Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 92 119
  • 997
  •   2
Отговори
# 765
Аз лично след секс си слагам профилактично Гинофилус или Гинофит, но те са по-скоро за поддържане на нормалната флора. Иначе мажа с Бигванеле гел - той е антисептичен и действа и против гъбички. Мажа се поне 2-3 пъти след секс, защото имам чувството, че съм много протрита. 😫

# 766
Аз лично след секс си слагам профилактично Гинофилус или Гинофит, но те са по-скоро за поддържане на нормалната флора. Иначе мажа с Бигванеле гел - той е антисептичен и действа и против гъбички. Мажа се поне 2-3 пъти след секс, защото имам чувството, че съм много протрита. 😫

Мисля , че това се случва и с мен , явно съм много чувствителна ..
И аз съм се насочила към този гел , но тук го няма , вероятно като се прибера ще го взема . Също тук прочетох и за глобули с борова киселина , по скоро мисля тях да използвам след секс , до колкото разбрах са безвредни 😮💨

# 767
Ако може да ти е от помощ, на времето гинеколог ми препоръча Гинофлор (това е пробиотик, който се слага вагинално) след секс, за да предпазя от рецидивиращи гъбички. Също бих препоръчала като цяло засилване на имунната система, витамини от групата Б също ги водят, че помагат при гъби.

# 768
Здравейте, не знам дали е точно за тук питането ми, но се надявам на съвет..
От около 3 дни имам сърбеж в интимната област като отначало го усетих като гъделичкащ сърбеж при уриниране и първите два дни го усещах само тогава повече, през останалото време само ако се почеша пряко или докосна ме посърбяваше... и изведнъж на 3 ден през нощта де събудих и много ме сърбеше вече във всякакво положение..предишната вечер не беше толкова силно..
Пих антибиотик и го завърших преди месец и нещо за установено ешерихия коли, заедно  с него си слагах Полижинакс и пих микомакс през ден няколко дена ( по предпосание на АГ), пия и пробиотик от тогава, но последно време го забравям..
Никога до сега не съм имала сърбеж под никаква форма, сексуални контакти нямам..мисля че виждам как имам някакви петна зачервени около вагината и по нагоре към клитора по вътрешната част на срамните устни, доста...на лекар в момента не мога да отида, дайте съвет какво да използвам поне да облекчи сърбежа? Доста съм стресната, не знам какво може да е -гъбички ( макар че пих микомакс със антибиотика), нещо от стрес, дерматит...
Четох за вода със смрадлика, вода със сода, калиев перманганаг..може ли спокойно да ги ползвам като разтвор за промивка? Освен това има ли смисъл да си взема Розалгин или Гинексид пяна? Благодаря!

# 769
Аз съм борила друг вид бактерия (беше в стомаха), пиех антибиотици, заедно с антимикотични.. Ми пак се появиха гъбички, така че е твърде възможно да имате и вие. Трябва възможност най-скоро да посетите лекар, за да не станат хронични. Иначе да, смрадлика (тетра), сода, няколко капки йод помагат, но е временно. За калиевия перманганат не знам, но мисля че може да причини изгаряния, ако не се дозира правилно. Обаче не правете промивки, а само киснене или измиване. Вътрешни промивки при такива състояния не се правят

# 770
Здравейте! Аз също ще се включа в темата, защото я чета от 6 месеца, но днес, отново разочарована не се сдържах да не пиша. На 23 години съм. Имала съм гъбички 2 пъти в живота си и то след прием на антибиотик. Винаги преди съм правила секс с презервативи, но със сегашният ми приятел (годеник) вече правим без. Всичко започна според мен след едно посещение на СПА през Април. Влизайки във водата усетих парене и си знаех, че нещо не е наред. След това стана ясно - гъбички. Изписаха ми лекарства, всичко беше наред. Но от тогава, всеки месец, след като правим секс 1,2 пъти и отново цъфвам със сърбеж. Първоначално го усещам като рана, протриване, после започва сърбежа и болката. Смених 4 лекаря, всеки изписва на мен и на него лекарства за Кандида Албиканс (След микробиология). Оправям се, правим секс и бам. Имах раничка, изгорих я при онкогинеколог, препоръчан от много хора в града ми. Това става началото на декември. До днес нямах никакви проблеми, това са си два месеца, беше направо купон. В момента лекувам HpV с Кориолус и Силаут, който не знае това е много неприятен жълт крем, заради който нося превръзки всеки ден от месец и нещо. Както и да е правихме секс онзи ден, вчера се бях протрила жестоко на външните срамни устни, сигурно от превръзките, намазах се с крем за подсичане и днес раните ги няма, НО на входа на влагалището ме боли отново като рана и сърби... Ии направо ми настръхва косата, че пак са гъбички. Факт е, че не се овлажнявам достатъчно и си мисля, че това може да има някаква връзка с протриване при полов акт и последващите гъбички, но хора какво да правя вече... Изобщо възможно ли е да от протриване, от малко овлажняване, от постоянното носене на превръзки в момента. ПКК, кръвна захар, желязо, албумин, Вит. Д, всичко ми е пуснато, всичко е в норма... Вече ще се гръмна честно...
(п.п. преди седмица имах цистит, настинах, пих ципрофлоксацин, но заедно с пробиотик..)

# 771
Да, възможно е от недостатъчно овлажняване. Променя се средата и гъбичките надделяват. А партньорът Ви лекуван ли е успоредно с Вас? Звучи ми като да си прехвърляте инфекцията. Той трябва да се лекува, дори и да няма оплаквания (мъжете рядко имат). Най-много да изпие някой друг микомакс или друго подобно. Според мен трябва да се лекувате локално (по предписание според МБ) , ако е гъбичка да приемате нещо антимикотично през устата (Вие и партньора), да се добави пробиотик също през устата (има някои специално за кандида и женски), както и може да попитате АГ за вагинални пробиотици, които да слагате няколко месеца. Обаче всичко това не знам колко е съвмевтимо със сегашното ви лечение. Успех!

# 772
Да, възможно е от недостатъчно овлажняване. Променя се средата и гъбичките надделяват. А партньорът Ви лекуван ли е успоредно с Вас? Звучи ми като да си прехвърляте инфекцията. Той трябва да се лекува, дори и да няма оплаквания (мъжете рядко имат). Най-много да изпие някой друг микомакс или друго подобно. Според мен трябва да се лекувате локално (по предписание според МБ) , ако е гъбичка да приемате нещо антимикотично през устата (Вие и партньора), да се добави пробиотик също през устата (има някои специално за кандида и женски), както и може да попитате АГ за вагинални пробиотици, които да слагате няколко месеца. Обаче всичко това не знам колко е съвмевтимо със сегашното ви лечение. Успех!

Да, написах, че и двамата са ни лекували заедно. През устата, крем за двамата и аз глобули... Пробиотици пих дълго време, в момента сама реших да слагам Гинофилус локално. От всичко, което изчетох май излиза, че трябва да си вземем някакъв подходящ лубрикант...

# 773
Скрит текст:

Да, написах, че и двамата са ни лекували заедно. През устата, крем за двамата и аз глобули... Пробиотици пих дълго време, в момента сама реших да слагам Гинофилус локално. От всичко, което изчетох май излиза, че трябва да си вземем някакъв подходящ лубрикант...
Според мен трябва да помислиш за лубрикант и да спреш да се протриваш от полов акт. Относно кандида албиканс е много упорита, самите лекари са ми го казвали, защото и аз имам понякога.

Откривали са ми преди години 1 път, излекувах се и нищо. От година и нещо насам чиста микробиология не можех да видя. Нито пия антибиотици, нито съм със слаба имунна система. Не можех да разбера от какво е, при положение, че преди ходех по басейни и ми нямаше нищо, а с пандемията не съм посещавала. Накрая май се оказа, че е от стрес. Колкото и нелепо да звучи, наскоро се изследвах нямаше нищо. Но доста проблеми имах и чак сега се успокоих.

Относно АБ и лечението ти на други неща, дори да пиеш пробиотик и антимикотично за да предотвратиш гъбичките.. понякога просто не се получава.

# 774
Скрит текст:

Според мен трябва да помислиш за лубрикант и да спреш да се протриваш от полов акт. Относно кандида албиканс е много упорита, самите лекари са ми го казвали, защото и аз имам понякога.

