ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 907
  • 785
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ако почна да давам примери колко пъти са ми казвали "Ама те така казаха отгоре..." и като поискам официален документ почват да хапят устни и да кършат вежди...

# 136
В сайта на училището на нашия има заповед на директора с регламента за стипендии: НВО мат x3+НВО БЕЛ x1 -бал за стипендия над 360т.
Предполагам не е задължително с такъв бал всички да вземат, а до изчерпване на отпуснатия брой стипендии.

# 137
Зависи колко пари имат за раздаване и респективно до колко нисък бал ще стигнат. Всички могат да подадат заявление, училището ще направи класиране и ще удари чертата.

# 138
Скаридка, в такива случаи се иска номера на заповедта или какъвто там административен документ твърдят, че има. Прост пример: в АК как ще им дадат стипендии, като нямат изискване за нво? (И частните училища получават средства за изплащане на монски стипендии.)

# 139
  • София
A във ФЕГ стипендиите не зависят от НВО. Та и аз не вярвам на това, че от МОН са наредили така.

# 140
  • София
В Испанската също стипендиите са на база успех от предходната учебна година, а не НВО.

# 141
Честит празник!

# 142
  • София
Моята девойка е питала класната и в ТУЕС няма да има стипендии за отличен успех за първи срок. Иначе тя влиза и по критерии за НВО и по отлична диплома ама ЙОК.

# 143
  • София
Както бях писала в една предишна тема в 73-то се взема предвид само НВО като изискването e средно 95 на двата изпита....

Имам въпрос за този навигатор по математика, че съм изпуснала, явно в предишната тема, препоръчвате го, така ли? Че някой по-горе беше писал, че има грешки и се обръках. Синът ми традиционно се стъписа от математиката: входното било по трудно от НВО-то, преподавателката препускала през материала и тн....

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 15:00 от Pouh

# 144
Pouh, не е лош Навигатора. Аз открих една грешка в него и предупредих, че Е възможно да има и друга.
В учебниците и справочниците от преди години също се случваше да има грешки, но обикновено вървяха с едно листче, на което бяха отбелязани - страница, ред.
Сега явно няма кой да проверява за тези неща

# 145
Моята девойка е питала класната и в ТУЕС няма да има стипендии за отличен успех за първи срок. Иначе тя влиза и по критерии за НВО и по отлична диплома ама ЙОК.
И синът ми каза, че първи срок няма да имат стипендии и аз го попитах сигурен ли е, правилно ли е разбрал.
Но ето, че се потвърди информацията, благодаря.
За втори срок са им казали стипендии при успех над 5,50.

Просто_майка, жива и здрава да ти е порасналата девойка! Късмет, успех и всичко най-добро! Balloon

# 146
При нас за осмокласниците стипендиите са само на база НВО. Отпускат се само на тези, които имат отлично представяне - т. е. по 86 т. и нагоре по двата предмета или сбор от двата - 172 и горница.
Още веднъж се уверявам, че хората продължават да си превръщат точките в оценки /изобщо не е забранено/, вкл. учители и училищни ръководства. Няма причина иначе точно тези точки да са савакът. А 86 т. си отговарят по таблицата на оценка 5.5.
https://studyabroad.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B … 0%B8%D1%82%D0%B5/
Понеже училищни отличници  - бол, "матуритетни" - доста по-малко, та затова. Затова при нас училищният успех не се взима под внимание. От втория срок пък ще е от значение само успехът от първия в гимназията  - разбира се само отличен.
...
Нашите вчера имаха 120 нови думи. Направо паднах. Моят, разбира се, няма как да ги научи за 2-3 часа и замина с половината. Едва ли някой ще успее. Каквото - такова. Колкото повече - толкова повече. Тази година успех не гони. Гони чуждия език - възможно най-много, колкото са му силите.
...
Благодаря за препоръките за граматиката на немски. Поръчах я и чакам да дойде скоро.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 15:27 от Judy

# 147
Имат ли право да не раздават стипендии по успех? На какво основание?

# 148
...
Нашите вчера имаха 120 думи. Направо паднах. Моят, разбира се, няма как да ги научи за 2-3 часа и замина с половината. Едва ли някой ще успее. Каквото - такова.

Бррр.
Те тия думи ще ги научат. Ще ги дъвчат, дъвчат тези от въведението в езика, най-използваните, ама какво доказва госпожата?
Освен обезкуражаване в лекия вариант до намразване на езика в по-тежкия, друго няма да постигне.
Не искам лежерност в училище, но и другата крайност не е по-добра.

Честита рожденничка, Просто Майка!

# 149
...
Нашите вчера имаха 120 думи. Направо паднах. Моят, разбира се, няма как да ги научи за 2-3 часа и замина с половината. Едва ли някой ще успее. Каквото - такова.

Бррр.
Те тия думи ще ги научат. Ще ги дъвчат, дъвчат тези от въведението в езика, най-използваните, ама какво доказва госпожата?
Освен обезкуражаване в лекия вариант до намразване на езика в по-тежкия, друго няма да постигне.
Не искам лежерност в училище, но и другата крайност не е по-добра.

Кога да ги "дъвчат", като всеки ден следват нови?
До сега беше нормално - къмто 50 на ден. Ама това е прекалено вече.
Ще доучва почивните дни. Разбрали сме се - никакви истерии за успех. То не че е изтерясал нещо, крайно спокоен човек е. Но аз бях длъжна още веднъж да му напомня, че както се справи. Гледам - полага си труд достатъчно. Каквото изкара. При такива изисквания е невъзможно да е нещо максимално. Не само за него.
Препитвах го снощи на новите - ми то 3 листа от тетрадка-речник. Половината ги беше научил и нататък го пратих да почива.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 15:11 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт