Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 92 015
  • 997
  •   1
Отговори
# 840
Привет отново. След сърбеж и дискомфорт след цикъл - отпред и отзад - реших все пак да ида на лекар и по препоръка на Мила - отидох на венеролог. Излезна Кандида Крузеи - 10 на 4 степен и намалени лактобацили, 1-2 левкоцити на поле. Изписаха ми Итраконазол - 7 дни по две капсули и след това Гинофилус 14 дни вечер. Почнах Итраконазола, дойде ми цикълът, взимах го 5 дни - нямаше подобрение в симптомите - дори се позасилиха в началото. После обаче получих разстройство на 5тия ден, не знам дали се дължи на лекарството, защото аз си имам колит и просто се притесних и преустанових приема. Сега цикълът ми приключи и е старата песен - пак дискомфорт и сега е обилно воднисто течение ден след цикъла. Чудя се дали да започвам с Гинофилуса, в смисъл дали ще навреди според вас ако не се е повлияла гъбичката ? Не знам, объркана съм. Мила сигурно е права, че трябва пак да ида и да питам докторката, но все пак исках да получа съвет и от вас, който я е борил тази гад. Не знам вече, доста съм обезкуражена Sad Ще стане ли по-зле ако слагам тоз Гинофилус ? Sad

# 841
veseuka, Освен кандида Крузеи, има и левкоцити, значи че има и възпаление. За кандидата има ли антибиограма, на основание на която е изписана Итраконазол? Хубаво е първо да се излекува Кандидата и след това да се подсили влагалищната флора с Гинофилус . Гинофилуса няма да Ви навреди - това са лактобацили на Дьодерлайн, полезни лактобацили за влагалището.

# 842
Ами май не или поне аз не разбрах. Трябваше ли да си поискам ? Има левкоцити, да. Каза, че не е толкова зле положението, но тъй като тази гъбичка е резистентна към Микомакс, лекарката ми изписа Итраконазола. То май нямам много варианти. Ами надявам се Гинофилус не ми навреди, в смисъл, че очевидно още не съм се излекувала. Така беше и предния път само че с бактериите. Поне някалко цикъла докато се регулират нещата.

# 843
Хубаво е да има антибиограма за да се види кое лекарство влияе върху лечението на Кандида Крузеи. Свържете се пак с лекарката и обяснете за симптомите, които имате и от Итраконазола - то пак е противогъбично както и Микомакса. Никъде ви листовката на Итраконазола, не прочетох че е за лечение на Кандида Крузеи.
Прочети този коментар - https://www.bg-mamma.com/?topic=881324.msg32510483#msg32510483

Потърси и в гугъл информация и лечение на Кандида Крузеи, доколкото прочетох е най-упорития вид, и труден за лечение.

# 844
Прочетох го този коментар, но не ми се рискува да правя капсули с боракс и да си ги слагам на своя глава. Донафил не съдържа ли тази киселина ? Ами май ще пробвам да слагам Гинофилус сега и да видим какво е положението. Притеснявам се да не стане по-зле просто.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 15:53 от veseuka

# 845
Здравейте, не знам дали тук е мястото за тази тема, но ми трябва съвет, че чак утре моята приятелка е на гинеколог, а много се притеснява. Така въпроса е следния, нейния мъж има зачервяване на пениса и сърбеж, но не иска да отива той на лекар. Тя обаче няма никакви симптоми, няма никакъв проблем. Въпроса ми е, възможно ли е в него да е само причината. Доскоро е бил на антибиотик, заради зъболечение. Може ли тя  да има бактерия или гъбички, но да няма дискомфорт, сърбеж и т.н.? Благодаря за отговорите Ви!

# 846
Може да е гъбясал. Клотримазол мазане на възпаленото място може и да реши проблема. Да иде на кожен, като има проблем той.

# 847
Не е изключено и жената да има проблем, щом са интимни партньори. Една микробиология ще покаже, ако има проблем.

Също така, лично аз, не бих си легнала с мъж, който има проблем, и не желае да го реши. Това говори за безотговорност към неговото и моето здраве.

# 848
Задължително и мъжът трябва да иде на гинеколог. Явно като начало хигиената му не е ок, но и от там нататък такива симптоми могат да са от гонорея, хламидии, кандидоза - и всичко това е наложително да се лекува, иначе жална и майка на вашата приятелка. Може и да е някаква алергия, но това специалист трябва да то установи. Такъв проблем не е игра, и ако мъжът не е сериозен и отговорен -  явно не му пука за жената до него.

# 849
Мъжете ходят при такива проблеми при кожен лекар, венеролог, а не при гинеколог.

# 850
Здравейте, бременна съм в 6 месец навлизам в 7.. от известно време се сблъсквам с дразнещ сърбеж в интимната област отвън, когато се поразчешам се получава леко зачервяване, прочетох за промивка с лайка дали ще помогне някои казват, че от бременността pH се е нарушило - първа бременност ми е.. моля за съвети без лекарствени продукти

# 851
Здравейте,
пуснете си микробиология и се комсултирайте със следящия ви АГ.

# 852
Здравейте, моля за помощ! Hands Pray

5 ти ден на прием на Аугментин антибиотик се появява сърбеж - ясно каква е работата. Запасила съм се с флукорик 2 таблетки за сега, Бактохелт пробиотик, макмирор глобули, кокосово масло за мазане ( успокоява ме) и много вода с лимон  (за балансирана на pH).

Нещо друго ще ме посъветвате ли? Много ли съм закъсняла? Имали ли сте подобен случай и при вземане на мерки до колко дни усещате подобрение ( знам, че при всеки е различно, но все пак).

# 853
Casper77, то за това се пие Флуконазол по схема още от първия ден на АБ лечение. Имай го предвид винаги, когато ти се наложи да пиеш АБ, защото явно ти правят гъби. Има изключения (Клацид например), затова го обсъждай с лекарите, които ти изписват АБ.
Пий Флукорик днес, след 3 дни още 1 и след още 3 - 3-ти. Схемата иначе е 1-4-7-(11, ако пиеш 10 дни АБ) ден.
Макмирор не е най-подходящото за чисти гъбични инфекции. По-добре е някоя от глобулите, които са само с противогъбично действие и понеже е петък вечер - ако си ползвала някога нещо, което знаеш, че ти е действало ОК - вземи него.
По принцип е най-редно да си направиш консултация с АГ, защото съветите по интернет не са най-удачното 😥, но наистина от Аугументин много лесно се получават Кандида и най-вероятно това е причината.
А дали ще ти подейства и кога, много зависи. То сега не може да се взима и секрет за изследване, затова трябва бързо да тушираш нещата, след което, ако останат някакви оплаквания, задължително МБ.

# 854
Casper77, то за това се пие Флуконазол по схема още от първия ден на АБ лечение. Имай го предвид винаги, когато ти се наложи да пиеш АБ, защото явно ти правят гъби. Има изключения (Клацид например), затова го обсъждай с лекарите, които ти изписват АБ.
Пий Флукорик днес, след 3 дни още 1 и след още 3 - 3-ти. Схемата иначе е 1-4-7-(11, ако пиеш 10 дни АБ) ден.
Макмирор не е най-подходящото за чисти гъбични инфекции. По-добре е някоя от глобулите, които са само с противогъбично действие и понеже е петък вечер - ако си ползвала някога нещо, което знаеш, че ти е действало ОК - вземи него.
По принцип е най-редно да си направиш консултация с АГ, защото съветите по интернет не са най-удачното 😥, но наистина от Аугументин много лесно се получават Кандида и най-вероятно това е причината.
А дали ще ти подейства и кога, много зависи. То сега не може да се взима и секрет за изследване, затова трябва бързо да тушираш нещата, след което, ако останат някакви оплаквания, задължително МБ.

Много ти благодаря Mila. Запозната съм, но антибиотика ми беше изписан за проблем, който ми причиняваше много болка, наред с други лекарства и честно казано, съвсем изключих, а и тези специалисти пропускат да те предупредят.
В интерес на истината за първи път ми се случва подобно нещо. До сега не съм имала чиста гъбична инфекция. Излизали са в МК, наред с други неща, но сериозни симптоми не съм имала. Положението с АГ е малко деликатно, a и нямам шанс в извънработно време.
Затова ще си позволя да помоля и за препоръка за нещо за мазане, тъй като и тази сутрин положението със сърбежа е все така силно неприятно. Help, please 😭😭😭

Общи условия

Активация на акаунт