ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 881
  • 785
  •   1
Отговори
# 240
Успех днес, здравето на първо място!
Иначе мисля, че много сме пренавити. И моят син не е очарован от учителката си, но това е живота. Ще избута. Може и да има развитие нататък . Не знам всяка буква, която са изговорили и учили. Гимназист е, да се оправя...разсеян е, затри сума неща, мързи го, стресиран е. Ще мине.

# 241
  • София
Призма, много хубав пример на адекватна реакция от страна на учителя.

Ако идеята е да ги учат на някакви умения, извън учебния си предмет, това е начинът. Част от изводите след тази случка са, че освен месинджър, вайбър и т.н., в заплетени случаи е добре да имаш и и официална кореспонденция; познавай си добре правилника, защото и правата, и задълженията са еднакви за всички; може 99 пъти да ти се размине, но на стотния ще те хванат, ако лъжеш; и най-вече - колко голямо значение има човек да влага мисъл и усилия в това, което прави (учителката можеше да спести всички тези усилия и време и на тях, и на себе си, или можеше да докладва случая, но ясно се вижда,  че целта й наистина е била да ги научи на нещо). Останалите житейските уроци са си ежедневие и няма нужда децата тепърва да откриват топлата вода.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 11:03 от Prizma

# 242
  • софия
Аз съм удовлетворена за сега от начина, по който се случва комуникацията при нас - учителите дават указания, задачи и обратна връзка по конкретни проекти само на децата. Родителите нямаме идея за тях. Според мен така е добре. Ученето е отговорност на децата, а не на родителите. Вероятно ние ще получаваме по обобщена информация, а не ежедневни проблеми.
Е, хубаво е, че в темата споделят някои неща да разбера за тях. Имат някакъв курс математика за напреднали, за който е изпратен мейл на децата. Естествено, моята не се е записала и не ми е казала. Въпреки че предполагах какъв би бил отговорът, сутринта ѝ подхвърлих, че съм чула за него. Тя ми каза: "Ти луда ли си? Как ще се запиша на математика? Там ще е толкова скучно."
End.
Хем ми се искаше да се запише, хем трябва да я оставя сама да прави своите избори.

# 243
Звънче, ама изобщо не съжалявай! Аз бих била против Ния да ходи на школа по състезателна математика. Тя и в смг не ходеше. Състезателната математика дори на мен не ми е кеф да я решавам. Там задачите са трудни и за мен - скучни. А ако дете няма интерес, пък и основа (защото по състезателната математика някъде от трети клас започва с много повече от изучавания в училище материал и си се трупа), освен да намрази предмета, друго няма да стане. Има си деца, за които тя е интересна и предизвикателство. Предимно момчета Simple Smile, момичетата сме с друг тип мислене.

# 244
  • софия
Ама тя е за напреднали, не знам дали това означава състезателна.
Естествено, че не съжалявам. Няма аз да ходя и не искам да я карам да прави нещо, което не иска щом не е задължително и определящо. Възможно е да се съгласи, ако много пиля, но ще го прави с отвращение и няма смисъл.
Имам подозрение, че и в момента математиката е единственото нещо, към което проявява отрицание заради мен. Според баща ѝ, който я разбира пустата математика и според учителя от миналата година, тя си се справя супер и може. Но аз съм тази вкъщи, която винаги съм казвала, че ми е трудно и не я разбирам, но е важно да я учи. И тя някак неусетно е възприела моето усещане. А то не е валидно за нея.
Ти, мария, не ми говори за друг тип мислене на момичетата за математиката. Ако е така, ти, стон, русалка, светла и още много майки сте момчета Simple Smile

# 245
  • София
В ученическите годините, всички прояви на несправедливост от страна на учителите към мен или съученици, не са ми помогнали по никакъв начин. Единствено неприятното усещане за несправедливост и лошото чувство към предмета и учителя.
Според мен не им е мястото там, точно на тези житейски уроци и поднесени по описания начин.
На Prizma примерът е чудесен, така може да има позитиви за всички страни и всеки да излезе с начуен урок от ситуацията.

# 246
  • София
Школото на осмокласничката мълчи и още няма никакви оценки, но каза, че на нормативите за скок от място и хвърляне на медицинска топка е за 4ки. Досега не ѝ се е случвало това по ФВС и е леко притеснена.

