ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 911
  • 785
  •   1
Отговори
# 90
При нас за НЕ учителката е препоръчала да си въвеждат думите в WordTheme  и докато пътуват в ГТ да си преговарят
Днес обещах да проучим варианта за импорт на думите през Ексел, тегаво е с умлаудите през телефона
Скаридка, умлауТите на андроидската Swiftkey клавиатура се материализират при продължително натискане на съответната гласна. Есцет логично се появява при s.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 21:53 от solnichka

# 91
  • София
sssani, Amanda, Didia, засега съм впечатлена от учителката по БЕЛ. В училищната платформа им е вкарала всички задания за първи срок със срокове за изпълнение. Пуснала е съобщение до всички по кое време са седмичните й консултации. Направо цъкам невярващо... Утре ще връща входните. Да видим там как ще се изненадваме.
По математика са преговаряли успоредници. 1/3 от класа не са взели материала... По БЕЛ даже е имало дете, което по литература не са взели До Чикаго и назад...

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 21:53 от green_dawn

# 92
  • София
Грийн, ние при една и съща учителка ли сме? Защото  май бяха две на випуска. И коя е учиищната платформа? Пропуснала съм ...
Скрит текст:
(ние защо не вземем  да пишем тия неща  в тема за училището и да не спамим тук- и  без друго няма  достатъчно информация, а ето че сега се запълват неяснотиет.Може да е полезно за други бъдещи ученици там)

# 93
  • София
sssani, и по БЕЛ, и по математика ни съвпадат учителите. Платформата е u4ilishteto.bg. На нашите днес са им раздали профилите, но все още нямаме достъп до ЕД.
За школата по АЕ - хвърлила съм око на АВО, защото видях че предлагат и online вариант, но ще проучвам по-сериозно догодина.
В темата за 18то май предимно за начален курс се пише и тук таме мое мнение с въпрос Simple Smile Надявам, че тук момичетата ще сигнализират ако досадим.
sanaka, като написах набор 1997 нещо не ми изглеждаше добре. Сега като каза се сетих, че правилното е Випуск 1997:) че иначе вярно бетер ромка съм родила на 10.

# 94
А, не, моля ви, пишете и тук такива готини отзиви от училищата, не е спам!

# 95
Може би на стадион Васил Левски трябва да проверим, но пък ако ми подскажете и нещо друго, ще съм много благодарна.
Ред, от октомври ще записвам  на набора брат му в Буба Баскет. В стадион Васил Левски са, всеки ден, без понеделник и още един, но не запомних Simple Smile . Месечна карта за неограничен брой посещения - 70лв., или 10 лв. на тренировка, ако нямате карта.

Иначе - Дева съм. С всички съпътстващи характеропатии на тази зодия. Но и ММ е Дева, така че...горките ни деца.

И аз поръчах Навигатора, че и справочника. Да има Joy

# 96
  • София
О, много благодаря, Дикси! ❤️
А твоите момчета тренирали ли са досега, че моята госпожица не е, но пък много ѝ харесва като играят в училище. Тоест надявам се да приемат начинаещи на тази възраст.

# 97
Да, теринирали са. Но мисля, да не кажа, че съм сигурна, че ще я приемат. Като отида, утре или вдругиден, ще им взема телефоните на треньорите, ще ги разпитам и ще ти дам по-точна информация.

Допълвам се - в сайта има телефон, ако искаш направо им звънни.
За тях разбрах и аз така - питайки децата от квартала Grinning Оказа се, че доста ходят там на тренировки и са доволни.

# 98
  • София
Много полезна информация!
Още веднъж благодаря.
Ще звънна и аз като го обсъдят с приятелките. Ще им дам зор, ако наистина възнамеряват да ходят, че явно тренировките скоро започват.
Последната година беше тотал щета откъм спорт (преди това ходеше на плуване) и е редно да компенсираме сега (докато можем, предвид всеобщата ситуация).

# 99
  • София
И аз днес съм на вълна спортуване/активности.Дъщеря ми  танцува от години и  сега е решила да сменя състава.Прати ми визитка на новата хореографка, която е избрала и днес дори  говорих с нея. След два дни стартират. Тя е на седмото небе.Малко се притеснявам че  няма да й стига времето  с тая втора смяна и  многото домашни, но , тя обеща че ще успее.Няма как  само  уроците да са приоритет.Физическото здраве  трябва да се поддържа.А и толкова зареждащо  и мотивиращо й действа...сърце не ми дава да я спра.Дано се справи с темпото по всички флангове

# 100
  • София
Да ви кажа и аз за баскетбола - синът ми тренира от малък, преди 4 години започна в Буба, имаха тренировки всеки ден, но тогава беше в 4 клас и нямаше как да ходи всеки ден заради училището на смени и ние на работа. Освен това плащахме по 50 лв на месец. Често на националния има разни събития, които възпрепятстват тренировките в залата и съответно ги отменят. Това много ме дразнеше, защото в месеца се събраха общо 3-4 тренировки, твърде малко. По 1.5 ч беше една тренировка, доста натоварени бяха. После започнахме в Славия, идваше треньор в училището, след това си ходеше и на стадион Славия, но за нас е далече, 5 и 6 клас спря поради липса на време. Сега уж иска да ходи пак, но мързелът надделява. Има тренировки и в Борисовата, базата на ЦСКА. Има и други места, но не се досещам за имена в момента, срещали сме ги по турнирите. Та в чудене стм и аз къде да го пратя.

# 101
  • София
Гледам, че всички вече са имали контролно по езика. При Митко първото ще е утре като не е ясно дали ще е писмено или устно изпитване. В неделя го попрепитах на думите – не е идеално, но да кажем много добре. Само че хич не му се получава произношението нещо. Много от думите ги изговаря с английско звучене. Междудругото оказа се, че италианския, който учи в 105то вместо да му помага го обърква. Доста от думите са сходни, но се пишат и произнасят различно и става една каша. Ще видим какво ще направи утре, но не съм голям оптимист.
А моето Duolingo след като вчера нямах време да го отворя ми изпрати злостно съобщение, че съм пропуснала деня и мога да си изгубя постигнатия напредък Simple Smile.
П.П. Мария във ФБ групата админката е разчистила децата и е писала на учителката, че ако няма дете в 8ми клас ще я махне. Но си права най-често двете си пишем там, защото сме мара подробните Simple Smile
П.П.П. Докато пишех ми писна Школото. Първата нанесена оценка  - 5 на входното по БЕЛ. Доволна.

# 102
  • у дома...
Днес наборката навършва 14 години. Трябваше да е Скорпионче-ноемврийче, ама те на! Нямаше търпение да се появи. Как лети времето само...
Вчера на контролното по испански мисли, че е допуснала три грешки. Което за нов език си е супер. Чакам и оценките по БЕЛ и математика от входните.

# 103
Честита да е малката испанка Simple Smile, да е жива и здрава и мноооого щастлива!

Мони, поне 3 приятелки на Ния виждам в групата. Там са си дечицата. Но групата няма правила за членство, та няма основание хората да не са там. Здраве де е, така си тръгна, а и няма кой знае какво там да се дискутира.

# 104
  • Sofia
ех, тези деца Simple Smile остават си по-бързи от нас в мрежите...

Общи условия

Активация на акаунт