника каквото  установят, аз на това вярвам. Сложете какъвто препарат ви изпишат, за да ги изчистите, потвърдете изчистването с още едно изследване и започвайте пробиотик локално и през устата. Не знам кой от двата действа, но все се заселват лактобацили. Аз Гинофилус слагах месеци наред, с прекъсване само при цикъл. Без секс за известно време или с овлажняващ гел - за да може лигавицата да се възстанови.
Колко време слагахте Гинофилус? И какво изследване пускахте в Геника?Някой знае ли каква е разликата между Лактажин и Гинофилус?

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 17:04 от taniavesko

# 100
Гинофилус - направих 14 дни сутрин и вечер, после всеки ден известно време, после през ден, може би 2-3 месеца. Слагах и мигомаг след всеки цикъл, по 2-3 таблетки.
В Геника ползвам фемифлор, фемифлор + само първия път, за да се видят, ако има половопредавани болести, които се изследват от цервикален секрет - след това мое лично мнение е, че няма смисъл, ако си имате доверие с партьора Simple Smile

# 101
Гинофилус - направих 14 дни сутрин и вечер, после всеки ден известно време, после през ден, може би 2-3 месеца. Слагах и мигомаг след всеки цикъл, по 2-3 таблетки.
В Геника ползвам фемифлор, фемифлор + само първия път, за да се видят, ако има половопредавани болести, които се изследват от цервикален секрет - след това мое лично мнение е, че няма смисъл, ако си имате доверие с партьора Simple Smile
Аз искам да видя лактобактериите. Другите неща не ме вълнуват.

# 102
Скрит текст:

Извинявайте за спама, ама си качих последните изследвания, в които видях, че микограма и антибиограма явно е едно и също. Още докато се лекувах си имах течение, а преди това нямах. Сега нямам течение, но имам белене след уриниране. Забравих да пиша, че стерилна урина съм пускала и там е окей. PH ми е 7 на урината. Някой пробвал ли е със сериозна диета, не знам, мисля и кръвна захар да проверя.. ИЗЧЕРПВАМ СЕ. Лактобацилите го разбрах и благодаря, но това е след излекуване, даже съм си ги купила и имуностимуланти също Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 13:44 от AnMary

# 103
Love and more писах Ви на лично аз при кой лекар ходя във Варна, за да не разводнявам темата. При мен микробиологията излезе чиста, но влагалищна чистота 3 та степен, което налагаше лечение. Освен вагинален пробиотик, ми беше изписан Астарте за пиене.

# 104
  • Varna
Emonka, при кой лекар ходиш във Варна?

Общи условия

Активация на акаунт