Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 92 010
  • 997
  •   2
Отговори
# 120
Имам глупав въпрос, не живея в град с лаборатория на Генетика, дали е възможно да се изпрати материал за изследване. Има ли такава от вас, която го е правила?

# 121
Здравейте момичета, весели празници и бъдете здрави! Ще бъде малко дълго, но... През септември пусках цитонамазка и микробиология , това са резултатите
Скрит текст:
Беше ми изписано за тази бактерия Флажил за 10 дни и Вагизан за 7 дни. За ЧПВ ми беше казано, че няма нужда от тест и колпоскоп, да очаквам да изчезне, просто да повторя след 6 месеца цитонамазката. След това лечение обаче аз получих сърбеж и течение. Ядосах се и ноември месец пуснах Фемофлор плюс в Геника:
Скрит текст:
Казаха ми, че лактобацилите са намалени, заради което се е увеличила гарднерелата, но има кандида и трябва лечение за нея. Изписаха ми 3 бр. Фунгокапт (на 1,4 и 7 ден) и Гино Певарил за 3 нощи + се мазах с Клотримазол за 7 дни (сутрин и вечер) Без никакъв резултат - течението и дискомфорта си продължават. Последно бях на лекар при др. Калчев, според който: първо - нямало как на цитонамазка да изолират бактерия, изобщо за него беше нелогично; второ - от геника, микробното число на кандида било не много високо и нямало нужда от лечение, а само от курс с лактобацили. Каза ми, че всички симптоми ми са от липсата на лактобацили във влагалището. Направих 1 курс Лактажин по негово предписание, но все още имам някакво течение и малко сърбеж от време на време. Вече мисля, че полудявам и си внушавам 🥺  Предстои ми проверка за проходимостта на тръбите при Калчев. Казах му, че се притеснявам да не се разнесат инфекции, той каза че нямало страшно, че съм нямала инфекции, а само липса на добра флора. Каза, че нямало нужда да пускам пак някакво изследване. Но този дискомфорт от време на време ме притеснява. Чудя се дали да не направя 1 курс с Полижинакс или Макмирор. В миналото винаги са ми помагали, но без предписание ме е страх да ги взимам. Дали наистина е липса на лактобацили или да търся друго?? Не знам за кое да се притеснявам вече, за този дискомфорт или за предстоящата проверка на тръбите 🥺
П.С. в тази тема се споменава, че при стрес гъбите се увеличават - при мен има доста стрес.

Здравей, аз съм със сходен проблем на вагиналната флора. Била съм при много светила в гинекологията, какъвто е и Калчев и разбрах едно, че за тях гъбичките, както и бактериалната вагиноза, не са нищо особено. Ясно е, че са нормални обитатели, но някак си ми се искаше да се излекувам, преди опити за бебе и така си минава времето почти една година... И мисля, повече да не им обръщам внимание, защото четох и поразпитах приятелки, които са забременяли, въпреки гъбите. Оказа се, че някои са си решили проблема след като са родили, от самосебе си са се оправили, други пък са им излезели тогава и още ги мъчат. Намерих много жени в моята среда с този проблем и нито една не е намерила решение или доктор съответно. При мен, докато отида на доктор и те са ми минали проблемите или не излизат на изследване, но аз дори усещам болка при секс, което влошава сексуалния живот. Пробвала съм почти всичко, намерих няколко жени самоизлекували се из групите, но с много хапчета, диета или може би в правилния момент.. Съветът ми е да не се спирате за бебе, заради тези гъби, както Калчев е казал, аз имах намерение да ходя и при него, но сега виждам, че няма смисъл. Може би трябва при доктор, които обръща внимание на дребни неща, но аз и при такъв ходих, имах лечение 14 дни и накрая бях само 2 месеца без гъби, а се нагълтах с хапове. Гинофилус е добре, да, знам от фармацевтка, че е добре да се слага няколко дни преди цикъл и няколко дни след за профилактика. Аз също го ползвам + един имуностимулатор гъба Корелус (още не знам, дали има ефект). Мисля си да пробвам и с продукти на аквасорс. Ако някои има опит с тях и гъби и вагинози, нека сподели ')))

# 122
Здравейте! При микробиология ми откриха кандида глабрата масово. Приех много болезнено диагнозата, но след като прочетох, разбрах, че тези гъбички се срещат масово при жените.
Реших да се изследвам профилактично. Нямах никакви симптоми или не съм обръщала внимание... Не съм безотговорна. Спазвам и хигиена.
АГ ми назначи терапия с микомакс и глобули Гино-Певарил и гел за измиване.
След първото хапче и свещичка започна да ме сърби. Това нормално ли е?
Изпих 3 хапчета и сложих две свещички, защото ми дойде и не можах да сложа третата. Мисля, че не съм ги излекувала, защото ми щипе от време на време.
Това ми се отразява зле на настроението. Минавам през този проблем болезнено..Sad
Посъветвайте ме нещо.
Кога ще е ясно дали съм ги излекувала? Вчера изпих третата таблетка микомакс.
На 11.01 съм на преглед.
Трябва ли да пия пробиотик заради микомакса? АГ нищо не ми каза по този въпрос.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 23:51 от anna_barboranna

# 123
Здравейте, изчакайте малко и ще разберете Simple Smile. Не се притеснявайте излишно, гъбичките са гадни, когато са хронични, иначе не са никакъв проблем Simple Smile. Аз съм лекувала с какво ли не, изписаните ви лекарства са окей. Хубаво е пробиотик, да, по принцип си е хубаво. Почнете през устата и може и гинофилус, вагинален пробиотик. Simple Smile)
quote author=anna_barboranna link=topic=1255222.msg42071569#msg42071569 date=1609709814]
Здравейте! При микробиология ми откриха кандида глабрата масово. Приех много болезнено диагнозата, но след като прочетох, разбрах, че тези гъбички се срещат масово при жените.
Реших да се изследвам профилактично. Нямах никакви симптоми или не съм обръщала внимание... Не съм безотговорна. Спазвам и хигиена.
АГ ми назначи терапия с микомакс и глобули Гино-Певарил и гел за измиване.
След първото хапче и свещичка започна да ме сърби. Това нормално ли е?
Изпих 3 хапчета и сложих две свещички, защото ми дойде и не можах да сложа третата. Мисля, че не съм ги излекувала, защото ми щипе от време на време.
Това ми се отразява зле на настроението. Минавам през този проблем болезнено..Sad
Посъветвайте ме нещо.
Кога ще е ясно дали съм ги излекувала? Вчера изпих третата таблетка микомакс.
На 11.01 съм на преглед.
Трябва ли да пия пробиотик заради микомакса? АГ нищо не ми каза по този въпрос.
[/quote]

# 124
Здравейте. И аз имам бих казала сериозен и срамен проблем. От доста време след цикъл имам дискомфорт в областта на ануса- сърбеж. Отшумяваше сам за 2-3 дни. Предположих, че е от дамските превръзки- имам продължителен цикъл от порядъка на 7-8 дни. С времето  сърбежа ставаше все по- силен и за повече дни. В момента е постоянен. Бях на гинеколог- каза, че са гъбички. Изписа ми клотримазол, гино певарил и фунголон. Странно как са гъбички, като нямам никакви други проблеми , а това е само в областта на ануса. След около един месец лечение имаше подобрение за 2-3 седмици. В момента е нетърпимо, стават рани и цепнатини по кожата . Вече не знам на какъв лекар да отида и какво се случва.

# 125
О, и на мен ми се случва... моят цикъл е още по-продължителен, 10-ина дни и се спарвам ужасно с превръзките.
Правилният лекар в случая обаче не е гинеколог, а дерматолог. Идете да Ви види, може лечението да не е било правилното.
И може да имате гъбички само около ануса,  във влагалището не, при мен последните няколко пъти така се получава.
След отшумяване на симптомите превантивно се мажа с кремчета против подсичане, при мен най-добре действа Цикапласт на Ла Рош. Иначе и аз съм се мазала с противогъбични кремове при обостряне, но не толкова продължително. Обикновено за около седмица-2 минава. Може сегашното Ви състояние да се дължи и на крема, с който сте се мазали.

# 126
Какъв пробиотик бихте ми препоръчали през устата след лечение на кандида глабрата?

# 127
Имам глупав въпрос, не живея в град с лаборатория на Генетика, дали е възможно да се изпрати материал за изследване. Има ли такава от вас, която го е правила?

Здравей, защо да е глупав, това си е доста адекватен въпрос Wink И аз не живея в град с Генетика, но изпращах миналата година, обаче беше препоръчано от лекар, но то аз всичко сама направих така че не мисля, че е проблем. Лекарката ми даде нещо като направление и там отбеляза пакета и ми го даде, но мисля, че ти можеш да напишеш какво ти трябва. Казвам нещо като направление, защото пише направление, но всичко си платих хах Иначе им звъннах по телефона и им обясних ситуацията. Изпратих с еконт и преведох паричките по банков път и стана. Получих парола и име и по интернет проверих. Но честно казано, не знам за другите, но аз лично останах малко разочарована. Платих мисля, че към 170 лв за най-пълният пакет, всичко беше отрицателно, което е добре, с изключение на кандида, но не получих информация за кой вид става въпрос или пък кои лекарства са ок да се ползват. Лекарката ми беше убедена, че щом не са написали е албиканс, аз й казах, че съм сигурна, че не е (от предишен опит), взе ми пак секрет, занесох в близка лаборатория и така се оказа, с антибиограма и това струваше 15 лв. Така че помисли си, според мен, кое ще ти е по насметка. Аз пуснах това изследване най-вече наистина за да видя дали няма нещо друго, понеже при мен се оказа мисията невъзможна да се отърва от кандида глабрата, но нямаше друго. И интересното е, че имах лактобацили 80-100 процента, а нали кандида се появявала, защото няма лактобацили.. И като цяло не ми хареса изследването, защото с едни диаграми цветни, не ми се стори точно изобщо за тези пари. Но предполагам, че ако имаш някоя завъртяна бактерия, ще ти я индефицира, но за кандида не препоръчвам. Успех Simple Smile

