ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 833
  • 785
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Слава богу, нямаме.
Ще намеря начин да му покажа обаче какво може да стане. Има достатъчно клипове с катастрофи в нета.
А най ме втрещи това, че бащата на момчето е инструктор. Той най-добре би трябвало да знае не само опасностите, но и какви са днешните шофьори.

# 481
  • София
Още един в отбора на много играещите. Sweat Weary
Играе League of Legends, твърди че има мисъл там, ама си е едно безкрайно затъпяващо бъхтане според мен.
Чакам някоя девойка да го отвлече от това безсмислено занимание ...или да внимавам какво си пожелавам?!?  Wink

Ох, успокоих се малко.....
Същата игра играе и той....чакам на всички да им стане натоварено, за да видя дали ще има с кого да играе.
Понеже се издъни на входното по МАТ и сега има забрана цяла седмица да не е играе...уговорката беше ако поддържа определен успех да си играе..., затова не знам кои са останали през седмицата.....Снощи го заварих на компютъра : не играел, само гледал как другите играят Rolling Eyes  ... не се брояло....

С Школо аз имам проблем с профила на дъщеря ми - има два:  втори клас и трети клас, съответно ми светят съобщенията от втори клас....Иначе профилът на сина ми директно мина от едно у-ще в другото ( аз нищо не съм правила). За него съответно нямам архив от старото у-ще, имам си на дъщеря ми Smile

# 482
....
Същата игра играе и той....чакам на всички да им стане натоварено, за да видя дали ще има с кого да играе.
Понеже се издъни на входното по МАТ и сега има забрана цяла седмица да не е играе...уговорката беше ако поддържа определен успех да си играе..., затова не знам кои са останали през седмицата.....Снощи го заварих на компютъра : не играел, само гледал как другите играят Rolling Eyes  ... не се брояло....
...
И това прави - да гледа как други играят.  Scream
На това му викам "на всичко съм готов, само и само да не се захвана с нещо смислено!".Rolling Eyes

И не разчитай на моменти да няма с кого да играе.... винаги има Grinning

# 483
  • о`майна лунна нощ е
Тръпна в очакване на резултатите от входното ниво по математика.
По думите на набора - класът се моли за най-висока оценка Добър 4 ?!
Хвърля ме в лек потрес и недоумение как тия деца, които са изкарали от 60 точки нагоре на матура по математика, сега на преговор и входно по същия този предмет, ще се молят за нещо различно от 2.

# 484
И моите играят, много. Наборът все ме успокоява, че уж някакви логически и стратегически игри играел, много мислене изисквали. Дори се опитва да ме накара и аз да пробвам. Аз не се поддавам, защото знам колко е зарибяващо (все пак и аз съм играла някога 🤣), а нямам време за губене с глупости.

# 485
  • София
Грейпфрут нали все пак става въпрос за скутер, не за мощен мотор! Предполагам ще се движат из града.  Може би аз съм по-толерантна ( не че не изпадам в паники , в по-обикновени ситуации), но ако набора ми съобщи такова нещо, последното , което ще направя е да искам да го откажа да се вози на скутера. Ако моя има желание , ще се качи и аз няма да разбера! По-скоро бих го оборудвала с хубава каска и както винаги ще се моля Господ да го пази! То и карането на колело и ел. тротинетка не е по-безопасно в София! Да си имат късмет децата!

# 486
  • София
Честно казано, мен ме е страх много повече от другите шофьори. Няма толерантност на пътя, всеки засича всеки, скачат на бой за нищо, карат като бесни. Абсурд да позволим да се вози на скутер или мотор.
Колело почти не кара, ако се наложи, е само из квартала или в парк, на тротинетка не се е качвал от 10 годишен сигурно.
На времето баща ми правеше технически експертизи при катастрофи, израстнала съм с разкази и снимки, четях делата като тийн ... не мога да позволя просто.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 16:23 от грейпфрут

# 487
  • Пловдив
Набора има геймърски компютър от 3 годишен...С Мъжа ми (2 баща му е) се събрахме да живеем заедно тогава и много го обичаше и му направи топ Комо веднага, научи го да играе и неговите игри - Диабло и т. Н. (16+). Даже като ходихме на море тогава и питаше какво ще правят героите (от игрите) и мъжа ми го успокояваше, че и те са на почивка. Детето вярваше. Никога не съм го ограничавала, просто не мога да слагам забрани и това е. Миналата година бях му забранила и не играеше 2 - 3 месеца, после дойде ДО и край... Иначе има и плей стейшън. В момента играе някаква историческа игра и научава някакви неща за световни владетели и прочие, та му е поне полезно. Сега няма много време да играе, като свърши с ученето, тогава играе малко. Днес ще играе и може би в неделя, ако успее да научи утре. И, да, гледа да свършва с ученето и бърза за играта. Фортнайт отдавна не му е интересна, но той бързо бързо му омръзват всякакви игри. Надявам се да не се налага да му ги спирам изцяло, той друго не прави, общо взето, нито закъснява от училище, нито ходи някъде по улиците, та ако му ги спра, не вярвам да почне да учи повече. Вчера се жалваше, че е много нисък и никой нямало да го хареса и за това не се занимава с гаджета 😅.
За скутера, притеснително е много. Дано децата са предпазливи, и да ги Пази Господ.

# 488
  • о`майна лунна нощ е
Имар, проблемът е не само в съученика му, който очевидно ще е млад шофьор. Опасни са и останалите с/без книжки по улиците. Монтьорът, при който карахме преди колата за обслужване и ремонт, живееше на два километра от сервиза. Споделял ми е в разговор, че си е купил малък скутер, точно за да не вади колата в лошо време и вместо пеша,  да се придвижва бързо със скутера. След като за две седмици щели да го отнесат три пъти, си продаде скутера. Човек с над 20 години шофьорски стаж и достатъчно опит с превозните средства.

Няма сила на света, която да ме накара да се кача на такова нещо.

ПП - доживях първата шестица в 8-ми клас! По какво? Физическо възпитание, разбира се!!! При това - на входно ниво Joy

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 16:22 от `ТуиГ

# 489
  • у дома...
Люба, моята е 1.60. Била от най-ниските от класа. По-ниска от нея било едно момиче, което изяждало по три шоколада в междучасията, била много слаба и лицето ѝ било гладко като бебешко дупе. И живота не бил справедлив!

# 490
Всички имаме поне по един такъв познат, който яде много и е слаб.
А гладкото лице е възмутително за тези, които се ограничават от сладко и мляко и пак имат акне. Grin

# 491
А да ви кажа, вчера наборът как ме замисли и притесни ...
Говорили си със съотборник, че той през пролетта щял да вземе книжка за скутер, та моят щял да се вози с него ...Scream Направо ми се изправи косата като си го представих.
Говорихме, и аз, и баща му, надявам се му набихме в главата колко е опасно това, но все повече такива идеи, а и възможности ще се появяват, и няма да можем да въздействаме всеки път.
Досега си го приемах за дете, голямо и разумно, но дете, а той си се превръща в мъж, с всички щуротии, които идват с това. Rolling Eyes

Във времето съм имала двама колеги, които решиха, че през топлите месеци е по-удачно да карат скутер св София, спестява време... и т. н. След няколко инцидента и двамата се върнаха към традиционното придвижване с кола в трафика.
Живея близо до бул. Сливница и за съжаление съм била свидетел на доста инциденти. Толкова се бърза, че не спират на червено на светофара, няколко пъти вече блъскат хора на пешеходната пътека.

# 492
  • Между гори и планини
Преди няколко години, когато мъжа ми сменя тазобедрена става във Варна, единият от лекарите вкара сина си и приятелят му в травматологията да видят последствия от катастрофи. Много отрезвяващо, направо ударно. Аз там какви неща видях... Мъжът ми е рокер, има мотор Харлей в САЩ, но на 24г с пистов мотор Хонда, поднася и влиза под камион. Добре, че техните са високи . Бил е цял месец в кома и корито. Има метални пластини по цялото тяло, включително и главата. Най-малкият проблем е, че на летищата пищи отвсякъде. Вече на възраст, ако го питаш какво не го боли, ти показва кутрето си.
Пубера ходи с колело до града, минава по стар път през полята и съвсем малка отсечка прохода Елена -Твърдица . И въпреки това го карам да ми звънне като пристигане, защото знам как бясно карат по прав баир надолу и коли и камиони ни само от въздушната струя могат да го съборят ... Абе, дето се казва , да не дава Господ да ти се случи това което майка ти ти мисли.

# 493
Преди няколко години, когато мъжа ми сменя тазобедрена става във Варна, единият от лекарите вкара сина си и приятелят му в травматологията да видят последствия от катастрофи. Много отрезвяващо, направо ударно. Аз там какви неща видях... ...

Именно, именно, затова препоръчах пряка среща с такива случаи, не от садизъм, от чист реализъм. Филмираните версии нищо не са. Те се възприемат просто като филми.
Четвърт век имам работа професионално и с последици от катастрофи. У нас положението е плачевно. Големият син е в Холандия и там, знаете, са на колелета и въпреки идеалното устройване с велоалеи по целите населени места и добрата регулация, пак има сакатлъци. Но у нас положението е безнадеждно, просто. Лично аз съм се отказала дори колело да карам по нашите пътища. Липсата на алеи и друга нормална възможност, липсата на контрол, неспазването на правилата и състоянието на пътищата ме отказаха тотално.
...
Мечтата на моята фризьорка от дете била да има мощен мотор. Купи си един голям, мощен, радва му се 3-4 месеца и се отказа. Продаде го. По горепосочените причини. Просто у нас няма нормални условия дори за автомобилите, ка-моли за двуколесните превозни средства. Пък и друг да те кара, и то - келеш някакъв - пази Боже!
...
Дали иде реч за мощен мотор или скутер - няма особено значение в града. На мен един колоездач преди години ми се разби в колата. Беше развил около 70 км/ч в града. Направо се претрепа, средна телесна повреда, поне не му беше тежка. Че и акт му съставиха, когато дойде в съзнание, в болницата - в насрещното беше, еднопосочна улица, ръчнал едни слушалки в ушите, по тротоара препуска и от там ми скочи буквално отгоре на колата на мой завой. Размаза се на асфалта, кървава пяна му потече от устата. Ходихме да го видим в болницата - бая се беше потрошил, от колелото  -нищо не ставаше, на автомобила имаше много съществени щети. Да не ви казвам как си търсих парите после. Тия нямат и гражданска отговорност.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 16:49 от Judy

# 494
  • София
Всичко, които сте Школо сте щастливци след опита ми с One book. За какво им трябваше да сменят ЕД...

Мдаа, в седми клас смениха Школо с OneBook - много не става! Никаква информация, никакви известия, пишех им през 2-3 седмици и нищо...
Сега пък в НЕГ изобщо няма ЕД...

Общи условия

Активация на акаунт