Стипендиите ще са въз основа на бала от НВО, но явно заради високите балове са вдигнали с 40 точки прага спрямо миналата година.

След като в 7 клас спряхме английския, сега ще го продължи в Аво Бел. Казаха, че един от двата срока ще е с чуждестранен преподавател, при нас явно ще го чакаме втория срок.

Триша, успех днес!

# 247
  • София
Да се оплача и от втората смяна, за първи път й се случва на девойката и е някакъв ужас. Трудно смогва, времето не стига, голямо мъчение са тези втори смени Sad

За момента си харесва всички учители и е доволна, освен от учителя по БЕЛ. Много монотонно говорел и я губел някъде в средата като слушател нея Rolling Eyes Дано му свикне и й привлече интереса, че при нея ученето се случва в голям процент по време на слушане в час.

Ние решихме тази година да я запишем и да продължи с английския, след прекъсването миналта. Учила е немски доста години и май няма да й таково озорването в 8-ми клас, че да не може да вместим и един съботен английски.

# 248
  • София
Цялото действие - възлагане на задачата, търсене на информация и поставяне на двойки в един час ли се случва? Ако е така, учителят къде е блял, че две от ученичките не правят нищо в часа? Нищо възпитателно не виждам в този подход. Пък и нали работата на учителя е предимно обучаваща, а не възпитаваща. Тези умения за работа в екип не се развиват за един учебен час и хич не са задължителни за всички хора.

# 249
  • София
Триша стискам палци да е успешна операцията и бързо да се възстанови момчето ти!

# 250
Скрит текст:
Аз в темата за АК съм прочела, че става въпрос за школа за състезателна математика и явно от това се бъркам. Там още в трети клас знаят Ойлер, Дирихле, започват с комбинаториката, гаусови суми (което си е артиметична прогресия) и си градят нагоре с египетски дроби и разни други суми, геометрията е с доста повече материал и с много допълнителния построения.
Аз съм само до обикновената математика и изпитвам голямо удоволствие да решавам такива задачи, но всичко трудно с много допускания, с много решения просто ме отблъскват.

Триша, стискам палци всичко да е минало леко. Бързо възстановяване на детенце!

Ния от събота започва и с АЕ. До тук си учи доста, но в никакъв случай не е претоварена, съвсем точно ѝ е Simple Smile. Надявам се да не се бърка с английския.

# 251
  • София
Аз имам наблюдения само върху състезателна математика от трети клас, когато пробно записахме дъщеря ми на едни курсове.
Ми от началото ме изгубиха.
Нямам никаква мотивация да открия алгоритъм за пресмятане колко пъти се среща цифрата 9 в числата от петстотин осемдесет и две до седемнайсет хиляди двеста шейсет и три. Примерно. Grinning

# 252
  • София
Мария, ей това в скрития текст ми е все едно на китайски Simple Smile
И Митко почва с английския от другата седмица. Имах известни съмнения дали да го записвам тази година (миналата си ходеше), но той изяви желание. Сега малко като че ли дава заден, но може би, защото му казах, че ще се явява и на изпит за сертификат (FCE), а според него нямало нужда. Тази година да си учи езиците. Не ми се струва толкова натоварен и определено според мен 9ти клас ще им е зорът вече по-осезаем.

# 253
  • Между гори и планини
При нас в Балкана рязко захладня. Сутрин си е направо студ.
Младежа още ходи по къс ръкав и някаква тънка горничка, тракаха му зъбите, докато дойде автобуса.
Запалихме камината...уф, аз още чакам лятото!

# 254
  • софия
....
Ми от началото ме изгубиха.
Нямам никаква мотивация да открия алгоритъм за пресмятане колко пъти се среща цифрата 9 в числата от петстотин осемдесет и две до седемнайсет хиляди двеста шейсет и три. Примерно. Grinning
Ох бе, реееед Laughing Blue Heart
Аз винаги се опитвам да намеря полезното. Сигурно ако знаеш тази тайна можеш да я приложиш някъде. Не знам къде, но и тайната не я знам.

Общи условия

Активация на акаунт