# 128
Annie10 на мен пък АГ като ми взе секрета за Геника, ми каза да го откара бързо, най-много до 2 часа. Може би като се изпращат, се съхранява по различен начин, не знам 🙄 Но според мен трябва да се пита в Геника. Иначе те не предлагат антибиограма, да, това е много тъпото. И резултатите са с  микробно число, което, според някои доктори, ако е под 5, няма нужда от лечение.

# 129
Annie10 на мен пък АГ като ми взе секрета за Геника, ми каза да го откара бързо, най-много до 2 часа. Може би като се изпращат, се съхранява по различен начин, не знам 🙄 Но според мен трябва да се пита в Геника. Иначе те не предлагат антибиограма, да, това е много тъпото. И резултатите са с  микробно число, което, според някои доктори, ако е под 5, няма нужда от лечение.

Ако е 5 и нагоре, нещата не са добри. Под 4 гоните. Има много инфо за самия тест в нета, за жалост основно на английски.

По коментара на дамата по-горе - да, можеш да имаш 80-100 лактобацили и да има гъбички. Въпросът е какво е микробното число. Гъбичките, както и някои бактарии, са нормални обитатели, важното е да не се размножават. Аз изцяло изчистена флора съм имала няколко месеца, но това не може реалистично да бъде поддържано.

# 130
Вчера гледах един Webinar за женското здраве. Стана дума, че преди и по време на цикъл сме много разположени на различни видове бактерии, което и без да искам съм го разбрала вече сума ти пъти. Ако и вие имате проблеми преди/по време на/след цикъл, опитайте се в този период максимално да намалите захарта/сладкото. Яжте само плодове примерно. Ако е сладко - да не е всеки ден.

За сърбежа около ануса пък бих препоръчала да се направи тест за паразити, глисти и подобни. И микробиология на фецес. Не вярвам да ги има само външно, най-вероятно са и в червата. Там трябва да се обърне внимание.

# 131
Излезе ми и другото изследване. Уреаплазма- положителна! 😰
Днес имах слабо течение и сърбеж. Звъннах на докторката и тя ми каза да си сложа гиназол. На своя глава изпих  един микомакс.
Явно въобще не ми е подействало лечението или са се появили кандида албиканс. При глабрата нямах сърбеж.
Започнах да подсилвам имунната система - ампули вит. Ц, Супрадин, цеден лимон и джинджифил.
В понеделник имам час, за да ми назначи лечение за Уреаплазмата.
Момичета, отчаяна съм..😰😰😰 и много притеснена.

От два дни пия пробиотик Био баланс. Забравих да кажа на докторката днес като се чухме. Греша ли някъде?

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 20:24 от anna_barboranna

# 132
Излезе ми и другото изследване. Уреаплазма- положителна! 😰
Днес имах слабо течение и сърбеж. Звъннах на докторката и тя ми каза да си сложа гиназол. На своя глава изпих  един микомакс.
Явно въобще не ми е подействало лечението или са се появили кандида албиканс. При глабрата нямах сърбеж.
Започнах да подсилвам имунната система - ампули вит. Ц, Супрадин, цеден лимон и джинджифил.
В понеделник имам час, за да ми назначи лечение за Уреаплазмата.
Момичета, отчаяна съм..😰😰😰 и много притеснена.

От два дни пия пробиотик Био баланс. Забравих да кажа на докторката днес като се чухме. Греша ли някъде?
Къде си пуснахте изследване за Уреаплазма?

# 133
В лаборатория в града, където живея.
Има ли значение това?

# 134
Цитат на: anna_barboranna link=topic=1255222.ms Нg42096042#msg42096042 date=1610045478
В лаборатория в града, където живея.
Има ли значение това?
не просто питам, защото и аз искам да си направя, но се чудя в коя лаборатория да бъде. Извинете ако съм ви засегнала нищо лично.

Общи условия

Активация на акаунт