Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 92 202
  • 997
  •   2
Отговори
# 210
В темата се е споменавало, че често проблемите тръгват от тези УРЕАПЛАЗМА И МИКОПЛАЗМА, обаче става ясно само след специално изследване, което повечето АГ не пускат. Те си знаят едни и същи глобули и това е.
Много се радвам, че сте успели да си намерите решението. Какво по-хубаво от това!
А който не си е направил теста е добро напомняне, за София няма проблеми, ако се поиска. За другите градове не знам как е.
А ако Микоплазма и Уреаплазма е отрицателна и с честа повтаряща се гъбична инфекция каква друга може да е причината?

Причините може да са много. Ако всички други полово-предавани инфекции са изключени - т.е. микоплазма, уреаплазма, хламидия и трихомони, които не се хващат на обикновени МБ (с изключение на трихомоните - те могат да се видят на директна микроскопия, но и това понякога е трудна работа), може причината изобщо да не е там.
Гъбичките се появават при висока кръвна захар, латентен диабет, дисбактериоза в червата, спад на имунитета, чест прием на АБ, при прием на хормонални препарати - например противозачатъчни или хормонозаместителна терапия, неподходящо бельо и дамски превръзки, реинфектиране от партньор, басейни... изобщо причините са много.
Гъбичките са нормален обитател на влагалището, но стават проблем, когато поради някакъв друг фактор балансът на флората се наруши и те започват да се размножават до степен на инфекция.
Затова трябва да се установи предразполагащия фактор (фактори) и да се отстранят. Иначе - колкото и да се лекуваш - след няколко месеца пак се появяват.
При мен факторите си ги установих след няколко годишно мъчително лекуване с всевъзможни средства - прием на ОК и АБ. Спрях противозачатъчните, а когато приемам АБ - задължително пия антимикотици и пробиотици.
Някои дами споделят за подобрение след започване на нисковъглехидратна диета, която при всички случаи е добра, тъй като това е, което подхранва гъбичките.
Тъй че виж какво евентуално може да се крие при теб като фактор, който провокира тази напаст.

# 211
Момичета, вижте тази страница и информацията в нея... https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=324867239284458& … d=111433257294525  попадна ми преди няколко дни. Гледах и за други неща, изпратих на няколко различни човека с различни проблеми и всички казаха, че наистина информацията съвпада с техните "травми". Simple Smile Може да ви е полезно.

# 212
Здравейте, с Гинофилус нужно ли е подмиване сутрин или ще му се развали действието така? Нищо не пише в листовката.

# 213
Здравейте, с Гинофилус нужно ли е подмиване сутрин или ще му се развали действието така? Нищо не пише в листовката.

Да разбира се. Добре е да се ползват бебешки душ гелове, пред интимните дамски сапуни.

# 214
Защо бебешки, а не дамски? Все пак те са си с точно тази насоченост.

# 215
Ползвах на адерма дамски душ гел след честа употреба направих инфекция...Доцент в областта на гинекологията ме насочи към бебешките душ гелове, заради по - малкото сапуни в тях, които са благоприятна среда за гъбичките.

Търсете измиващи гелчета без сапуни.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 13:43 от Latyka

# 216
Здравейте. Аз не разбрах. След употребата на вагинални пробиотици трябва или НЕ трябва да се мием (говоря за сутринта). Аз не ползвам никакви гелове, пробвах няколко вида, дори Лактацид, но ми се засилваха симптомите.

# 217
Аз се миех, то все пак е само външно, не съм правила някакви дамски душове, които биха намалили ефекта на пробиотиците

# 218
Аз се миех сутрин и вечер. И сега е така. Ползвам гел от аптеката Индрозоил. Беше ми изписан. Доволна съм. Смятам да го ползвам дълго.

# 219
Здравейте. Аз не разбрах. След употребата на вагинални пробиотици трябва или НЕ трябва да се мием (говоря за сутринта). Аз не ползвам никакви гелове, пробвах няколко вида, дори Лактацид, но ми се засилваха симптомите.

Била съм и в това състояние и изглежда, че външните части са с силно възпалена кожа, след измиване ми препоръчаха да се мажа външно с нистатин или клотримазол 1%  крем обилно, даже и дупето...
Може да се наложи около месец да правиш това и когато спре да те боли при миене, спираш мазането, без да спираш вагиналните пробиотици.

# 220
  • Девин
Здравейте, дами! Днес си видях микробиологията, и хоп подаръче Candida parapsilosis, почти нищо не намирам за този вариант кандида.
Нещо да знаете, или няма голямо значение от кой вид е? От утре започвам диета, и ще чакам рецепта от гинеколога. Симтомите чак сега ги свързах с тая гад, завърна ми се гастрита, депресия, косопад, стягане в гърдите, подуване на корема, бодежи в пик. мехур и ниско долу, но нямам течение( много леко само) и сърбеж.
Имали надежда се отърва, страшно съм сдухана, само това ми липсваше Frowning1

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 07:54 от terryy

# 221
Аз я имах октомври. Питах гинеколожката, но не каза нищо. Правих две лечения едно след друго и ми минаха симптомите. Скоро не съм пускала микробиология. А иначе това бяло течение, което наподобява тебешир продължава да го имам някой път.

# 222
Дами, имате ли идея откъде мога да си взема ломексин без рецепта в София. Генеколожката ми изписа 2 глобули, но при поставянето на последната стана гаф и я изтървах под леглото и не мога да я изкарам сега. А от аптеката ми отказаха да ми дадат 2-ра, при гинеколожката мога да отида чак следващата седмица, че работи през седмица. Моля за помощ...

# 223
А не пазиш ли рецептата от първата покупка? В последно време си пазя стари рецепти.

# 224
Ами не, въобще не съм мислела, че ще ми трябва...

Общи условия

Активация на акаунт