ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 680
  • 785
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за новата тема! Flowers Bouquet
Девойката е или на огледалото, или на телефона - не мога да си позная детето.
Ако обаче видя лоши оценки, ще се строяваме сериозно.

# 16
Моят се похвали днес с 6 от второто контролно по английски. Средният резултат в класа бил по-добър, но имало деца с втора двойка. Трябват 50% верни отговори за 3.

# 17
  • софия
Момичета, много сте мили Sparkling Heart, но не съм направила кой знае какво много по поста Simple Smile Като типичен Рак, обичам да ми е подредено, а понеже не обичам и не помня в конкретика - обичам списъци, всякакви.

red, да я сложим в скрит текст? Само, моля ми я изпрати, че не знам къде да търся.
Мария, и аз си мислех за пощата, но не мога да кажа нищо, защото и миналата година не я ползвах много.
ston, ако е удобно, погледни и кажи грешките. До 24 ч. от пускане на поста може да се редактира и можем да отбележим бележка.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 13:00 от zvаnchе

# 18
  • Стара Загора
Благодаря за новата темичка и аз. Много хубаво е оформена!
Това вместо - запис, есе или както там се нарича сега:))))

# 19
Flowers Maple LeafБлагодаря за новата тема Flowers Sunflower

# 20
Звънче, много красиво!
Предполагам, че днес ще правят входно ниво по БЕЛ, а нищо не е погледнал....
Малкият го оставих вкъщи и вече и следа няма от запушен нос. Не знам как ще постъпвам занапред. По домашни причини имаме право само на три дни отсъствия, а не ми се разкарва до поликлиниката за една хрема...

# 21
  • София
При малкия вече сериозно го подпукаха с оценки, при набора - нищо. Входно по БЕЛ правиха в петък. Тази седмица предполагам ще са първите оценки и при него.
Хванах го днес да направи едно входно по математика. Геометрията му беше без грешка и отново беше омотал разкриването на скоби със знак минус.

# 22
  • София
Звънче, адмирации и от мен!
Аз пък понеже си нямам работа Simple Smile си свалих Duolingo и започнах да уча френски. Митко ме гледа странно. Много благозвучен и адски труден език поне за мен. Иначе за зодиите в нас е инат до инат. Аз съм овен, ММ лъв, а Тийна стрелец. При нас е винаги весело Wink

# 23
Хаха, аз също си го свалих и почнах да уча френски през руски:smile: Детето каза да млъкна, че ще го откажа от този език с това произношение.

# 24
  • София
браво, мама МОНИ, само така! ще изкараме и ние по една френска гимназия гратис, покрай децата... Simple Smile

аз съм учила френски в училище, после съм ходила доброволно и на курсове във Френския институт, помня доста неща и сега идеално ми идва за преговор с разширяване на наученото Simple Smile

# 25
  • Пловдив
Благодаря за прекрасната тема, звънче! Да ни е на късмет!
Току що набора ми писа, че има 4 на контролното по френски. Та това му е първата оценка. Грешките му били някакви ударения. Учуди се, че не му се карам, очакваше скандал 😅😅😅казах му да се старае повече. Иначе днес имали пак контролно и той, моля ви се, си задраскал някакви верни отговори и написал грешни. Казах му, че трябва да е сигурен в знанията си, а за да е така, е необходим повече напън. И повторение. Надявам се да бъде по-успешен натам с френския, за разлика от вас, аз не е като да не съм виждала 4 по предметите, но не и по език. И за него си е шок, той е свикнал по езика да е номер 1. Няма как, явно наистина се иска време и усилия.
Дона, явно в държавния стандарт има изискване за транскрипция. Не знам, ако не я знае, е нормално по нея да има 2,но това не значи, че не знае езика. Просто изискванията са си изисквания, честно казано, не ми харесва създаването на прецеденти. За този ще има изключение, за другия, а баламите ще учат. Малко така излиза. Собствен опит - сина ми не е с родител англичанин, но винаги на състезанието на училище се калсираше в първите две деца от 100, което дава право да се ходи на национално ниво. И там е в първите 5. Но, има и 4 и петици по английски, когато не е покривал материала. Накрая пак има 6,естествено, но въпроса е принципен. Не се е налагало да се разправям с учителя, той знае, че ще пише 6,но на конкретното изпитване е било това положението. Не знам, де, аз така си мисля, но вие си знаете, иначе разбирам, че е тъпо, но...

# 26
  • София
Аз много се извинявам, ама ще си кажа, че заглавието на темата малко драматично ми звучи, като "For whom the bell tolls". Joy
Да си го оставим, разбира се, просто споделям, че ми стана смешно.

# 27
При нас за НЕ учителката е препоръчала да си въвеждат думите в WordTheme  и докато пътуват в ГТ да си преговарят
Днес обещах да проучим варианта за импорт на думите през Ексел, тегаво е с умлаудите през телефона

# 28
  • софия
Па то си е драма - осми клас.
Кажи сега за поезията ти.

# 29
  • о`майна лунна нощ е
Ваденето на карта се оказа значително по-лесно мероприятие от това да се намери конкретна книжарница на пъпа на главната и да се купи  учебна тетрадка от нея.
Имам самочувствието, че давам обяснения за местоположение почти с точността на спътниково заснемане. Рядко има някой да не разбира маршрута или допирните точки, които давам, за да се стигне до конкретно място.
Е, това моето дете любимо, как в 8 от 10 пъти успява да отиде на майната си, да чака на неправилното място, или да обиколи през девет дерета, за да стигне до крайната точка. Сега остава след този зор да е успял и да стигне навреме за училище. Мълчи на чата.
За протокола - рак, омъжена за скорпион, с две теленца ... се събрали/обзавели. Кучето е овен, ако има значение за разнообразието на зоопарка вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт