Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 91 999
  • 997
  •   1
Отговори
# 855
  • гр.Пловдив
За външно облекчение на сърбежите -КЛОТРИМАЗОЛ -универсално е и евтино .

# 856
Здравейте, дами! Който и гинеколог да попитам, все не ми дават сигурен отговор.
Проблемът е комплексен и не знам откъде да започна да търся решение. Години наред спазвах диети и гонех тегло, което никак не беше здравословно, пих хапчета, не ядох с дни, стигнах до булимия, цикълът ми спря.. 3 години по-късно се излекувах,върнах теглото, цикълът ми се върна редовно, но мисля че имам трайни (надявам се не) поражения. Когато приемам захар, млечни и глутен започват ужасни течения, миризими и бактериална вагиноза. Пих какво ли не, оправия няма. Въпросът ми е какъв доктор да потърся? Гинеколозите не ми дават отговор и вече ми се плаче. На партньора ми му е неприятно, това ми убива самочувствието и се чувствам общо взето като прокажена, а решението ми се струва като мечта. Има ли някоя от вас, която се е сблъсквала с този сюжет и ако да, то какво е решението? Благодаря предварително!

# 857
Здравейте момичета ,
след контролен преглед при АГ и пускане на влагалищен секрет ,днес излязоха следните резултати :

Епителни клетки:      Наблюдават се   
Левкoцити (400 х увеличение) :      0 левкоцита на зрително поле   
Lactobacillus spp. (Nugent):      0 на зрително поле   
Асоциирани с БВ бактерии1 (1000 х увеличение):¹   5-30 на зрително поле
Заключение от микроскопско изследване   -----   Липсват данни за възпалителен процес.   
Влагал. секрет-културелно изследване и заключение   --   Липса на микробен растеж при аеробно култивиране
Микроскопско заключение ------ Бактериална вагиноза от смесен анаеробен морфотип.   

Имам повторен час за разглеждане на резултатите в сряда и се притеснявам , много ли е зле положението .
С ММ правим опити за бебче от известно време и също се притеснявам може ли да попречи това на опитите .

Благодаря предварително на отзовалите се Simple Smile

# 858
  • гр.Пловдив
Здравейте, дами! Който и гинеколог да попитам, все не ми дават сигурен отговор.
Проблемът е комплексен и не знам откъде да започна да търся решение. Години наред спазвах диети и гонех тегло, което никак не беше здравословно, пих хапчета, не ядох с дни, стигнах до булимия, цикълът ми спря.. 3 години по-късно се излекувах,върнах теглото, цикълът ми се върна редовно, но мисля че имам трайни (надявам се не) поражения. Когато приемам захар, млечни и глутен започват ужасни течения, миризими и бактериална вагиноза. Пих какво ли не, оправия няма. Въпросът ми е какъв доктор да потърся? Гинеколозите не ми дават отговор и вече ми се плаче. На партньора ми му е неприятно, това ми убива самочувствието и се чувствам общо взето като прокажена, а решението ми се струва като мечта. Има ли някоя от вас, която се е сблъсквала с този сюжет и ако да, то какво е решението? Благодаря предварително!

Това не е до сигурен отговор от Аг,който чакаш..Нужна ти е мощна комбинация от не 1 ,ами 2 хубави антибиотика и вагинални глобули спрямо микробиологията и те съветвам да се обърнеш към кожно-венерически специалист.

Аз така направих и си излекувах БВ през 2012 и ми се появи чак сега и то от бременността ..

Недей да отлагаш!

# 859
Виктория, имаш бактериална вагиноза и нямаш лактобацили. То едното се е появило, заради другото.
Ще ти изпишат хапчета и глобули за бактериалната вагиноза, след което трябва да направиш курс с вагинални пробиотици, за да си възстановиш флората. АГ ще прецени дали да лекува и мъжа ти. Някои АГ предписват лечение, други не, защото това не е инфекция, която се води полово-предавана, а дисбаланс на нормалната женска флора.
В тази връзка, не е страшно, но трябва да се излекува преди бременност. Докато не се оправиш е добре да се пазите, най-добре с презервативи. Но за месец-два ще си ОК и ще можете да продължите опитите.

# 860
От толкова много неща на главата ми, се не стигам да напиша няколко реда тук.
Отървах се от гъбичките, надявам се вече за постоянно. От години слушам, как мъжете не трябвало да пият нищо, това си бил женски проблем и т.н
Това от 3-4 различни лекари. Ами оправихме се, чак когато и приятелят ми мина един курс на лечение. И да подчертая, че винаги съм си минавала целия курс, който са ми изписвали, защото някъде назад, някой не ме беше разбрал.
Търсете кадърни лекари, защото това постоянно да се повтарят и гъбички и БВ си е ужас!
Мъжете ви също да си пуснат изследвания, ако се налага!

# 861
Здравейте! Може ли малко помощ с този резултат? Няма да се самолекувам, просто ме изяжда любопитството, докато излезнат и още едни изследвания и запиша вторичен преглед.

# 862
Това не е ли бактериална вагиноза? Следва да спазвате доста стриктно лечението си, защото може 1-2-3 месеца да се наложи да възстановявате баланса. Няма гъбички. Успех.

# 863
Момичета, знаете ли дали при прием на бисептол трябва също да се пие превантивно противогъбично препарат? Той е антибактериалнен препарат, но не е  антибиотик. Според УНГ - не. Д-р Кристина Рачева не е на работа тази седмица и не мога да се консултирам с нея. Благодаря!

# 864
Аз пих Дифлукан с Бисептол. И понеже послушах ЛЛ, а не си направих обичайната схема (1-4-7-11 ден), а пих само 2 за 10 дни, цъфнах с гъбички в устата 🙁. Вярно, че ми беше 6-ти АБ за 8 месеца, ама досега такова не бях имала.
Тъй че - ако ми се наложи пак Бисептол, бих си пила обичайната схема като при АБ.

# 865
Здравейте ! Търся помощ и се надявам да я намеря тук. Няколко въпроса накрая на историята Simple Smile))

Проблема ми започва преди повече от 10 години с различни гъбични инфекции от басейни и може би от гаджета… и вечно беше борба. Намерих съпруга ми и спрях да влизам в басейни и всякаш малко намаляха проблемите, но през месец/два имах оплаквания, общо взето. Преди 6 години ми откриха ЧПВ ( човешки папилома вирус) след операция и биопсия откриха, че е  ЦИН 3, бях на 23. Имунната система определено ми беше слаба и реших, че е изцяло заради ЧПВ. Започнах тъпкане с имуностимуланти, междувременно поради всичките течения и гъбички и кандида всякаква, сексуалния ни живот куцаше, та и до ден днешен все така…. Много по-често започнах да ходя на генеколог и през 2/3 месеца правех цитумни маски и изследвания. Последните две само по два пъти в годината. Нямам гъбички и изледванията са чисти. Но проблема е, че след всеки втори път в който правим секс течението се появява, това води до нежелание и несигурност е мен  и сексуалния живот куца, както вече казах. Вече започваме да се замисляме за деца, ама те стават със секс 🤣 ако ме разбирате.

Дали някои може да ми даде съвет, как да спра течението и какво да направя?
Защо се появява, след като изследванията са чисти?
И има ли нещо като несъвместимост със партньора (1000% не ходи по чуждо)?
И последно има ли начин да се оправи желанието и сигурността в мен, след толкова години проблеми?
И аджеба хората, които нямат проблеми колко често правят секс?

Благодаря ви!!!

# 866
Здравейте ! Търся помощ и се надявам да я намеря тук. Няколко въпроса накрая на историята Simple Smile))

Проблема ми започва преди повече от 10 години с различни гъбични инфекции от басейни и може би от гаджета… и вечно беше борба. Намерих съпруга ми и спрях да влизам в басейни и всякаш малко намаляха проблемите, но през месец/два имах оплаквания, общо взето. Преди 6 години ми откриха ЧПВ ( човешки папилома вирус) след операция и биопсия откриха, че е  ЦИН 3, бях на 23. Имунната система определено ми беше слаба и реших, че е изцяло заради ЧПВ. Започнах тъпкане с имуностимуланти, междувременно поради всичките течения и гъбички и кандида всякаква, сексуалния ни живот куцаше, та и до ден днешен все така…. Много по-често започнах да ходя на генеколог и през 2/3 месеца правех цитумни маски и изследвания. Последните две само по два пъти в годината. Нямам гъбички и изледванията са чисти. Но проблема е, че след всеки втори път в който правим секс течението се появява, това води до нежелание и несигурност е мен  и сексуалния живот куца, както вече казах. Вече започваме да се замисляме за деца, ама те стават със секс 🤣 ако ме разбирате.

И последно има ли начин да се оправи желанието и сигурността в мен, след толкова години проблеми?

Благодаря ви!!!

Аз имах подобен проблем. Партньора ми точно заради теченията ми не му беше приятно да правим секс, докато един ден не ме хванаха лудите и не го заведох при гинеколога ми да му обясни, че теченията са нормални понякога(ако разбира се изследванията са чисти). А относно самите течения - при мен се появяват при консумация на сладко. Отделно след всеки втори цикъл съм с бактериална вагиноза, която също ми обясниха, че партньора ми, въпреки че не ходи по чуждо ми причинява. Отидете най-добре двамата на консултация! Успех!!!

# 867

Благодаря ви!!!

Аз имах подобен проблем. Партньора ми точно заради теченията ми не му беше приятно да правим секс, докато един ден не ме хванаха лудите и не го заведох при гинеколога ми да му обясни, че теченията са нормални понякога(ако разбира се изследванията са чисти). А относно самите течения - при мен се появяват при консумация на сладко. Отделно след всеки втори цикъл съм с бактериална вагиноза, която също ми обясниха, че партньора ми, въпреки че не ходи по чуждо ми причинява. Отидете най-добре двамата на консултация! Успех!!!

Благодря ви! Всъщност той няма проблем, защото от години го водя при генеколог ама постоянно. Но аз съм не се чувствам добре от факта, че не съм здрава, ако мога така да го нарека цялото нещо.

Добра де, за въпросната бактериална вагиноза, няма ли какво да се направи, за да не се появява, какво ви каза вашия генеколог? Има ли някакъв начин с който да стъбилизира средата на влагалището, за да не се стига до подобен дискомфорт ?

Тъй като аз живея в чужбина и тук докторите не обръщат внимание, щом изледванията са чисти всичко е наред за тях 😁

# 868
Може ли да посъветвате с какво се мажете или какво ползвате при възпаления, които не са причинени от вътрешни инфекции, т.е секрета ми е чист и нямам силно течение, но имам дразнене отвън и ми се възпалява леко кожата след полов контакт. Не става всеки път, но когато стане боли и се усеща като силна сухота. И мислите ли, че може да е някакъв хормонален проблем?

# 869
Flower, и при мен има подобен проблем. Имам някакви усещания външно - не го свързвам с полов контакт, но иначе изследванията ми са ок. Последно съм правила преди 2 месеца, но понеже ми се появява кандида от нищото понякога и се чудя дали да не пусна пак профлактично. Присъединявам се към въпроса за крем за външна употреба при дразнене.

Общи условия

Активация на акаунт