ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 848
  • 785
  •   1
Отговори
# 390
  • у дома
Има ли подробни решения или само отговорите?
За алгебрата не знам,но в геометрията в старото издание имаше към доста задачи упътване,в последното издание ги няма.  

Ston, по алгебра беше син,а по геометрия тютюневожълт-това за тези 7-10 кл-шрифта наистина е ужасен.

Давам по 20лв на седмица-стигат му,не яде навън.

При нас направиха входно по математика и от днес са започнали новия материал.Той е ходил на школа по матем и тези неща като граф-дърво,пермутации и прочие са му познати -те са по учебника на Анубис,а там задачите са елементарни от този раздел,та му казах,че не е зле да порешава и от сборника на Веди,ама ако не му висна на главата едва ли ще се случи.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 21:46 от svetlaem

# 391
Много сте напреднали. А, мен ме завъртя шайбата и само успявам да натисна "полезно".
Триш, стискам ви палци.
Мони, спокойно Митака е без конкуренция 😉. От Варна до Перник всички го знаят.
Пари давам, когато й свършат. Няма определена сума, но е много икономична. Носи си храна от вкъщи.
Сутрин ставам в 6 за да пия кафе и да приготвя закуските, после будя всички в 6.30.
Моята четвъртокласничка готви, наборката тц, даже ако няма кой да я извика няма и да се сети да яде.
Жълтия и аз го знам 😋.
Кюфтета ще правя утре.
Детето  ми се усмихна, всеки ден тихичко казвам благодаря за новото училище. Не смея да се зарадвам.

# 392
Ние имаме тези, не че някой решава от тях...

Този зеления и ние го имаме от баткото. Бях го забравила. Преди няколко дни, докато подреждахме библиотеката, приятелката на баткото го видя и възкликна: "Я, и вие имате Библията на Коста Коларов!" Simple Smile
 Уважават го децата този сборник Simple Smile
Трябва да разровя по дълбоко, може и други подобни съкровища да изскочат Simple Smile

# 393
Ние имаме тези, не че някой решава от тях...

Този зеления и ние го имаме от баткото. Бях го забравила. Преди няколко дни, докато подреждахме библиотеката, приятелката на баткото го видя и възкликна: "Я, и вие имате Библията на Коста Коларов!" Simple Smile
 Уважават го децата този сборник Simple Smile
Трябва да разровя по дълбоко, може и други подобни съкровища да изскочат Simple Smile
На кой викаш "зеления"?

# 394
Ха-ха, сега видях, че имам този на Копрински, "Елементарна математика", от 1988г е моя. Нали ви казах, че съм примъкнала доста сборници от родния дом. И аз не знам за чий са ми, като никой не проявява и грам желание да посяга към тях. От този сборник обаче почти не съм решавала, аз си карах по алгебрата и геометрята 7-10 клас.
Наистина е много важен учителят. Аз прекрасна учителка имах едва в 11 клас, преди това ходех при нея на някакъв кръжок или нещо подобно. Чак се чудя на себе си как съм изкласила по математика с ужасни учители, особено в периода 4-7 клас. Не знам. Просто винаги ми е било много лесно по алгебра и геометрия. Хич не си давах зор, но ми беше най-лесно по тези предмети и реално най-малко съм учила по тях.
И на двамата вкъщи им върви математиката, но да посегнат доброволно да решават задачи, не се е случвало.

В това също има доста решени задачи и съм го ползвала навремето. И неговият шрифт обаче е доста ситен, страниците са потъмнели от времето и е тегаво за ползване. Правих си справки в него обаче и за седмокласния материал миналата година. Имам и втората част - планиметрия

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 22:38 от ston

# 395
  • София
Уор, стереометрията е зелена, но ти няма начин да не знаеш. Wink
Нашите на Коларов стоят на една слънчева лавица и са сдобили еднакъв цвят алгебрата и геометрията. И двата са жълти вече. Аз се заяждам с младежа, че паяжини ще хванат, освен, че изгоряха от слънцето, а той ме убеждава, че са се изтъркали от решаване. Bowtie
А на единия сборник, отстрани има нарисувано човече, което крещи с големи букви: HELP! Joy

# 396
Не бе, коментарът за зеления е под снимката на жълтия и оранжевия 😂

# 397

Аз ги имам и трите. Частта с алгебрата е от ученическите ми години и е със синя корица. Иначе имам и по-ново издание, нещо като керемиден цвят.

