За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 155
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Peackock, а, той и докторът го провери как сяда, как стои настрани, по корем. Каза, че главичката трябва още малко да се стабилизира.
Ама ни каза на нас да не го правим това със сядането засега.
Пък и то си личи, че беб изобщо не е готов още. Simple Smile

# 151
А моя най- обича така да му правя. Правим го веднъж- дваж на ден. Още малко му трябва на главичката да се закрепи, но в сравнение с брат му се движат двигателно по един и същ начин.

# 152
Моят господин изобщо не проявява интерес да сяда. Grinning
Аз като му подам пръсти, той почва да си игра с тях и да ми се хили. Ама да се набира, тц. Явно първо трябва хубаво да почне да си вдига главичката, за да заякне телцето.

# 153
Рокет,при нас е подобно,няма желание да се набира където и да е,но от няколко дни като я държим на ръце легнала,тя се мъчи да се надигне.Бая се зори милата,прави измъчени физиономии,напъва кръста ,но се опитва.Щом  виждам,че няма сили и интерес да се набира на моите ръце, не я мъча,а така искам да сяда и да си гледка в количката Grinning .То ще си покаже като му дойде времето.Сега е в период на непрестанно въртене ,просто не спира да се обръща от гръб по корем и обратно по цял ден.Но като е по коррм почва да се изнервя,кога им харесва да си играят по корем ,имам такава възглавничка и я слагам,малко по-добре се чувства и се заседява,но за кратко.После пак почва въртенето .До кога е и това непрестанно въртене?

# 154
Моя бебок (момче) не искаше и не исксше да сяда, не сме го насилвали въобще. Седна си сам края на 7 месец, в началото на 8-ми. Simple Smile Сега е на почти 11 месеца и не се спира, пу пу. Важното е в даден момент, примерно около 6 месец, да започнат да "живеят" на пода децата. От там се учат на всичко - пълзене, изправяне, ходене по мебелите и т.н. Simple Smile

# 155
Рокет,при нас е подобно,няма желание да се набира където и да е,но от няколко дни като я държим на ръце легнала,тя се мъчи да се надигне.Бая се зори милата,прави измъчени физиономии,напъва кръста ,но се опитва.Щом  виждам,че няма сили и интерес да се набира на моите ръце, не я мъча,а така искам да сяда и да си гледка в количката Grinning .То ще си покаже като му дойде времето.Сега е в период на непрестанно въртене ,просто не спира да се обръща от гръб по корем и обратно по цял ден.Но като е по коррм почва да се изнервя,кога им харесва да си играят по корем ,имам такава възглавничка и я слагам,малко по-добре се чувства и се заседява,но за кратко.После пак почва въртенето .До кога е и това непрестанно въртене?
Малката беше на 4 месеца, нали?

Още не се върти по корем и се чудя дали да се притеснявам. Само се завърта настрани и вдига краката и дупето нагоре.

# 156
Zila,на четири месеца и седмица е ,да.
Ми няма какво да се притесняваш,точно така почнаха опитите за въртене при нас,десетина дни по-късно се обърна.Освен това,някои деца се обръщат на пет месеца.

# 157
Идея си нямам той кога ще започне да се обръща активно. Засега само от корем по гръб може и то рядко. Пробва да се върти настрани, но все още е малко нестабилен.
Сега е в някаква фаза и иска да спи само в количката и само НАВЪН!. Днес излезнахме в 9 сутринта и се прибрахме в 17. Не знам как ще се научи да се обръща, след като по цял ден сме навън.

# 158
Много бързо се променят нещата,много!Не се тревожи,ще мине.Тя пък искаше да заспива само на счупени алеи и тротоари,колко съм обикаляла в алея метър на два да я приспя.Ами мина,сега заспива на завоя още.
Ще се обърне ,когато най-малко очакваш.При нас стана в кабинета на педиатъра,на метъра.

# 159
Хич не го бързам да почва да се обръща. Сега където го оставя, там стои. Като почне да се обръща, край на спокойствието Wink

# 160
Bobchita, това въртене няма да спре. В един момент ще започне да стои само по корем. Моя бебок като започна да се върти активно по цяяяял ден - нямаше спиране. После започна да стои само по корем, от там както написах по-горе първо започна да се сурка по пода, после да пълзи и т.н.
Относно обръщането - обърна се за 1 път на 4 месеца и 1 седмица и спря. И след 2-3 седмици се присети, че може и вече не се спираше. Така че не се притеснявайте.

# 161
По повод cядaнето cподелям ето този линк, c интервю c един лекaр. И нaшето бебе зaпочнa дa cядa 7-ми/8-ми меcец, не cъм го нacилвaлa, въпреки че имaше голям нaтиcк от cтрaнa нa мъжa ми.
 https://m.youtube.com/watch?v=PaeOTWVjaac    

# 162
Рокет, мерси за инфото. Долу горе се покрива с това, което на нас ни казаха за палеца.

За сядането... моето пък имаше мнооого голям интерес да сяда, да се набира на пръсти, да се оглежда от седнало положение. И аз и преди казах, но за мен стабилността при захранването беше по-важна и преди 6 месец я научих да седи. То тя си и искаше де..
За въртенето, преди трети месец се завъртя от гръб по корем и тогава я свалихме на пода, вече никакъв диван, а кошарата беше само за сън и тя вече. Дълго време се обръщаше само по корем и се дразнеше и трябваше ние да я обърнем. Сега на 7+ като я сложа по гръб, веднага се завърта по корем, вдига дупето и се учи да пълзи. А ако иска да се придвижва е с влачене на лакти. Доста е мобилна. Не стои на едно място.
Така че подкрепям адашката какво е казала, само на пода, никакви шезлонги, люлки и т.н. Шезлонгът от 3 месец не се го ползвали грам. При нас изключение прави раничката за бебеносене, която се ползва уикенда в планината и количката за делнични разходки. Ни сега като е хубаво времето, отиваме в парка, разпъвам одеалото и пак има възможност да се движи.

# 163
А някой използва ли чувалчетата на Angel Baby в размер 6-18 месеца?
Вчера пристигна нашето и ми изглежда доста голямо! То вярно, че е за след 2 месеца, но все пак.
Нали бебето трябва спокойно да си се върти с чувалчето докато спи.

# 164
Rocket, не се притеснявай, така трябва да е. И нашето е огромно. Но да са свободни да се въртят, все едно е завивка. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт