Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 92 066
  • 997
  •   1
Отговори
# 810
Здравейте! Бихте ли препоръчали добър гинеколог в София, който да пусне обстойни изследвания и да проведе адекватно лечение за Кандида? Става въпрос за дъщеря ми, която е на 22 г, а тази напаст я тормози от поне 2 години! Появи се след лечение с антибиотици. Скрива се и пак се появява! Да добавя, че откриха и ИР и като цяло спазва хранителен режим. В нашият град явно не попаднахме на читав специалист, а детето сега учи в София. Затова и питането ми е за там! Благодаря за помощта предварително!

# 811
Ружа,
Многократно съм споменавала в темата, че за мен дерматовенеролозите са много по-адекватни в диагностиката и лечението на гъбички.
Препоръчвам отново моята лекарка, която завежда кабинет Микология в Кожно-венерическия център към 29-Та поликлиника - казва се д-р Кристина Рачева.
Там правят специални посявки за гъбички. Дъщеря ти може да отиде със специален талон от ЛЛ за кожно-венерическия диспансер (не направление).
За повече инфо, вижте тук:

http://derma-sofia.org/wordpress/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%8a% … 1%80%d1%8a%d1%82/

# 812
  • Варна

В аптека "Марешки" бяха така добри да ми го поръчат.
  След 2 измивания ( вчера вечерта и днес сутринта) искам да кажа, че самото място се усеща доста по-спокойно, голяма част от сърбежа изчезна. Ще се включа пак след малко по-продължителна употреба, но на пръв прочит - доста обнадеждаващо.

# 813
Здравейте! Бихте ли препоръчали добър гинеколог в София, който да пусне обстойни изследвания и да проведе адекватно лечение за Кандида? Става въпрос за дъщеря ми, която е на 22 г, а тази напаст я тормози от поне 2 години! Появи се след лечение с антибиотици. Скрива се и пак се появява! Да добавя, че откриха и ИР и като цяло спазва хранителен режим. В нашият град явно не попаднахме на читав специалист, а детето сега учи в София. Затова и питането ми е за там! Благодаря за помощта предварително!
Имаме същия проблем, отскоро дъщеря ми започна да посещава  доктор Делчев, той преглежда в болница "Доверие ,, в София ,има и частен кабинет, пак в София ,идва и в гр.Хасково ,но само в събота. Пусна й няколко изследвания и назначи лечение, наистина е ужасно упорита тази кандида, особено ако е нон албиканс.  Но се надяваме да й помогне. Търсим и друго мнение, но повечето АГ лекари не се занимават с тези проблеми или просто ги омаловажават ,а те не  са никак за пренебрегване. Опитайте при него. Много добър специалист е.

# 814
Ружа,
Многократно съм споменавала в темата, че за мен дерматовенеролозите са много по-адекватни в диагностиката и лечението на гъбички.
Препоръчвам отново моята лекарка, която завежда кабинет Микология в Кожно-венерическия център към 29-Та поликлиника - казва се д-р Кристина Рачева.
Там правят специални посявки за гъбички. Дъщеря ти може да отиде със специален талон от ЛЛ за кожно-венерическия диспансер (не направление).
За повече инфо, вижте тук:

http://derma-sofia.org/wordpress/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%8a% … 1%80%d1%8a%d1%82/
Напълно съм съгласна с поправката Ви! Всъщност тя ходи веднъж при Люси Попова в Токуда заради акне, но е останала с впечатлението, че я е претупала. Ще я посъветвам и за тази докторка, дано назначи нещо адекватно като цялостно лечение. Благодаря още веднъж Simple Smile

..............но повечето АГ лекари не се занимават с тези проблеми или просто ги омаловажават ,а те не  са никак за пренебрегване. ......
Точно това се случи и при нея - отишла на гинеколог без да ми каже, пила антибиотици без противогъбично и вече няма оправия! Бясна съм на лекарката, защото се води от добрите в града, а е пренебрегнала подобно обстоятелство! Успех и на вас! Дръжте ни в течение как върви лечението!

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 16:59 от Ружа

# 815
  • Варна

В аптека "Марешки" бяха така добри да ми го поръчат.
  След 2 измивания ( вчера вечерта и днес сутринта) искам да кажа, че самото място се усеща доста по-спокойно, голяма част от сърбежа изчезна. Ще се включа пак след малко по-продължителна употреба, но на пръв прочит - доста обнадеждаващо.

Явявам се за ъпдейт.
Ами гела успокои положението, вярно трябваха му 3-4 дни по два пъти на ден, но пък наистина нещата се оправиха.
  Много нежен, кожата след това на допир е много мека и хидратирана, нещо което с много малко интимни гелове ми се е случвало.

Имам едно въпросче. В края на лечението на Кандида ми се появи едно топченце в интимната област, като не ме боли, но седи като мастно топче. Ходих при хирург, който ми каза, че най- вероятно е запушена жлеза след гъбичната инфекция, но освен компрес с риванол и бани с тетра друго не ми даде, а това топче си седи, не ми пречи, но ме дразни адски.. Та ще се радвам, ако някоя е получавала подобно явление да сподели опит.

# 816
Мерси за отзивите. Ще го пробвам и аз 😁.
Където точно е това топченце? По окосмената част или вътре по лигавицата?
Ако е външно някъде по окосмената част - да, това са мастни жлези, които се запушват и стои като подкожна пъпка. Понякога не може да се махне със седмици, имала съм такива. Аз мажа с ихтиол, обаче не черния, а Vitela Ictamo - може и по 3 пъти на ден, но минимум два пъти. То някак набира и отива към повърхността и или си се маха само, или най-често аз си го изтисквам. Но говоря само за външни такива, ако е по малките срамни устни или входа на влагалището, никога не съм имала, а и там не е редно да се стиска.
Просто досадна пъпка 😵💫.

# 817
Здравейте, темата е за гъбички, но искам да попитам нещо свързано с Ешерихия коли. Откриха ми ги във влагалище секрет и ми предписаха аугментин антибиотик и едни глобули.
Проблемът ми е, че ми каза АГ, че с един път няма да мине, тоест два пъти трябва да пия аугментин.
От месец ноември вече два пъти пия антибиотици силни, заради Ковид единия път, втория път не се изследва, директно започнах антибиотика и вече много ми идва, ако трябва и два пъти да пия аугментин.
Чудя се какво да правя. Тази АГ за първи път я посещавам и се чудя дали да и се доверя.
Ако има някой, сблъсква се с Е. К., моля да даде съвет, включително и за алтернативно лечение.
Благодаря!

# 818
Здравейте, темата е за гъбички, но искам да попитам нещо свързано с Ешерихия коли. Откриха ми ги във влагалище секрет и ми предписаха аугментин антибиотик и едни глобули.
Проблемът ми е, че ми каза АГ, че с един път няма да мине, тоест два пъти трябва да пия аугментин.
От месец ноември вече два пъти пия антибиотици силни, заради Ковид единия път, втория път не се изследва, директно започнах антибиотика и вече много ми идва, ако трябва и два пъти да пия аугментин.
Чудя се какво да правя. Тази АГ за първи път я посещавам и се чудя дали да и се доверя.
Ако има някой, сблъсква се с Е. К., моля да даде съвет, включително и за алтернативно лечение.
Благодаря!

Да,
Включвам се, абсурд да пиеш 2 пъти един и същи АБ за Ешерихия коли и то във влагалището. Да не говорим, че най-вероятно я имаш, защото си изпила доста АБ и ти е нарушена нормалната флора и започват да се множат бактерии, на които не им е мястото там.
Съвет - друг лекар, с максимално щадящо лечение, най-добре да пробваш само с глобули и вагинални пробиотици, вместо да се тъпчеш с още антибиотици. Но трябва все пак да са си изписани от лекар според самото изследване.
От моят опит, колкото повече АБ съм пила за Ешерихия коли специално там, толкова по-зле ставаше.

# 819
Ужас, значи ще трябва да потърся друг лекар.За жалост не съм убедена, че ще ми предпише нещо по-различно
Ами направо не зная, но от тези антибиотици много лошо ми става вече.
Благодаря!
Ако все пак имате идеи за алтернативно лечение, моля да споделите

# 820
Мен с Ешерихия и ентерококи ми изписаха Флуомизин и Гинофилус. Предупредих, че имам колит и антибиотик не ща да взимам. Така или иначе докторът ми каза, че лечението е без орални антибиотици, само с глобули. За топчето - и аз съм имала, особено преди цикъл. Минава време и се маха Simple Smile Аз съм сега в овулация и симптомите ми се засилиха, сърбеж и отпред и отзад, много ми е неприятно. Ще изчакам още малко да видя дали ще премине, ама май-май пак ще се ходи. Много ми е писнало вече, все нещо има...

# 821
  • Варна
Мерси за отзивите. Ще го пробвам и аз 😁.
Където точно е това топченце? По окосмената част или вътре по лигавицата?
Ако е външно някъде по окосмената част - да, това са мастни жлези, които се запушват и стои като подкожна пъпка. Понякога не може да се махне със седмици, имала съм такива. Аз мажа с ихтиол, обаче не черния, а Vitela Ictamo - може и по 3 пъти на ден, но минимум два пъти. То някак набира и отива към повърхността и или си се маха само, или най-често аз си го изтисквам. Но говоря само за външни такива, ако е по малките срамни устни или входа на влагалището, никога не съм имала, а и там не е редно да се стиска.
Просто досадна пъпка 😵💫.

Не е по окосмената част и мен това ме притеснява. Но пък не расте, не боли, не е зачервено.. 🤷🏼‍♀️ Какво беше това чудо. Да се надявам поне да изчезне само, че тея гинеколози не мога да ги гледам вече 😑

# 822
  • гр.Пловдив
Мацки и вас да попитам, понеже Канестен крем е спрян от производство или внос /едно от двете/, ако имате идея или сте чували за някакъв алтернативен вариант за външно приложение, ще се радвам да споделите.

# 823
Канестен =клотримазол, него го има навсякъде. Ломексин е друг вариант.

# 824
Здравейте! Взех си лактажин от аптеката. Но забравих да го сложа веднага в хладилника. Стоял е около 2 часа на стайна температура. Дали се е увредил?

Общи условия

Активация на акаунт