Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 92 097
  • 997
  •   1
Отговори
# 780
Здравейте отново,  установи се че имам Candida albicans и ми изписаха кандизол таблетки  3 общо  по 1 през ден и макмирор комплекс по 1 на ден, 12 дни. Това достатъчно ли е според вас? Трябва ли още нещо да се вземе като външно гел за мазане? Също в момента слагам крем клотримазол  трябва ли да го спра ?
Също - понеже трябва да съм в цикъл след около 5 6 дни, а знам че глобулите се спират по време на кървенето, мога да ли да започна лечението след като ки свърши, тоест това са още 10на дена? Или ще е много късно вече...какво предлагате

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 18:06 от kokix

# 781
  • София
Здравейте, адекватно лечение ли ви се струва за кандида албиканс: 3 глобули гинопеварил + 3 хапчета Микомакс през 3 дни + една едникратна глобула, на която забравих името и след това гиназол, като интрукцията е, ако след 5 дни продължават симптомите още един гиназол. Този гиназол може ли така през седмица да се слага и изобщо дали е подходящо такова лечение?  Оплакванията са от скоро, като преди това поне 5-6 години са липсвали такива и всички МБ са били чисти.. няма причина за появата, нищо, което да може да се индентифицира като такава.

# 782
Албиканс е упорита и не знам тоя микомакс какъв резултат ще даде. При мен не помогна.

# 783
Здравейте, адекватно лечение ли ви се струва за кандида албиканс: 3 глобули гинопеварил + 3 хапчета Микомакс през 3 дни + една едникратна глобула, на която забравих името и след това гиназол, като интрукцията е, ако след 5 дни продължават симптомите още един гиназол. Този гиназол може ли така през седмица да се слага и изобщо дали е подходящо такова лечение?  Оплакванията са от скоро, като преди това поне 5-6 години са липсвали такива и всички МБ са били чисти.. няма причина за появата, нищо, което да може да се индентифицира като такава.

Wow, доста тежка артилерия за кандида, която се появява за първи път от 5 години. То още от първите глобули и микомакса би трябвало всички гъби да са изтребени, а + още нещо еднократни (може би Ломексин или Залаин) + Гиназол… 🙄🙄🙄… Нещо множко идва, че да мислиш за още един Гиназол след всичко това.
Действай както са ти го изписали и после иди на контролна МБ, че след толкова много глобули да не ти се наруши нормалната флора и после това да трябва да оправяш. Леченията винаги са нож с две остриета.

Редактирам - албиканс е най-простия щам, който по правило не е резистентен на Флуконазол (т.е. Микомакс). Sherilyn, ако при теб не е дало резултат, съветвам те следващия път като ти вземат МБ да поискаш тест за чувствителност на гъбичките (антимикограма), там ще излязат кои точно антимикотици са подходящи в твоя случай. Не е ненормално да си резистентна, но за всеки случай трябва да провериш, за да видиш кое друго лекарство е подходящо.

# 784
Момичета, препоръчайте АГ в Пловдив за адекватно лечение на гъбички и бактериоза, да имазадължително микроскоп и колпоскоп дори. В омагьосан кръг съм от почти година и вече рецидивират всеки месец.
Също така, ако някой е успял да съчетае адекватно лечението с хомеопатия, моля за препоръка за хомеопат.
Намерихте ли добър лекар тогава, ако да,  моля споделете, защото сега и аз се интересувам от такъв специалист в Пловдив.

# 785
  • София
Благодаря за отговорите по-горе, а кой вагинален пробиотик мислите, че е добър, има някакви, които съдържат млечна киселина/лактобацили - дали помагат за възстановявне на флората?

# 786
Jenn_kata, аз мисля, че лечението ти е адекватно, даже се изкушавам да питам кой аг го е дал. Понеже повечето минават с едни глобулки и 1 хапче и затова повечето гъбички хронифицират и почват да те мъчат всеки месец. Затова по-добре агресивно лечение от самото начало, такова е моето мнение. Гиназола няма проблем, на мен са ми го предписвали х2, като втората доза се слага на 7ми ден. Гиназола е добър продукт като цяло.

# 787
Jenn_kata, аз мисля, че лечението ти е адекватно, даже се изкушавам да питам кой аг го е дал. Понеже повечето минават с едни глобулки и 1 хапче и затова повечето гъбички хронифицират и почват да те мъчат всеки месец. Затова по-добре агресивно лечение от самото начало, такова е моето мнение. Гиназола няма проблем, на мен са ми го предписвали х2, като втората доза се слага на 7ми ден. Гиназола е добър продукт като цяло.
На дъщеря ми изписаха гиназол 3 дни поред, не знам дали не е прекалено. Не че имаше голям ефект.

# 788
За глобулите с млечна киселина/лактобацили, те са именно за възстановяването на флората. Аз лично съм доволна от Гинофилус (с лактобацили) и Гинофит (гелчета с млечна киселина). Може да се сложат след противогъбичното лечение, но да са минали поне 5 дни от Гиназол, защото той действа продължително.
В тази връзка Гиназол 3 дни подред е неправилно. Той действа поне 3-5 дни след като е сложен и не трябва да се прилага нищо друго през този период. А в конкретният случай с дъщерята на Anntoonia явно не е бил подходящия препарат.

# 789
Вагибиом,  вагилакт.

# 790
На мен пак ми намериха във влагалищния секрет и в фекалната маса кандида албиканс шест месеца след предишното тестване. Пак сложих гиназол, но за фекалните се чудя за кандизол от 150 мг - по веднъж на седмица -3 седмици дали ще е добре. От тях не ми е добре стомаха червото и цялата храносмилателна система.

# 791
  • Варна
Надявах се да не ми се налага да пиша тук, но уви..
   Тази сутрин съм с течение, като извара. Моят лекар е чак другия месец на работа и сега се чудя какво да правя, защото не обичам да сменям лекари, но и да чакам до март въобще не е оферта.
   Вероятно е отново кандидоза, която имах преди 4 години последно и от тогава не се беше появявала 🤦‍♀️ Писна ми, това чудо е мъчение. 😭
  Давайте съвети за следващите 2-3 дни докато намеря лекар със свободни часове.

# 792
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
При хронични гъбички, престанете с тези глобули...

Яжте лимони със захар или без всеки ден и салата с ябълков оцет

Спрете за седмица- две млечните и тестените и сте готови

Киселинността на средата е нарушена и каквито и лекарства и глобули да слагате, ефектът ще е само временен

То просто ми омръзна да го пиша това, но ...както искате, де

# 793
Аз бих ви посъветвала да отворите супердок и да си запазите час за преглед възможно най-скоро. (ако нямате друга добра препоръка за АГ).

Недейте с тия глобули, нищо не правите  с тях. Подсилете и имунитета. Намалете бързите въглехидрати.

# 794
  • Варна
Аз бих ви посъветвала да отворите супердок и да си запазите час за преглед възможно най-скоро. (ако нямате друга добра препоръка за АГ).

Недейте с тия глобули, нищо не правите  с тях. Подсилете и имунитета. Намалете бързите въглехидрати.

И аз така смятам да направя. Въпреки, че един път съм ги преборила тези гадове не ми се рискува на своя глава да използвам глобули.
   Ще изчакам АГ за мнение за лекар, ако не записвам при един и да се почва, а каро се върне той ще си ида, за да види и той какво става.

Общи условия

Активация на акаунт