За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 094
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
И аз имам съмнения за зъби,няма подут венец,по-скоро горната челюст е оформена ,има го това месце което разделя предните зъби,не знам дали го обясних точно.Дъвче гризалка,като й пипна венците почва да дъвче и моя пръст.По принцип е доста спокойна и много ухилена,от два дни само се нерви,без плач.Не съм сигурна,ще я наблюдавам.
Осадент ли е изтръпващото гелче?Имам един бочко само за всеки случай,но съм пробвала от позната едно,което сякаш леко изтръпва,като зъболекарска упойка.

# 661
Нормално ли е на 4 месеца да го мъчат зъби??? Като пипна венеца става много нервен и кисел. Какво мога да давам за успокоение толкова рано??

Възможно е да са зъбките, да, при моето дете от 4 месец, та до ден днешен (11 м. почти), все го мъчат венците, много трудно избиват зъбките, има само 2 и половина. Всичко, което види, лапа в устата, слюнчи се много, затова ходи постоянно с бандана.

Според мен нищо не помага повече, или по-малко. Единственото, което той хареса, са хапченцата на Мама натура (но гелчето им е слабо, според мен). От гелчетата сме ползвали Пенсорал, май свърши някаква временна работа.

Здрави нерви и търпение, уви това е рецептата Simple Smile

# 662
А бибероните с пъпчици ,които са за никнещи зъби?Някой има ли мнение?
Нашата отдавна си пъха всичко в устата,поне от два месеца,не знам дали е предвестник.
Знам,че нищо не помага.Някои неща ги правим по-скоро за нашата съвест,че сме взели мерки.Но вижте,съвета на моя роднина,мажи й венците с уиски,смело ще го пропусна.С уиски ще намажа моите.

# 663
  • София
Да или с мастика,другата простотия.
Аз нищо не съм давала за зъбите,гушках ги ,успокоявах и това е.И на двамата към и след 1 г.избиха.

# 664
Bobchita,за уиски не знам,но аз да си призная й ги мажа от време на време с мастика и това е единственото нещо ,което наистина й помага.
Какви ли не прахчета,хапченца и мазила съм пробвала-ефекта е нула.
Голям зор са зъбите при нас.На 1 годинка е и има 7.Избиват й трудно,въпреки,че няма никакви други симптоми освен чесането и навирането на всичко в устата.Никога не е вдигала температура,не е имала хрема или разстройство.

# 665
Също нищо не давам за зъби. Като й никнат е залепена за мен. И повече гушкане и търпение, тихи занимания, нещо да дъвчи и така. А към 4м вече почват да опознават света и лапат всичко наред. Не е признак за зъби. Венецът се подува и зачервява като почнат.

# 666
Аз реално почнах осадент след 1вото зъбче,давам го когато се сетя.
Иначе ако мрънка гушкане,то е ясно,най-доброто и лесно успокоение.
При нея 2-3 месеца преди избиване на зъбките бяха супер надути венците, прозират зъбките,кръвоснабдено, 2 лекарки казаха,че съвсем скоро ще е(нашата бе отпуска и се наложи по др причина при заместничката да бъдем веднъж)
Прави бяха че доста са тръгнали,но реално 1вото изби достааа по-късно❤
А иначе преди това не обичаше да гризе играчки и не носеше на устата си,сега носи и хапва половин бисквитка бебешка
Просто й дойде вече музата за това,плод също, преди не искаше.
Сега гризка и чесалките (напр на дм, които са точно за никнещи зъбки,подобно на четка за зъби ❤и много им се радва).

# 667
Нашата лична видя, че венците са подути при прегледа на 4 месеца. Каза, че зъбките са тръгнали, но може да им отнеме месеци да пробият.
Аз давам хомеопарията на "Мама Натура" 2-3 пъти на ден.
Отделно взех тези гризалки и съм доволна.
Слагам гелче на "Бочко" върху тях и давам на бебокът да се чеше венците. Определено го успокоява. Simple Smile

# 668
Имам такива ама са огромни за устата му.
На някоя от вас , детето са си в държало главата само наляво ?

# 669
Като е изправена главата,че е повечко наляво ли?

# 670

Това й купих,една ръкавичка за чесане и напръстник,тая биба не я е изплюла,другите не съм ги пробвала още.

# 671
Имам такива ама са огромни за устата му.
На някоя от вас , детето са си в държало главата само наляво ?
Ние сме само на дясно. Така спи все

# 672
Да, като е изправен, е килнат наляво.
Във вторник ще питам лекарката му. Говорих с рехабилитатора му. Каза, че не е проблем. Ама вече за мен е проблем. Да беше на 2 месеца,добре. Ама на 4 вече ме притеснява
Скрит текст:

# 673
Поправимо е,но опред.трябва да се вземат мерки.Гледала съм видео на една педиатърка и нейното е било така,отслабени мускули са, поне така мисля,трябва точно упражнения от рехабилитатор и от майката и ще заякнат.
Не е малък наистина.
Не бях виждала тия чесалки,ще ги потърся.
Тя харесва един гумен заек май на канпол, както и ето тези,които споменах

Сега й поръчах и нещо подобно

Видеото е за 2рия месец и поставянето по корем на healthykid  в you tube,там обяснява за главата лекарката🤗

# 674
Нашата лична видя, че венците са подути при прегледа на 4 месеца. Каза, че зъбките са тръгнали, но може да им отнеме месеци да пробият.
Аз давам хомеопарията на "Мама Натура" 2-3 пъти на ден.
Отделно взех тези гризалки и съм доволна.
Слагам гелче на "Бочко" върху тях и давам на бебокът да се чеше венците. Определено го успокоява. Simple Smile

Откъде сте ги взели ?

Общи условия

Активация на акаунт