Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 92 060
  • 997
  •   2
Отговори
# 825
Здравейте и аз имам вагинални габички за 4 или 5 пътя преди се лекувах с гино-варил и ми минаваше но сега няма ефект сега ходите на гинеколози изписани ми макмирор комплекс и интраконазол орално и силното гинеколог ми изписа клеон до което поличих сърбежи и течение а преди това имах навлизане на влагалището за какъвто сар беше като разкъсано с болката след повил контакт но мазах с цикардина и мина и лек кажете моля ви с глобули да се лекувам полижинакс макмитот клеон д непомагат

Zdraveite i az imam vaginalni gabichki za 4 ili 5 pat predi se lekuvah s gino-pevaril i mi minavashe  no sega nqma efekt sega hodih na ginekolozi izpisaha mi makmiror kompleks i intrakonazol oralno i vtoriqt ginekolog mi izpisa kleon d ot koeto polichih sarbeji i silno techenie a predi tova imah navhoda na vlagalishteto zacherveno vazpalenie kato razkasano s bolka sled povil kontakt no mazah s cikardina i mina i lek sarbrbej molqvi kajete s kakvi globuli da se lekuvam polijinaks makmitot kleon d nepomagat

Моля, пишете на кирилица!

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 21:31 от Не се сърди, човече

# 826
Здравейте, наскоро пусках микробиология и всичко е наред вече - лекувах гъбички и бактерия. Дадоха ми лактобор на хапчета и дози вагинален гел за възстановяване на лактобацилите и откакто го слагам започна страшен дискомфорт - сухота, сърбеж, ужас! А съм сигурна, че няма нищо в момента. Ще препоръчате ли нещо? Чудех се дали да не си взема полижинакс, те успокояват. Не съм звъняла на АГ, че ми е неудобно вече. Правих лазерна епилация преди 10 дена и се чудя дали не е оттам...

# 827
След като нямаш никакви бактерии и гъбички, Полижинакс не е необходим, а и в него има 2 АБ и съвсем ще ти увредят нормалната флора. Какви са тези гелчета за възстановяване на лактобацилите?
Вероятно си направила локална реакция от тях и не ти понасят, затова ги спри. Най-добре е да попиташ лекаря, който ти ги е изписал да ги замени в някакви други.
От лазерната епилация може да ти е сухо и раздразнено отвън, където са били космите, ако там е дискомфорта, а не вътре на лигавицата, може да мажеш нещо от рода на Цикапласт, Пантенол или Бепантен, но само по окосмената част, за да се възстанови кожата след епилацията.

# 828
Благодаря ти, Лактобор се казва - приемам го на хапче и локално. Спирам го от днес. По-скоро е вътре дискомфорта и като сложа гела вечер след измиване направо не се търпи. А днес и през деня. За лазерната, минали са 10тина дни вече, но все пак съм си поръчала на Лактацид някакъв интимен сапун с етерични масла. Измих се с Идрозоил, който е за раздразнена лигавица, но дискомфорта не премина. Следобед наистина не се търпеше и отидох до аптеката и си взех Полижинакс и от една глобула ми успокои. А иначе постъпих така, понеже лятото имах подобни усещания и АГ ми даде от разстояние Полижинакс да успокои, че е с комбинирано действие. В четвъртък ще ходя на лазерна за краката и ще попитам козметичката. Май си направих реакция към гела. Първо че дозатора може да е разранил малко лигавицата, а и след слагането веднага ми става кофти. Ще се свържа с гинеколожката.

# 829
Свържи се с АГ, направила си реакция от гела. На мен ми се е случвало същото от подобен гел, защото в него има млечна киселина и тя направо пари, когато мястото е наранено. Но нека лекарката каже за Полижинакса и изобщо за възстановяване на лактобацилите. Има и други глобули, които не парят така и са с по-добра поносимост.
От това, което пишеш, не е от лазерната епилация. Обаче не мисля, че точно сега Лактацид с етерични масла е много удачно, ако си направила нещо като алергична реакция от този гел, засега не си прави експерименти с нещо, което не си ползвала досега.
И удобно-неудобно, звънни на лекарката, така не трябва да оставяш нещата.

# 830
Свързах се с нея, тя ми каза да спра гела и да продължа с хапчетата през устата. Нищо друго не каза (аз й писах, понеже тя е в отпуска сега има лични проблеми и не ми беше удобно да се обадя)

И аз си мисля, че е реакция от гела. Днес ми дойде и цикъла, надявам се и това да помогне да се успокои лигавицата.

# 831
Здравейте,преди около месец веднага след раждането имах гъбички по тялото(първо на крака,после дори и по шията).Покрай бебето се неглижирах малко и си взех един клотримазол и от време на време се мажех.Ваичко уж затихна.Мина седмица и започнаха да ми стават уртикарии и обриви по ръцете под лактите ,по шията…Помислих си че съм получила алергия от нещо но сега се замислям че вероятно може и да има връзка с гъбичките.Случвало ли ви се в?

# 832
Не виждам връзка между уртикатията и гъбичките.
Ако все още си с обриви, трябва да те види дерматолог, защото си прилича на алергична реакция. А и гъбичките излизат главно по места, където има гънки и влажно, ръцете и шията не са типични места.
А за самите гъбички се изисква постоянство в мазането, а не от време на време. Знам какво е с малко бебе, като моето беше около годинка в най-дивия период, в който ходи, пипа навсякъде и не мога да го оставя за 2 Мин. сам ми изби разноцветен лишей по целия торс (пак си е гъбичка) и трябваше да се мажа по 2 пъти на ден цял месец от деколтето до пъпа и по гърба, което ми отнемаше супер много време или тогава поне си мислех така. Но наистина трябва да си стрикна, защото може да останат недоизлекувани и после да се появят пак.
И по-добре наистина на кожен. Нека види и да прецени какво е положението.

# 833
Здравейте, за гъбички и бактерии си правя влагалищен душ от 1ч.ч.минерална вода с 1 ч. л. Лайка(ври 1 мин.) след нормално охлаждане слагам на върха на ч. л. хлебна сода, разбърквам и с дамски душ промивам вечер преди лягане. А понякога и сутрин правя, същото се пие и като чай. Има ефект и страхотно облекчение особено при проблеми с шийката на матката

# 834
Гери,
Не искам да влизам в някакъв спор, но вагиналните промивки са вече отречени от АГ да са полезни, точно обратното, защото заедно с вредните бактерии и гъбички, отмиваш и полезните, които поддържат здравото влагалище.
Освен това, влагалището има специфично ph 3,8 - 4,5 и ако слагаш сода, алкализираш средата и променяш естественото кисело ph в неутрално или дори алкално, а първо в такова ph лактобацилите, т.е. полезните бактерии не могат да виреят, но пък е рай за чревни бактерии от рода на Ешерихия коли, ентерококи и какви ли не други гадорийки.
И не пиша такива неща само теоритично, а като жена, която си е правила безброй много вагинални промивки с какви ли не неща, вкл. лайка и сода, до преди малко повече от 10 години АГ масово изписваха промивки. В този период имах най-много бактерии, най-много гъбички, никакви лактобацили, мерили са ми ph на влагалището и понякога е стигало до стойности над 6 (а писах по-горе колко е нормата).
Тъй че това, че ти облекчава за момента е факт неоспорим, обаче трябва да си запозната с рисковете от дългосрочно използване на такива промивки.
Съветвам те да проучиш нещата, аз просто ги систематизирам в момента, но тази информация е широко достъпна в интернет, а и почти всеки един съвременно ориентиран АГ би ти обяснил същото.
Съветвам също другите дами в темата да не правят такива опити, оправдани са единствено външно изплакване с билкови разтвори и то само в спешни случаи, когато нямате достъп до лекар, за да ви изпише подходящо лечение.
И бих подхванала още темата за чесъна, киселото мляко, тампоните с незнам си какви етерични масла и други бабини рецепти… Факт е, че много често гъбичките рецидивират, факт е, че след многобройни лечения става все по-зле и по-зле и вече в отчаянието си сме склонни да пробваме какво ли не, знам и много добре как се казва темата, но призовавам за изследвания и при неадекватни лечения да се сменя лекаря. Наистина има страшни безумия, които се изписват, затова проверявайте, търсете, но внимавайте с бабините рецепти, защото особено, ако не сте наясно със състоянието си, може повече да си навредите, отколкото да си помогнете.
И за да не е съвсем безмислена цялата тази тирада 😉, да се запиша и аз в темата, че съм с цитолитична вагиноза и олеле, с какво течение съм, от години не съм имала такова чудо. Вече си имам МБ и лечение, но понеже не съм ползвала никога съответните глобули, а знам, че има дами тук, които са 😉😉😉, някакви отзиви за Цикатридина?

# 835
Mila1331 и моята микробиология показа прекалено много лактобацили и цитолитична вагиноза, за първи път ми се случва, нямах никакви симптоми и на профилактичен преглед с микробиология ми излезна. Имам час чак за 15 март и нямам идея какво ще ми предпишат.

# 836
Alpesa, на мен ми се случвало и друг път. Хубаво е, че нямаш симптоми, защото те са почти същите като при гъбична инфекция 😵💫.
Предишните пъти единият път не ме лекуваха с нищо, май само външно се мазах с нещо за сърбежа. Вторият път, когато ми се е получвало слагах някакви глобули.
Пиши като ти мине консултацията с АГ какво са ти изписали.

# 837
Mila1331, случайно да си чувала дали приема на прогестерон оказва влияние и дали може той да е причина да се получи цитолитична вагиноза. Последните два месеца ми беше предписан и го пих, а днес случайно прочетох, че се случвало да променя ph-то във влагалището. Пак в интернет прочетох, че лактобацилите имат свръх растеж при високо алкална влагалищна среда. Много ми е чудно при мен как се получи този свръх растеж като цял живот съм имала предимно малко лактобацили и често се е налагало да слагам глобули с тях допълнително.
Нямам никакъв дискомфорт, нито течение, нито парене или сърбеж, ще изчакам прегледа и ще пиша какво са ми изписали. Прочетох, че в много случай в Италия не предписват нищо друго освен няколко промивки с разтвор, който да повиши киселиността във влагалището и да унищожи част от лактобацилите. Същото можело да се получи и с промивки със сода.

# 838
Всичко е точно така, само че лактобацилите и съответно свръхрастежът се получават не при алкално ph, а при много киселинно.
Аз знам от какво е моето положение, аз също обикновено съм с малко лактобацили и много често използвам глобули с лактобацили, когато пия АБ. Миналият месец слагах доста, защото пих Таваник, след тях сложих малко Гинофит с млечна киселина, уж да подобря положението и явно съм “предобрила” 🤢.
Според мен и при теб не е хормонално, въпреки че хормоните наистина променят вагиналната среда, а по-скоро от курсовете с вагинални пробиотици, които си правила. Но все пак, може и да бъркам, трябва да попиташ АГ дали лекарството с прогестерон влияе.
Иначе да - и аз четох, че се препоръчва сода за алкализиране на средата. Но на мен ми изписаха 1 курс с Цикатридина овули през ден. На моята докторка също и беше странен този резултат, защото обикновено борим точно обратното, че нямам достатъчно лактобацили, тя ми гледа директна микроскопия и каза, че имам умерено количество, но на МБ излезе цитолитична вагиноза с епителни клетки с оголени ядра. Тя каза, че се получава нещо като прекомерно излющване на стените на влагалището и затова ми изписа тези овули.
Пък да видим.
Пиши като минеш твоята консултация.

# 839
Здравейте!Лекувах се от гъбички,които ги получих при едно ходене на басейн-съвсем банална история.Всичко направих,както ми каза гинеколожката, след известен период от време започнах да изпитвам отново същите оплаквания - силно и гъсто бяло течение, лек сърбеж,по-скоро като парене и т.н.Е,отидох пак на гинеколог и след микробиология се установи,че ми се е нарушил баланса във вагиналната флора(най-вероятно от противогъбичните препарати, преди това не съм имала никакви инфекции).Тогава също ми предписа лечение, но сега смятам, че отново има някакъв дисбаланс..Нямам никакви други оплаквания освен течението и гъстата му консистенция.Това, което исках да ви попитам е, дали бих могла да си взема таблетки Интимохелп?Четох добри отзиви за тях, но бих искала да се консултирам преди това, дали има нужда въобще от тях и дали биха ми помогнали в случая, или трябва другоо лечение..Благодаря предварително! Flowers Tulip

Общи условия

Активация на акаунт