ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 910
  • 785
  •   1
Отговори
# 105
Просто майка, честит празник! Да ти е жива и здрава девойката!
Вчера беше входното по математика при нас, днес е по БЕЛ. Затруднила я е някаква задача с "гаден триъгълник".
Класният е оставил за утре събирането на заявленията за стипендии. Според мен утре е крайният срок.... ама щом така е решил.

# 106
А при нас няма още никаква информация за стипендии. Сайтът мълчи по въпроса. Класната няма информация.

Просто майка, да ти е живо и здраво момичето!

# 107
Просто майка, честита да е девойката ти! Здраве, късмет и добри хора да са винаги с нея!

При нас мина вх. ниво само по мат. Днес е по Литература, а отделно ще правят по БЕ( ако съм разбрала правилно). Следва вх.ниво по Музика и АЕ.
Аз почти му изпуснах края на осмокласното начало. Съвпадна със нови неща, в които се впуснах ,  но ще наваксвам:-)

# 108
Просто майка, да ти е живо и здраво целеустременото момиче! Много щастие!
Моят младеж го заварих да гледа филм преди малко и определено не беше на френски. Щял да преговаря в метрото.
Снощи се беше отворил да разсъждава около екзистенциални въпроси, които никак не демонстрираха ведро отношение към живота.  Ужасно се притесних, после си припомних какви въпроси ме вълнуваха на тази възраст и реших, че ситуацията не е чак толкоз драматична.Според мен имаше пряка връзка с това, че не успя да намери с кого да излезе, защото всичките му приятели бяха до по-късно на училище, а те имаха нулеви часове и свършиха по-рано.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 09:49 от Amanda.D

# 109
  • софия
Просто майка, честито да ти бъде момичето! Все така с ентусиазъм да се впуска в нови и желани неща, да е жива и здрава, да се чувства на мястото си и с лекота да постига мечтите си Balloon

# 110
  • София
Просто майка, да е честита рожденичката! Heart
Да е много здрава, много щастлива, късмет и успехи.

# 111
  • София
Просто майка да ти е жива и здрава порасналата вече Ани! Да има много късмет и успехи в живота! Няма да забравя колко палци сме и стискали в ноемврийската група да се оправи и да трупа грамчета, за да може да си я вземете вкъщи, през какви перипетии преминахте, а сега вече е една пораснала млада дама!  Това дете е боец от малко!

# 112
  • София
Честита да бъде рожденичката! Здраве и много късмет й желая!

# 113
  • София
Просто майка - да Ви е здрава, щастлива, целеустремена рожденичката!

При девойката още нищо не се знае за стипендиите.
А по повод коментирания тук ентусиазъм към  философията от вашите деца -  моето хич не е възхитено от дисциплината. Писали са някакво есе първият час. Дала им да прочетат някакъв текст, да зададат 3 въпроса към него и да отговорят на един от тях.

# 114
  • София
Просто майка, да ти е жива и здрава девойката! Много успехи и късмет! 🍀🎂🌷
Аманда, аз също не съм била ведър тийн. Помня как майка ми все ме питаше какво ме мъчи и се тревожеше, пък аз не помня нещо да ме е измъчвало чак толкоз много. Мисълта ми е, че някой път родителите искат децата им да са нон стоп щастливи, а това никак не е задължителна част от порастването и съзряването. Предполагам, че ще имам такива драми с малкият, Риби, защото е много чувствителен. Големият е Лъв и си носи нещо самоуспокояващо. Много е дзен. Дано е все така.

# 115
  • София

А по повод коментирания тук ентусиазъм към  философията от вашите деца -  моето хич не е възхитено от дисциплината.

Ами аз не съм убедена, че и моят е от възторг от философията. Разисквали са някаква тема за парите. Той не е бил съгласен с госпожата и е изразил неговата гледна точка като се е получила добра дискусия. Накрая целият клас му пляскали, а той се беше надул като пуяк и се чувстваше направо неотразим. Пуберска му работа.

П.П. Ох, днес съм на всяка манджа мерудия. Спирам и отивам да поработя Simple Smile

# 116
  • Между гори и планини
Честита рожденичка , Просто майка! Желая много здраве и сбъднати мечти!
Днес е входното ниво по български, учителката казала, че ще е във формата на НВО, без преразказ. Моя проговори криво ляво, ще видим. Снощи до 10 ч в писал думи в тетрадката речник, после други упражнения прави. Днес ще имат контролно на думите, изпитах го да ги напише и си легнахме. Да им дават вече учебниците по английски, че е много неприятно да се звери на компютъра и да преписва упражнения от там.

# 117
Моят си получи преди няколко дни учебниците по английски. По Legacy са. Най-хубавото е, че вървят с код за онлайн ползване. Снощи най-сетне благоволи да ги активира. Три кода са - за учебника, учебна тетрадка и някаква граматика. Миналата година беше с Blaze и също беше с код. Допада ми много така, защото преди да пише в тетрадката, може да прави упражненията в нета, а там му се отчита вярно/грешно, т.е. може сам да се проверява.
Отделно, така мога да карам и брат му да прави упражненията от А нивото.

# 118
  • гр.София
Честит Рожден ден на Ани! Да е здрава и все така вдъхновена!

Нашите приключиха първия раздел от първия учебник по АЕ.Правиха и контролно.   Вчера било весело.Господинът вдигнал момче да го изпита върху думите.  Частите на тялото в подробности.То си ги знаело,но повечето бълг думи му излетели от акъла и разиграло цяла пантомима, като ги показвало върху себе си.  Накрая показало клепачите, замислило  се и отсякло -  мигачи.  И класът изпопадал.
Ето моята не знае например какво е пищял.
Смяхме се вкъщи  и с родствените връзки.Знаете на български какви са засукани.
Повечето  деца нямат богат речник ,а и не им е трябвал.

# 119
Здрава и щастлива да е рожденичката! Упорита, любопитна и целеустремена!
Просто майка, Честит празник!

Общи условия

Активация на акаунт