ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 833
  • 785
  •   1
Отговори
# 405
  • у дома...
Аманда, по описания от тебе начин протичат и часовете с испанката в класа на детето. Говорят на някакъв испано-английски. Ми разбират се по някакъв начин и с нетърпение чака часовете с Мария Тереса.
Ангелина реши, че за сега ще пробва с журналистическия клуб. Май месец ми обясняваше: "Представи си, мамо, след време пускаш новините и чуваш - за вас от Мадрид предава Ангелина...". Щяла да бъде журналист, който предава събитията истински и безпристрастно. Не ѝ разбивам илюзиите на този етап.

# 406
  • Между гори и планини
Аз също не съм учила такава математика каквато учат сега, но в 4 клас във Варна, моя наред с метод на Гаус учи и граф Дърво. Тогава учи и задачи с движение по реки, по течения, срещу течения. За какво ги мъчиха тия деца толкова рано, не разбрах.
Като ученичка най- мразех математика и химия. Години учейки с пубера, за да проверявам домашни, се оказа , че имам невероятни математически заложби, но е нямало кой да ги открие на време. Сега съм сигурна, че ако взема сборник, ще си го решавам сама, а той ще гледа в една точка до мен. 🙄

# 407
Междудругото ние учили ли сме комбинаторика, пермутации и варианции? Ама не в МГ, а в обикновените? Наистина нямам никакъв спомен за такави неща.
И аз тези неща не съм ги учила. Наистина въобще не помня такова нещо. Но в 10-ти клас не бях в страната, ако тогава са минали...

# 408
  • София
Мони,  на страхотна учителка сте попаднали.
Не сме учили тези неща по математика. Аз за факториел чух за първи път във висшето. Тези от МГ си ги знаеха обаче.

# 409
  • София
Много хубав подход на учителката, браво! Сигурно много ще се зарадва съученикът. Младите са още свежи и имат интересни идеи. При малкия ми син има нов за училището преподавател по история. Каза им да си носят бели тетрадки и щели да чертаят мисловни карти в тях, а не планове на уроците. За по-лесно запомняне - някакви схеми правят, оцветяват, няма редове и ограничения. Не знам какъв ще е резултатът, но е "иновативно", хаха. То не винаги това значи по-добро, ще видим.
За сборниците и аз си мълча, че нито съм ги виждала, нито някой би ги разлистил вкъщи. А математиката си иска точно това - много решаване на задачи, за да задобрееш. И добър учител, разибра се. Теория на вероятностите и аз не помня дали съм учила в училище, само в СУ, за висшата математика имам спомен. Не че нещо знам сега Simple Smile

# 410
Добро утро!
Сташна е таз фег! И нашите си искат класната да им остане до 12 клас.
Мама Мони, аз в 18то съм учила за пермутации и вариации (да речем в девети-десети клас, не в подготве, но това е без значение). Нашите са ги учили в 4-ти клас (без тези сложни имена), за да си издържат приемния изпит в смг, след това в смг редовно си се решаваха задачи от комбинаторика (пак без да ги именуват). Вчера обяснявах пермутациите на едно детенце, не ми хареса как са обяснени в учебника.

# 411
  • София
Учили сме ги. Бяха слабо застъпени обаче, малко като за сведение. И на мене ми се върти в главата 10 клас.
Много хубави неща разказвате за ФЕГ. 😊

# 412
Хайде и ние с гърлобол. И гадно й било. Щяла да си тръгне след този час. При личната лекарка чак понеделник следобед мога да стигна.
Скрит текст:
И чичо Дончо с коронавирус...

# 413
  • софия
Има някакъв такъв вирус. Аз съм така от сряда. Дращене на гърлото и малко сополи, без Т. Мен ме боли и кръст. Малко съм като парцал. След малко ще ходя на лекар.

# 414
  • София
Изкарахме го този вирус аз и щерката. Вчера за всеки случай ходих до работа за седмичното тестване и слава Богу, за разлика от чичо Дони Тъпото, съм отрицателна.
На мен ми хареса как са обяснени пермутациите, вариациите и комбинациите в сборника на Веди. Има и една много хубава сравнителна таблица за разликите.

# 415
  • Пловдив
Страхотни учители във ФЕГ, браво, момичета!
Не се притеснявайте, явно има вирус в момента. Подочух, че в съседния клас на щерка ми 2 клас има 4 деца днес с гърлобол. Хората сега са по-внимателни и ги спират и при малко неразположение, което трябва да е така,особено сега. Бързо оздравяване на болните пожелавам.

# 416
Комбинаторика не помня да съм учила в училище или е било много-много бегло.
Обаче аритметични и геометрични прогресии учих в шести или седми клас по алгебра. Както и до този момент, осми клас, бяхме минали симетрия, транслация, ротация, хомотетия и сигурно пропускам някое "ия

# 417
Хората сега са по-внимателни и ги спират и при малко неразположение, което трябва да е така,особено сега.
Така е. Но днес точно не ми се искаше да отсъства. Имат три часа математика. Ще почват новия материал. Явно ще трябва да се образовам и аз по темата, колкото и да не ми се искаше. Ако не се чувства добре и на урок при частната учителка няма да може да отиде в неделя.

# 418
  • София
Бети, Звънче бързо да минават вирусите. Сега с този коронавирус не можеш и съм запушен нос дори да отидеш на училище. А пък докато разбера кой е чичо Дончо, бая се почудих Simple Smile
Аз тези неща по математика ако са се учили в 10ти клас съм ги тотално проспала. Точно тогава такава любовна треска ме тресеше, че математиката хич не беше на дневен ред Simple Smile

# 419
  • София
Бързо да минават неразположенията на деца и родители

Ето и какво са решили от МОН и МЗ по отношение на преминаване към обучение онлайн
https://www.dnes.bg/stranata/2020/10/02/mon-s-ukazaniia-zatvaria … oronavirus.464715

Общи условия

Активация на акаунт