Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 41 122
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Нямам такава опция. Когато кликна на бутона "Добави кандидатура" единственият вариант като филтър от падащото меню са различните райони. Избирайки район "Възраждане" не се показва нито една градина, ясла и т.н. Просто няма нищо. От там съдя, че просто няма места, което е безумно. За целият набор 2020 да няма нито едно единствено място в целият район Възражне?!? Кога успяха да се напълнят всички места, при положение, че сега се отваря прием за първи път за този набор просто не разбирам?!?
Борим демографската криза иначе. Как точно? Взимам детето и отивам пред общината. На там отиват нещата.
За набор 2020 във Възраждане няма нито едно място тази година (миналата година имаше едва 20 места за първа яслена във Възраждане, а тази година е хептен зле). Местата за набор 2020 не са запълнени - всяка градина има право да реши дали да пусне места за даден набор и всеки директор си е взел решението. А бебета се гледат по-трудно - децата във възрастта за втора яслена група са по ОК за гледане, особено както Столична община разду бройките на децата в яслените и градинските група. Явно във Възраждане целият набор 2020 ще кандидатства директно за втора яслена група догодина /когато също не очаквайте огромен прием във Възраждане - 140 са местата по общ ред за втора яслена група за горния набор 2019 в района тази година, та догодина очаквайте сходни цифри за 2020 набор/.

# 406
Здравейте, а колко макс точки се получават за кандидатстване в ясла ( само по общи критерии )?  Родителите са с пост.и настоящи адреси в София над 3 г., работещи.
Максимум 11 точки или 13? Някъде мернах 13т., но не откривам от къде идват 2т. ( кои критерии трябва да отразя? ). Предварително благодаря! Simple Smile

# 407
Здравейте, а защо не се виждат списъците на децата, така човек не се ориентира какъв е точно шанса му за конкретно детско заведение?

Също така +2 точки отгоре на 11 по моето разбиране е само за от втора градинска група нагоре и за яслите не важи...

# 408
  • София
Списъците с чакащи са се появили.

# 409
Да, появили са се, но още не са си оправили системата и при малкото ми дете, което ще кандидатства за ясла, все още не излизат критериите - точките и то съответно не фигурира в списъците.

# 410
Къде успхте да ги видите? Аз все още не мога да ги намеря Sad Или пък само за определни градини са се появили?

# 411
Стелмо,
Значи кандидатствате в ДГ, която не е в адм.район на постоянен адрес?
Верче,не в същия район е.Но до колкото разбирам този критерий 2 в скобите пише ,че се отнася от 2-ра градинска група..т.е без 1-ва..обърках се тотално

и аз много му се чудя на този критерий. Кандидатстваме за 1ва група, точките които събрахме са 14, в които е включен този критерий. Другото което също не ми е ясно е, защо системата е включила 1 точка от баткото, който е в 7ми клас.

# 412
  • София
Списъците се виждат по много измислен начин. От главното меню -> Свободни места -> Набор, Район и от там като изберете съответното детско заведение, излизат... Ама ако опитате през кандидатурите линковете, ги няма...

# 413
При малкото ми дете критериите също още не са достъпни и затова в списъка с чакащите за ясла е най-долу с 0 точки. Разбирам, че се работи по отстраняване на проблема...

Да, появили са се, но още не са си оправили системата и при малкото ми дете, което ще кандидатства за ясла, все още не излизат критериите - точките и то съответно не фигурира в списъците.

# 414
Стелмо,
Значи кандидатствате в ДГ, която не е в адм.район на постоянен адрес?
Верче,не в същия район е.Но до колкото разбирам този критерий 2 в скобите пише ,че се отнася от 2-ра градинска група..т.е без 1-ва..обърках се тотално

Стелмо,
Това е другият бъг в системата. Коментирахме и него назад. Все още не е изчистен. Би трябвало да се появи и за нас, ясла и първа ДГ. Т.е. и тези 2т си смятай. Явно ще ни трябва доста търпение, защото ще отнеме време да оправят всички грешки. Уж снощи оправили някои, ама днес пак същата работа...

Четох на едно място, че от инспектората казали да се отбележи точката, но честно казано докато няма нещо официално не бих добавяла..

# 415
  • София
Здравейте, през “обратна връзка” ли може да се задават въпроси? Някой отговаря ли Simple Smile

# 416
Здраврйте, и аз отново съм в Страсната тема с кандидат ясленче. Засега се оправих, но и при мен излиза точка от каката, коята е 2 клас. Като чета критерия не би трябвало да начисляват такава точка, но системата я е начислила. Чудя се аз ли не разбирам критерия или са решили да дадат рамо на родители с две деца? Е се оплакван, но да не се окаже проблем впоследствие.

# 417
Гледам, че за ясла масово са сложили по още 2 точки и са с по 13, което не е редно. Мисля да звъня на детската да питам там или нз някой да потвърди със сигурност Sad

# 418
  • София
Гиги гаги,
Според мен е бъг точката за брат/сестра в училище и ще се махне, като си оправят системата. Както се казва "А дано, ама надали" Simple Smile

# 419
Един въпрос за адресите. Когато родителите имат различни постоянни адреси, а майката има настоящ адрес, бащата няма настоящ адрес, кой е постоянният и настоящият адрес на детето? Адресът на семейството е настоящият адрес на майката.

(2) Постоянният и настоящият адрес на новороденото дете съвпадат със
съответните адреси на родителите му. Когато родителите имат различни постоянни
адреси, те избират един от тях за детето си. Когато родителите имат различни настоящи
адреси, настоящият адрес на майката е настоящ адрес и за детето.

Ние не сме избирали постоянен адрес, ММ няма настоящ адрес, т.е. това, че той няма настоящ адрес, а аз имам, води ли се също различни настоящи адреси?

Общи условия

Активация на акаунт