ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 848
  • 785
  •   1
Отговори
# 465
  • Между гори и планини
Играе, но рядко поради липса на време. Лаптопа е мой, играе някакви игри със сглобяване на роботи и после води онлайн битки с тях и гледа как са оценени от другите. И летателни симулатори. Най-вече гледа влоговете на истински пилоти, как се пилотира.
За тези дейности рядко има време, защото докато си научи, идва време за вечеря и душ.
Начало на учебната година мислех да му взема лаптоп за учене, с новия Майкрософт офис пакет, още не съм, но когато го направя ще е кодиран и няма да има нито игри, нито интернет постоянно. Познавам си детето, едно време баща му създаде чудовище със смартфон, дори през ноща сме го хващали да играе. За това е със строго ограничение.

# 466
Браво на децата, които тренират усилено и се явяват на състезание.

Аз имам един такъв въпрос: играят ли децата ви на компютърни игри?
Ние държахме фронта до това лято, когато като награда за успешно приключилата драма наречена НВО, му подарихме за рд-то компютър, който има възможности за игри ( почти геймърски). Всичките му приятели от стария клас ( понастоящем учещи в НЕГ, 1 и 2АЕГ , 18-то, ФЕГ и тн.) играят от отдавна, част от съучениците му в 73, също...
Лятото не ми пречеше, че играе, но в момента взех да се притеснявам....забранявам, леко и не толкова леко покрещявам и тн....имам чувството, че само това му е в главата....Обяснението му ( не че ме удовлетворява), всички играят, нормално е....уча...
Та вие срещате ли този проблем? 

Играят и двамата.
Малкият също си купи това лято хубав нов лаптоп. Събра си пари от празници и края на учебната година - реши - купи си. Ниепомогнахме за избора на конфигурация само. Официален офис пакет също се набави.
Честно казано проблем принципно с това нямам. Проблемът е ако и когато това стане преимуществено занимание. Но с липсата на време няма как да се случи. Щом си е научил, бил си е на училище, свършил си е ангажиментите, свободното време си е на човека и предпочитам, особено на тези години вече, сам да си решава какво да си прави с времето.
Ни време за лягане определям и то отдавна, ни за това.
От първи клас моите не си губят времето по занимални. Отделихме това време да се научат на "първо работата - после другото". Най-удобното време за това са си баш началните класове. Сега като се прибера домашните са си написани, уроците  -научени и сам ми кацва да го изпитам за думите и да ми разкаже текстовете, които има и е научил. Какво прави в другото време - ми негова работа си е. Не е малък вече. Няма причини да се дебнем, да се лъжем и да си тровим нервите с това.
Представям си ако някой на мен ми увисне на главата да ми засича времето на компютъра и какво правя на него. Ужас! Smile

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 14:52 от Judy

# 467
Играе възможно най-голямата тъпотия Фортнайт! Само ако си е научил и в 22:00 се гаси, за по-сигурно гасим и рутера нощем
Прекалява определено, вчера за първи път дойде в 21:30 и каза, че приключил, нямало с кого да играе, защото всички имали големи домашни.. - избухнахме в смях, само нашия горкия е с малки домашни. Благосклонна съм сега, но при първа издънка ще режа права и ще слагам ограничения

# 468
Да, играе всяка свободна минута. Сега, откакто почна училище разликата е тази, че не играе до среднощите, а до към 21,00 ч. Прибира се от училище, хапва и бърза да приключи с домашните за да има има време за игра на компютъра. Борбата е постоянна, но ако се справя в училище се примирявам и предавам в един момент. И повече ме дразни, че го мързи да излезе навън, а за четене на книга да не говорим.
И ние, както и ТУЕС нямаме проблем с ЕЛ дневник, защото липсва такъв. Само ми е интересно ако стане ДО, как ще разбираме дали детето е изпитвано, има ли забележки и други подобни.

# 469
  • о`майна лунна нощ е
Нали изкараха почти целия втори срок на седми клас дистанционно. Школо ни побъркваше от съобщения за домашни и оценки. При необходимост учителите също пишеха персонални ЛС на родителите и ни държаха в течение.

# 470
  • София
Леле, пишете повече от седмокласниците....

При мен проблемът с Школо е че за едно съобщение получавам 3 нотификации. Когато има оценка е само веднъж. Но по-добре така, отколкото без.

За игрите не мога да кажа, защото е момиче, но пък тя нон стоп гледа някакви сериали. Лаптопа в леглото, телефона до нея и минават часове така.
Не може и не обича да готви, но понякога си прави големи салати. Много често брат ѝ, който е по-малък, приготвя нещо и за двамата, което е в способностите му.

# 471
Играе, та даже прекалява с играта.
За целите на обучението му и заслугите му в представянето на НВО му взех обещания и много дългоочакван компютър.
Щом се прибере от училище, за да си починел се лепва на компютъра. Ако не направя забележка, че виси прекалено дълго, а го чакат домашни няма и да се сети сам, че трябва да учи.
Днес не са на училище и нашия стана сутринта, закуси и седна на дивана да чака да стане време за игра. Rolling Eyes
Казах му, че е в голяма грешка ако си мисли, че ще играе без да е учил преди това... Та до преди малко писа блок-схеми на алгорими и сега заслужено играят с баща си в мрежа.
Но без контрол от моя страна е страшна работата. Disappointed Relieved

# 472
Още един в отбора на много играещите. Sweat Weary
Играе League of Legends, твърди че има мисъл там, ама си е едно безкрайно затъпяващо бъхтане според мен.
Чакам някоя девойка да го отвлече от това безсмислено занимание ...или да внимавам какво си пожелавам?!?  Wink

# 473
  • София
Браво, Мама Мони, много хубава изненада за рожденика се е получила. Със сигурност ще я помни дълго. Хубава традиция им създава учителката.

По миналата тема: сутрин аз я събуждам - от ранноставащите съм (не ме свърта изобщо да се излежавам), а тя е от трудноставащите Stuck Out Tongue. Приготвям й нещо леко за закуска, за да не тръгва гладна. Искам да й създам този навик, иначе ще претупва яденето, защото изобщо не е гладна. Приготвям й нещо малко - филийка, мюсли с кис. мляко, овесени ядки, но наистина в малки количества. Тя си е приготвила сандвича за голямото междучасие от предишната вечер и само си го взима от хладилника.
При нас самостоятелността се изразява при ученето - там не се намесвам. Не знам докъде са стигнали, какво учи и т.н. Само ако се наложи, нещо да й доставя - я сборник, я на курс да я запиша, го правя. Или ако ме пита нещо конкретно, което да го знам. Достатъчно е ученолюбива, съвестна и амбициозна, за да се оправя сама, а аз да съм спокойна.
За готвенето - преди се беше запалила да приготвя някакви неща, но напоследък не й се занимава много. Гледаше клипчета от Tasty и взимаше идеи оттам, а много обича и Мастър шеф да гледа, но може и поради състезателния елемент там.
Игри играе на телефона, но рядко, още преди като се започваше, не й позволявах да играе вечер преди лягане. И сега си остана това правило, та го понася леко.

# 474
От тази застраховка общата, тъпите застрахователи решиха, че за избитите зъби на дъщеря ми й се полагат 40 лв, дали имаше и толкова... трябва да погледна.

# 475
Божке, че то 40.00 лв. ми беше пломбата на зъба миналата седмица, и то по каса.

# 476
  • София

Дори на мен ми е чудно как и защо чак сега вашия се е запалил по игрите...но всеки си знае, разбира се!

оо, на телефона играеше отдавна, но ние умишлено не купувахме компютър с възможности да поддържа неговите игри....не можех да си причиня и следене на това по време на подготовката за изпитите....

# 477
  • София
А да ви кажа, вчера наборът как ме замисли и притесни ...
Говорили си със съотборник, че той през пролетта щял да вземе книжка за скутер, та моят щял да се вози с него ...Scream Направо ми се изправи косата като си го представих.
Говорихме, и аз, и баща му, надявам се му набихме в главата колко е опасно това, но все повече такива идеи, а и възможности ще се появяват, и няма да можем да въздействаме всеки път.
Досега си го приемах за дете, голямо и разумно, но дете, а той си се превръща в мъж, с всички щуротии, които идват с това. Rolling Eyes

# 478
Виж, за мен това е вече нещо наистина опасно.
Не е бъзик, да пита - имате ли близки и познати, загинали при катастрофа, да го срещнеш със семействата им?

# 479
  • о`майна лунна нощ е
Грейпфрут, подобни мисли споделят не само 14, но и 40-годишните.
Аз не бих позволила подобно нещо.

Общи условия

Активация на акаунт