ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 833
  • 785
  •   1
Отговори
# 375
# 376
  • София
Има ли подробни решения или само отговорите?

# 377
  • София
Наборът е доволен от входното по математика. Каза, че бил "влязъл във вълната" и се сещал как се решават. Да видим сега тая вълна колко знаци е отнела при разкриването на скоби...

# 378
И по мое време бяха сборник по алгебра 7-10 клас и сборник по геометрия 7-10 клас. Единият беше син, май този по геометрия. Още ги имам, даже съм ги примъкнала вкъщи, но им е доста ситен шрифтът и не съм тормозила набора с тях.
Той реши вчера задачите от група А на първата тема от сборника на Просвета. Чакам да му дойде музата за група Б. Уж сме се разбрали да решава.
Обаче как ме изкушавате с тези два сборника... Май ще го обзаведа и с тях. Да има  детото, кът сай записал в математическа паралелка , да си бере сега гайлето.

# 379
Хм, ще ровя кашона от любопитство.
Той е доста голям, че в МГ се уважаваше всичко що предлагаше изобилие от задачи. И руски сборници купувахме даже.
Иначе, ако ще се прави класация, имаше един сборник син на Копрински, който си спомням след толкова години.

# 380
Зазу, едни стари, ще се сетиш като ги видиш - отделно алгебра, отделно геометрия. Те са много хубави, нищо, че са по старата програма. Водят се 8-12 (алгебрата даже е 7-12) клас. В смг може и по-рано да ги приключите Grinning.
Ами и аз за тях се сетих, но като му ги показах, май не били те, явно моите са друго издание и не ги е разпознал Stuck Out Tongue Winking Eye .
Оранжевия и жълтия? 😉
ПП Сега видях, че Призма е дала линк.

# 381
  • Sofia
Хич не ми го хвалете, ако не е жълтия сборник:grinning:

# 382
  • София
Жълтият не беше ли баш на Копрински?

# 383
Видях, че има и жълто издание. Аз говоря за този:

http://bgknigi.com/uchebnik/%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%B8 … E%D0%B2-2633.html

# 384
  • София
Ето този е от моите ученически години:

Бая задачи съм ги сънувала даже...

# 385
Нашите днес са имали първа среща с французина, който ще им преподава по два часа седмично. Детето каза, че е било голяма забава. Нищо почти не разбирали, но всички компетентно цял час повтаряли уи, уи. Рече, че добре, че е имал маска, за да си се хили на воля. Иначе бил готин.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 20:32 от Amanda.D

# 386
Хаха, Аманда, голяма весерия при вас😃

# 387
  • Sofia
Не е този, по-стар е, не мога да го намеря, но видя ли, веднага го разпознавам. Моят е в архива при родителите ми, някъде на тавана, ако ми остане време да го търся някой път.

# 388
  • София
Еее, този жълтият е моят!
Ходех точно при Копрински на кандидатстудентски курсове.
После ме приеха Архитектура, Електроника в ТУ и Приложна математика в СУ. И той каза: Аз на ваше място бих избрал математиката. 😁
Прекрасен учител беше. Мисля, че почина още докато бях студентка във ВИАС.

# 389
  • София
Аз все още не съм спряла да се надявам, че някое чедо ще прояви естествен афинитет към математиката. С годините, обаче, ясно си дадох сметка колко важен е учителя и как може да повлияе в едната или другата посока... Дадох си сметка и какви учители съм имала...

Общи условия

Активация на акаунт