# 398
На кой викаш "зеления"?
На втората част по геометрия Simple Smile (за мен е зелен /жълто-зелен Simple Smile ) , а и на телефона трудно се вижда, а и вече съм на години Simple Smile
Ситуацията стана, като в оня виц:
- Мамо, какво е това?
- Синя слива.
- А, защо е червена?
- Защото е зелена! Simple Smile

А, Дидева качи и снимка Wink

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 02:45 от citron

# 399
Да се включа по обсъжданите вчера теми. Ставам много рано - към пет часа. Нищо не изисква подобно разбуждане, но винаги съм била ранобудна. Големият е втора смяна, а малкото дете учи в училище, което е на две минути от вкъщи.  Дребното го будя към 7.15, а голямото към 8.20. Той винаги казва, че е буден, когато му се обадя, но все пак го проверявам. Към 9.00 се появява при нас.
Малкият много рядко закусва, не обича да яде рано. С него се ядосвам, защото на обяд ходят в едно близко заведение с децата от училище, а спокойно може да си се прибере и да обядва вкъщи. Но си иска да е с тях.
Големият закусва още със ставането, но не желае да му приготвям нещо предварително. Той си бърка най-често кисело мляко с овесени ядки, кисело мляко с протеин. Или яде плодове, месо от вечерта, пържени яйца. Но държи той да си избере закуската. Това не го причислявам към готвеното, защото да изсипеш от пакета с овесени ядки и да го забъркаш с кисело мляко, не е някакво голямо умение или усилие.
Рядко обядва преди училище. Разбирам, че наоколо има дюнери и понякога си купува. Вечеря месо и зеленчуци. Понякога и само луканка, хляб и домати.
И двамата могат да си приготвят почти всичко, ако имат желание. Вчера малкото ми каза, че са му останали някакви пари от рождения ден и иска да ги вложи в интересни продукти, защото му се готви нещо завъртяно. Следи разни формати за готвене и се пали. Големият си има разни любимци готвачи от различни части на света, които също следи. Но и баща им обича да готви, та този интерес е по-скоро наследствен.
Даваме му по десет лева, но пет отиват за билети, защото още не си е получил ученическата карта. По-евтино щеше да излезе да му вземем карта за възрастен, ама вече е късно....

# 400
  • София
От половин час съм вече в работата и усещам, че петъчния ден ще е дълъг. Излезнахме сутринта в 6,30, за да може да е в училище в 7 ч. Съученик има днес рожден ден и вчера голямото междучасие барабар с класната са ходили да купуват балони, свирки, панделки и т.н., за да украсят стаята и да му направят изненада. А друг съученик е отговарял да баламосва рожденикът, за да не разбере за изненадата. И днес среща в 7 ч. да украсяват стаята  По идея на класната са направили календар на класа с отбелязани  рождените дни на децата. По всякакъв начин се стреми да ги направи колектив тази жена и затова всички я харесват.

# 401
  • софия
Добро утро ☕
Страхотно звучи, Мони. Със сигурност децата ще станат екип и браво на госпожата, че ги насочва и подкрепя. Лелеее, кой знае как ще се зарадва рожденикът!

# 402
  • Между гори и планини
Браво! Така се прави!

# 403
  • о`майна лунна нощ е
О, колко хубаво! Да те изненадат така за рождения ден! Изключително мило и много трогващо. Браво на учителката и децата.

# 404
  • София
Добро утро ☕
Страхотно звучи, Мони. Със сигурност децата ще станат екип и браво на госпожата, че ги насочва и подкрепя. Лелеее, кой знае как ще се зарадва рожденикът!

Като получа инфото следобед след училище ще пиша. Просто съм много хепи, че му се падна тази жена и попадна в такъв клас. Лошото е, че е по френски и обикновено ги сменят в девети клас, а децата отсега искат тя да си им остане и са я питали, на което им е отговорила, че ако зависи от нея с най-голямо удоволствие ще си ги изведе до 12ти клас. Но е нова учителка и малко ме съмнява да стане. Има време ще видим.
Fish, радвай се. Тихичко ако искаш, но си се радвай! Дотук аз съм изключително доволна от ФЕГ. Дано така и да остане.
А с тези сборници по математика пак се почувствах леко тъпичка. Нито един естествено нямам, но и да ги купя вкъщи няма да има кой да ги отвори освен мен Simple Smile А съм си казала, че тази година няма да уча осмокласен материал. Междудругото ние учили ли сме комбинаторика, пермутации и варианции? Ама не в МГ, а в обикновените? Наистина нямам никакъв спомен за такави неща. Е, аз нямах и за симетрала на отсечка де та не съм критерии, ама чак пък толкова да не помня...

Общи условия

Активация на акаунт