ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 871
  • 785
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Девойката става в 6:10, а аз в 6:00. Закуска правя само на малкия, тя сама си приготвя нещо спрямо настроението. За училище си взима от нас плодове. Давам по 25лв. на седмица, тя пътува с карта. Не харчи всичките си пари на ден, но тя е активна спортистка и много внимава с какво се храни.

# 331
  • София
В къщи мъжа ми ни буди! Нищо, че от всяка стая сутрин се чуват аларми, все него чакаме да ни събуди!
 Относно социализацията, при набора ще стане много трудно! Вчера ми сподели, как съседен клас все заедно се движели и си спомних моите ученически години в гимназията! Със съучениците ми си останахме като едно семейство и след завършването! Най-добрите ми приятелства са оттогава! Винаги си помагаме, ако някой има нужда! Мъчно ми е , че синът ми няма да усети такава атмосфера, но всеки си избира своя път!

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 12:27 от imar

# 332
Аз ги будя и двамата. Когато са почивни дни набора си става по същото време сам, но за училище не се случва Simple Smile Даже трудно го будя. Стават в 7.00 и 7.15/7.20 са в училищата. Добре че са наблизо. А аз се будя с аларма. Дори и често след като ги изпратя заспивам отново Simple Smile Обичам да си поспивам, но не бих била спокойна да ги оставя сами да стават. Проверявам сутрин всичко ли са си взели...т.е. питам - маска, телефон, пари...Обикновенно всичко е наред, но аз да проверя Simple Smile

Да готвят не искам, ще умра от притеснение...Аз от едни мекици си окепазих ръката. Така здраво се изгорих, не можех да стоя от болка. Как да ги оставя тях да го направят?
Имаме скара на която могат да си направят нещо- сандвич, пържола, наденичка...
Хляб правя всяка вечер на хлебопекарна. Гладни няма да останат.

За парите, явно в провинцията сме по-стиснати Simple Smile На малкия даваме по 2 лв. на ден, защото ги харчи всичките, задължително.
Големия му давам 10 лева и когато ги развали дори и за една вода ми връща монетите и давам нови 10лв. Simple Smile Принципно почти не харчи нищо. На месец сигурно и 10 лв. не се събират изхарчени.

Ядат в къщи като се приберат към 13.30 ч. Не закусват и двамата, не искат толкова рано.

От момичета не се интересува много. Говорим си за това какви момичета харесва...Интересно, че харесва не тези направените, модерните...или поне момичето което каза че е най-готино ходи със скейтборд на училище, с тези големите худита и не се гримира изобщо Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 11:31 от MollyBy

# 333
  • у дома...
Това с гаджелъка и при девойките не е лесна работа. Знам за симпатиите ѝ, изслушвам я. Все пак това са нормалните неща от живота.

# 334
  • о`майна лунна нощ е
И двамата със сестра му се будят сутрин от собствени аларми и ходят сами на училище с автобуса. Сега зимата вероятно поне за дребната ще има сутрешно извозване да не мръзне много по спирките. Вечер зимата ги чакам. През останалото време се оправят сами отиване и връщане.
Работата ми е в близост до училището и ако има кой да прибере главата на семейството, в лошо /ама наистина лошо време/ аз оставам да чакам децата. Моя е честта да съм таксиджията на семейството и понякога като ми писнат с претенциите и графиците си, им припомням, че ще дойде момент, в който ще сложа едно прасе-касичка и като влезнат ще пускат пари вътре иначе не тръгвам.

От години съм ги подхванала да правят елементарни яденета като сирене по шопски и бъркани яйца. На комбинирана печка с газов котлон сме и се справят, както с фурната, така и с котлона без проблем. Върхът на кулинарията е вчерашният хляб, който изпече дребната. От скоро имаме хлебопекарна, само веднъж й показах кое как да зареди като програма и продукти, записа рецептата и вчера като се прибрахме вкъщи ухаеше на топъл домашен хляб. Пекат си полуготова лазаня, правят бургери на тиган, режат салати. Ще оцелеят със самоизхранването си.

Наборът си има гадже от Св. Карантин още. Някъде покрай извънредното положение се понесоха двамата. Вече са в различни училища, но намира време да се виждат макар доста по-рядко вече.

Нали ви казах, че ме е страх от господина по рисуване. Е, първа забележка имаме точно в неговия час.

# 335
  • София
Аз се впечатлих от една позната, която се похвали че дъщеря й в 3ти клас си пържи сама яйца. Но както казах - момичетата са друга работа.
Да нямаме обща позната Stuck Out Tongue . И моята най-добра приятелка писа същото вчера във Фейсбук.

# 336
Пържените яйца не са висша кулинария Smile
Според мен и в първи клас би трябвало да могат да си направят, но явно за такива неща съм безстрашна... Не се притеснявам да бъркат, да пекат, да пържат и т.н

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 12:51 от Amanda.D

# 337
  • Бургас
Моята дъщеря третокласничка всяка събота прави палачинки за всички съвсем сама, тъй като само тя става толкова рано, обаче наборката и яйце не може да свари. Все нещо изтърва , бута, чупи, разлива....

# 338
  • София
Аз се впечатлих от една позната, която се похвали че дъщеря й в 3ти клас си пържи сама яйца. Но както казах - момичетата са друга работа.
Да нямаме обща позната Stuck Out Tongue . И моята най-добра приятелка писа същото вчера във Фейсбук.
Ако е с три деца и е от форума, може и да е обща Simple Smile Покрай нейното най-голямо, което е колкото малкия ми син се познаваме.

# 339
Абе, наборът на 6 години пържеше яйца, белеше и режеше картофи, гъби, моркови. След това питки печеше, някакви сладки.
Сега нищо не ще да подхваща, не и доброволно 🤣
Гладен няма да умре, но и няма да си наготви.  нещо. Пердаши кисело мляко. Друго не му се ядяло.

# 340
  • Между гори и планини
Моя прави солен кекс, питки със сирене, салата, таратор, макарони, сандвичи на 5 етажа 🤣 . Ама трябва да го подсетя, иначе или ще си стои гладен, или ще посегне към крекери и бисквити.
А иначе за това, че в провинцията даваме по-малко пари - при нас в Елена са много народни цените. Всички хотели и ресторанти имат обедно меню и трима можем спокойно да се нахраним с 15лв което включва 2ястия и напитка. До скоро супа от манатарки или агнешка бяха по 2.50лв. Аз редовно хапвам толстолоб с гарнитура за 5лв. Храната за училище я готвят в Елени Палас и я носят на стола, купона е 1лв. Разходите ни за живот на месец спаднаха трикратно в сравнение с Варна.

# 341
Moже много работи да приготвя, но ако има пари няма да седне да си готви. До нас има и пици, и скара, и дюнери.. Да се хаби няма нужда.
Ако няма пари вече си прави тостове, кисело мляко с банан и бисквити, крънч или кернфлейс .. Гладен няма да остане, но котлон да пържи яйца няма да включи Simple Smile

# 342
  • о`майна лунна нощ е
Сетих се и за още нещо лесно и сравнително бързо за приготвяне.
Пица с готови питки-лаваш. Само режат и ръсят отгоре, каквото има из хладилника, малко босилек или риган и за по-малко от две минути се запичат на силно загрята фурна. В общи линии по-дълго време се реже, маже и нарежда, отколкото да се изпече това ядене.

Школо днес е мълчаливо. Да видим до довечера какво ще изригне от него.

# 343
  • Стара Загора
Вкъщи аз съм кукувицата...ставам всяка сутрин в 5,30ч. Първо оправям нейно величество котката...после правя чай и обяд за малкия приготвям. После започват да се изнизват от будуарите си всички мъжки същества един по един. Първо мъжът ми и веднага си търси кафето. После набора,който пие само чай и се намъква в колата на баща си готов да поеме към училището. Последен се излюпва майкия...той докато се наяде сутринта и изпие чая...аз мога да измия двете бани поне. Хич не е от бързите милия.
Децата ги караме с коли. Баща им кара набора,че започва в 7,30 а аз малкия,който започва в 8ч. Не живеем в града за това караме. На обед наборът се прибира със съученик /карат го родителите на другото дете/
Джобни давам по 20лв на седмица. Винаги му остават. Не е от много пестеливите по принцип.
До миналата година давах по 10лв.
В езиковата , където е наборът вече има три паралелки в карантина и двама учителя.

# 344
Аз не съм за тая тема май Joy
Нямам с какво да се похваля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт