Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 92 161
  • 997
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, какви глобули може да ми препоръчате при прием на антибиотик? Както писах, лекувам кандида глабрата, които рецидивират.
Трябва превантивно да слагам глобули. Вчера свърших Миговаг, но ако не взема мерки, пак ще рецидивират.
Купих си масло от чаено дърво и правя тампони, но това няма да е достатъчно.
Ще звънна и на лекарката да я питам, но мнението ви ми е важно.

При АБ винаги взимам Дифлукан/Микомакс по схемата 1, 4, 7 ден, ако АБ е за
10 дни взимам и на 11-тия ден. Това е схема, изписана ми от АГ преди повече от 10 години и винаги я спазвам за профилактика против гъбички. Отделно слагам Гинофилус - правя целия курс 14 само вечер.
При твоят вид гъби обаче не знам дали Дифлукан ще е най-удачен - знам, че те са по-особени и може и да са резистентни. Същото важи и за вагиналните глобули. Май Миковаг е по-универсален, не можеш ли да продължиш с него, докато не ти свърши АБ?
Виж какво ще ти изпише лекарката и според мен спазвай нейните съвети, тъй като тя те е лекувала досега и би трябвало да е по-наясно с това какво точно влияе на тези гъбички.

Nelly13, използвала съм този вид Лактацид преди много години, когато АГ все още изписваха вагинални промивки, но все повече ги отричат, тъй като освен потенциално вредните микроорганизми, отмиват и полезните, а в случая едва ли точно това е целта... от опит - вагиналните пробиотици са в пъти по-добри за поддържане на флората. Аз лично ползвам Гинофилус, другият вариант е Лактажин.
Ако нямаш проблеми с лактобацилите, но се цели просто поддържане на равновесието - има гелчета за вагинално приложение с млечна киселина, които са с подобен състав на този Лактацид, но не са промивка. Слагат се вечер преди лягане. Ползвала съм Лактобор и Гинофит, като съм по-доволна от втория.

# 181
Момичета, какви глобули може да ми препоръчате при прием на антибиотик? Както писах, лекувам кандида глабрата, които рецидивират.
Трябва превантивно да слагам глобули. Вчера свърших Миговаг, но ако не взема мерки, пак ще рецидивират.

10 дни взимам и на 11-тия ден. Това е схема, изписана ми от АГ преди повече от 10 години и винаги я спазвам за профилактика против гъбички. Отделно слагам Гинофилус - правя целия курс 14 само вечер.
При твоят вид гъби обаче не знам дали Дифлукан ще е най-удачен - знам, че те са по-особени и може и да са резистентни. Същото важи и за вагиналните глобули. Май Миковаг е по-универсален, не можеш ли да продължиш с него, докато не ти свърши АБ?
Виж какво ще ти изпише лекарката и според мен спазвай нейните съвети, тъй като тя те е лекувала досега и би трябвало да е по-наясно с това какво точно влияе на тези гъбички.

Аз съм с Ковид и съм под карантина. Нямам микомакс.
Изписаха ми Флажил таблетки.
Вкъщи имам Флажил глобули. Чудя се дали да не слагам от тях. Как мислите?
Имам вагинален пробиотик. От два дни си го слагам. Добре ми се отразява.
Пия два антибиотика и много други лекарства. Притеснявам се да не рецидивират гъбичките.

# 182
Слагай само вагиналния пробиотик. Пий и хубав пробиотик 2 часа слеф антибиотика, например Синкванон. На мен от тези Флажил глобули ми се появиха гъбички! Особено и щом не ти е казано от лекар да ги слагаш

# 183

Аз съм с Ковид и съм под карантина. Нямам микомакс.
Изписаха ми Флажил таблетки.
Вкъщи имам Флажил глобули. Чудя се дали да не слагам от тях. Как мислите?
Имам вагинален пробиотик. От два дни си го слагам. Добре ми се отразява.
Пия два антибиотика и много други лекарства. Притеснявам се да не рецидивират гъбичките.

Тези Флажил таблетки против гъбички ли ти ги изписаха или заради Ковид? Ако е за гъбичките - няма да свършат никаква работа, само може да гъбясаш още повече от тях. Съдържат метронидазол, което е антибактериално лекарство и има за страничен ефект гъби (поне при мен е така).
Според мен при положение, че пиеш толкова много лекарства, а си предразположена към гъбички, трябва да го натъртиш, на който там те лекува в момента и да ти изпишат някакво противогъбично през устата. Миналата година преди Ковид още, бях болна от бронхит, 2 седмици бях на АБ и тъй като казах на пулмоложката, че правя гъби, ми даде директно рецепта за Микомакс и то в доста по-големи количества. Отделно пиех пробиотик и слагах успоредно Гинофилус. Тъй че звънни на докторката и дано да се разминеш с гъбичките и по-бързо възстановяване от вируса.

# 184
Добро утро ,😒слагам глобули клион,-д гинеколога каза,сутрин след тях да се промивам с вода и дамски душ.За първи път ще отмивам гробули.Струва ми се доста странно някой от вас правил.ли.го е?

# 185
  • What are you laughing at?
Здравейте момичета, боря се с кандида глабрата, минах курс с Миковаг + и курс с Флуомизин и Гинофилус, сега на микробиологията пак същия резултат, изписаха ми една глобула Ломексин 600 и нищо друго. Моля, ако някой се е преборил с този вид гъби, да сподели или да ме посъветва какво да добавя към лечението. То и левкоцити си имам много за сметка на лактобацилите:

# 186
Здравейте момичета, боря се с кандида глабрата, минах курс с Миковаг + и курс с Флуомизин и Гинофилус, сега на микробиологията пак същия резултат, изписаха ми една глобула Ломексин 600 и нищо друго. Моля, ако някой се е преборил с този вид гъби, да сподели или да ме посъветва какво да добавя към лечението. То и левкоцити си имам много за сметка на лактобацилите:

Аз от два месеца се боря с кандида глабрата. Рецидивират. Скоро ми препоръчаха Миковаг и сега ми е спокойно, но пия антибиотици и две торби лекарства заради Ковид. Притеснявам се, че ще се появят пак.
Пулмологът ми каза да си сложа Гиназол.
Днес звънях на гинеколога, която ми започна лечението и ме нагруби. Каза, че консултации по телефона не дава. Като ми свърши карантината, да отида, т.е. като се появят пак. Въобще няма да отида при нея повече.
След лечението за Ковид, ще си направя изследвания, за да видя дали съм чиста.

# 187
Здравейте! От няколко години имам проблем с вагинални гъбички, които от вереме на време се появяват ей така от нищото. Може ли да ми препоръчате някакви витамини, подсилващи имунната система, които на вас ви помагат понеже това също е от голямо значение.

# 188
Аз откакто използвам гинексид нямам проблеми, така че го препоръчвам.
Също така предоръчвам и пробиотици (поне месец) след прием на абтибиотик.
Все пак, ако сега имате гъбички е хубаво да Ви погледне лекар, да имате микробиология+антибиограма, курс лечение и след това горното. Едното не изключва другото.

# 189

Аз от два месеца се боря с кандида глабрата. Рецидивират. Скоро ми препоръчаха Миковаг и сега ми е спокойно, но пия антибиотици и две торби лекарства заради Ковид. Притеснявам се, че ще се появят пак.
Пулмологът ми каза да си сложа Гиназол.
Днес звънях на гинеколога, която ми започна лечението и ме нагруби. Каза, че консултации по телефона не дава. Като ми свърши карантината, да отида, т.е. като се появят пак. Въобще няма да отида при нея повече.
След лечението за Ковид, ще си направя изследвания, за да видя дали съм чиста.

Anna_barboranna, много съжалявам, че АГ се е отнесла така грубо в твоя случай... това отношение, особено при настоящата обстановка е много неприемливо...
Иначе Гиназол е според личният ми опит най-доброто за гъбички, поне от стандартния вид - албиканс, от които аз страдах. Предимството е, че се прилага еднократно и действа 5 дни, тъй че като го сложиш, не се учудвай, ако до толкова време изтича (ако не си го слагала досега). След това спокойно можеш да продължиш вагиналните пробиотици, за които писа, че си почнала и са ти били ОК, особено, докато не ти свършат антибиотиците.
А като свърши цялото ти лечение, надявам се на контролната МБ вече да ги няма тези гъби 🤗

# 190
за Глабрата са ми изписвали гинофлор и е имало резултат.
За подсилване на имунитета имам ефект от добавките на форевър ливинг - витамини, пробиотик, чесън и мащерка.
Гинексид пяна за интимна грижа е чудесен.

# 191
Момичета, здравейте след една излекувана хламидия, няколко микробилогии и неуспешни лечения - изолираха ми Candida albicans. В момента започвам курс 8 дена Фунгокап по 1 таблетка на ден, след което още 3 седмици по 2 таблетки на седмица. Паралелно с това ми изписаха и полижинакс овули за 6 дена, като предписанието е да изчакам след това 2 цикъла и да повторя още 6 дена овули.
Смятахме да започваме опити за бебок, съответно сега всичко е паузирано. Въпроса ми е имате ли идея кога е безопасно да възобновим опитите? След като спра Фунгокап? Или трябва да изчакам няколко месеца? Какво мислите?

# 192
Момичета, здравейте след една излекувана хламидия, няколко микробилогии и неуспешни лечения - изолираха ми Candida albicans. В момента започвам курс 8 дена Фунгокап по 1 таблетка на ден, след което още 3 седмици по 2 таблетки на седмица. Паралелно с това ми изписаха и полижинакс овули за 6 дена, като предписанието е да изчакам след това 2 цикъла и да повторя още 6 дена овули.
Смятахме да започваме опити за бебок, съответно сега всичко е паузирано. Въпроса ми е имате ли идея кога е безопасно да възобновим опитите? След като спра Фунгокап? Или трябва да изчакам няколко месеца? Какво мислите?

Здравей, лично на мен ми се вижда много висока дозата всеки ден да се пие Фунгокап за 8 дни. Обикновено за вагинална кандидоза изписват 1,4 и 7 ден- за двамата партньори и 1 път седмично след това, ако се повтарят инфекциите. Полижинакса е за смесена вагинална инфекция. Ако имате само Кандида, според мен не е подходящо. Аз бих потърсила второ мнение. А за въпроса относно бебеправенето, след приключване на лечението може да почвате опити.

# 193

Здравей, лично на мен ми се вижда много висока дозата всеки ден да се пие Фунгокап за 8 дни. Обикновено за вагинална кандидоза изписват 1,4 и 7 ден- за двамата партньори и 1 път седмично след това, ако се повтарят инфекциите. Полижинакса е за смесена вагинална инфекция. Ако имате само Кандида, според мен не е подходящо. Аз бих потърсила второ мнение. А за въпроса относно бебеправенето, след приключване на лечението може да почвате опити.

Това е мнение на 3ти специалист, 2ма гинеколози преди това се пробваха с итроконазол и ломексин, без ефект.

# 194

Това е мнение на 3ти специалист, 2ма гинеколози преди това се пробваха с итроконазол и ломексин, без ефект.

Правена ли ви е микограма на Candida Albicanis? Фунгокап, съдържа флуконазол. Това е друга група противогъбични лекарства, различна от тези които сте пили и се пият по схема. Всички противогъбични лекарства товарят черния дроб, затова ви написах по-горе, че много висока доза са ви изписали. Бих посъветвала да приемате и пробиотици. Успех с лечението.

Общи условия

Активация на акаунт