Откривали са ми преди години 1 път, излекувах се и нищо. От година и нещо насам чиста микробиология не можех да видя. Нито пия антибиотици, нито съм със слаба имунна система. Не можех да разбера от какво е, при положение, че преди ходех по басейни и ми нямаше нищо, а с пандемията не съм посещавала. Накрая май се оказа, че е от стрес. Колкото и нелепо да звучи, наскоро се изследвах нямаше нищо. Но доста проблеми имах и чак сега се успокоих.

Относно АБ и лечението ти на други неща, дори да пиеш пробиотик и антимикотично за да предотвратиш гъбичките.. понякога просто не се получава.

Казвайки това, мога да споделя, че и при мен, когато се появиха гъбичките започваха да се случват доста нови неща. Някой хубави, други лоши. Като цяло през 2021 преминах през абсолютно преобръщане на живота ми и си мислех, че може и от стрес да е. Аз не съм човек, който обича промени. От Април досега те не са спрели...

# 775
Ренета, аз не знаех, че имам гъбички. Откриха ми ги на профилактичен преглед като пуснаха микробиология. Нито имах сърбеж, нито течение. Като се почна едно лекуване, изпих една аптека с лекарства, в различни лаборатории съм се изследвала, при различни лекари и пак излизаха.

Наскоро ходих при една лекарка с всичките ми амбулаторни листа и резултати, обяснявам ѝ как имам гъбички, тя се изненада. Каза, че не се вижда нищо съмнително и ми пусна пак МБ. Този път - нищо. Но от няколко месеца нямам никакъв стрес, след нещо като бърнаут си дадох сериозна сметка, че си вредя и просто започнах да живея по друг начин. Иначе ми се бяха случили доста гадни неща и само напрежение и тн.. явно оказва влияние.

# 776
Ципрофлоксацин е доста гаден антибиотик, и почти винаги сред него се появяват гъбички. При мен точно след него се появиха.  Голяма борба падна. С антибиотик винаги взимайте б- комплекс и пробиотик. Другото,което мисля ме ми помогна са тампони с чаено дърво, също и няколко капки на превръзката,когато съм в цикъл. Гинофилус не ви помогна да си възстановя лактобацилите. Подсилете имунната система, имунитетът също пада от стрес. Биозин е добър вариант, също и байкавир. Приемах също фортифий оптима за жени и астарте. И въпреки намалените лактобацили, когато ги приемах нямах гъбички или бактерии.
Някой да е ползвам вагилакт? Действа ли?

# 777
Ренета, ако не си пила противогъбично успоредно с Ципрото, ето ти прекрасната причина да си пак с гъбички, ако е това изобщо. Според мен след 7 дни без нищо да си слагала иди на нова МБ, защото АБ променят средата и освен гъби, може да се насложат и коки, особено ако нямаш като лактобацили. Гинофилус на мен много ми помага, аз го слагам успоредно с всеки АБ и винаги пия Дифлукан по схема.
Обаче, ако има гъбички, Гинофилус не е подходящ. Той се прилага след противогъбично лечение, ако го сложиш при активна гъбична инфекция, може да те сърби даже повече. Но ако имаш намалени/редуцирани лактобацили - би трябвало да помогне, поне моят дългогодишен опит с него е такъв.
Ако не се овлажняваш достатъчно, лубрикант след секс е задължителен просто. Ще ти препоръчам да си вземеш от секс шоп (може и онлайн), на водна основа и с възможно най-малко съставки.
След секс може профилактично да се мажеш с нещо външно, някакъв противогъбичен крем или ще препоръчам още един гел, писала съм за него в темата - Бигванеле, той е антисептичен и понеже след секс и аз се протривам и ме сърби, моята докторка ми го изписа превантивно. Ползвам го вече година и с 1-2 намазвания ми успокоява всичко.
И след като правиш цистити и чести гъбични инфекции, по-добре да ползвате за известно време презервтиви, особено както си след обгаряне на раничка. Мястото е чувствително още. Надявам се си спазила и паузата от поне месец след обгарянето, на мен ми бяха забранили секс, басейни и още не знам какво си поне до след 2 цикъла след това, а и аз имах доста кървене.

# 778
  • София
Mileneira, какво чаено масло използвате, за да капете върху превръзката, може ли инфо?

# 779
Mileneira, какво чаено масло използвате, за да капете върху превръзката, може ли инфо?
Добре е да вземете някакво качествено например дотера или паранорм.

Общи условия

Активация на акаунт