Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 41 141
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
Писах им във формата за обратна връзка да кажат за тези 2 точки - К2 дали важат за ясла и 1-ва градинска група. Дано отговорят бързо.

# 421
Цитирам обяснение за адресите
""#adresi #адреси
Системата има интеграция с ГРАО за адресите в гр. София. Моля имайте предвид, че кварталите, които някога са били села около София, като Бояна, Симеоново, Требич и т.н., както и адресите в тях, не излизат като изберете населено място "София", а населено място София (кв. Драгалевци) например. Вижте картинките за повече информация.
Същото важи и за селата, които са си села. Търсите ги като отделни селища.""

# 422
  • София
Като попълня, че баткото учи и ми излиза допълнителна точка. Това бъг ли е или ще си остане така? Тоест те не са породени за да имам точка... Това е критерия, цитирам го.
Критерий
Брат/сестра, посещаващи самостоятелната детска ясла/детската градина/ училището, когато двете деца едновременно ще посещават съответната самостоятелна детска ясла/детска градина/училище - 1 т.

Тази точка не е за породени, а за брат или сестра, който/която посещаваща същото детско заведение.
[/quote да, а на мен ми пише, че имам точка, въпреки, че баткото е на училище. Тази точка не я слагат иначе към останалите.
Относно К2, критерият е за всички, има грешка в системата. В наредбата е написано как си трябва да бъде. Много бъгове има просто. И на мен ми го казаха, че ще го променят. Вижте в наредбата в чл. 18. Там критерият си е описан читаво.Ще следим в сайта, би трябвало да се промени. Така, че този К2 е за всички😊

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 21:24 от kroki_kk

# 423
Здравейте, през “обратна връзка” ли може да се задават въпроси? Някой отговаря ли Simple Smile
През обратната връзка се задават въпроси,  не очаквайте да ви отговорят бързо, но ако нахалствате ще стане 😆
Ани, нещата не се променят особено спрямо миналата година. Дали 12 или 13т. все тая, просто няма места, колкото и критерии да вкарат и да ги прекрояват всеки път. За мен честно казано средностатистическо семейство е това с две деца, поне като гледам около мен, не знам колко точки се дават бонус, аз имам едно за момента и не мисля че  е ощетено по този начин. А представяте ли си как се плащат 2 или 3 х 800 лв за частна градина?
По дискриминиращо е махането на точката от СДЯ, а не тази че имаш повече деца.
Ами според мен има дискриминация, зящото с една точка повече от брат или седтла или породени деца, е едно да не ходиш на жребий и друго си е да си с една точка повече над другите, които са да не казвам колко на някои места . За частната ясла то с толкова пари по-добре рушвет да даде човек.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 23:03 от Анонимен

# 424
Ние сме с две деца с две години разлика 2018 е каката и 2020 малкият. Системата вчера ни даде 1т. за разлика до 2 години, днеска вече я няма.....надявам се са в период на "оправяне"....
Исках и да питам нещо друго, че малко не ми е ясно, гледам всички деца около нас в списъка сме с еднакви точки, обаче едни са напред, други са назад, а някои мнооооого извън бройката....как се решава кой ще е напред?

# 425
  • София
Ние сме с две деца с две години разлика 2018 е каката и 2020 малкият. Системата вчера ни даде 1т. за разлика до 2 години, днеска вече я няма.....надявам се са в период на "оправяне"....
Исках и да питам нещо друго, че малко не ми е ясно, гледам всички деца около нас в списъка сме с еднакви точки, обаче едни са напред, други са назад, а някои мнооооого извън бройката....как се решава кой ще е напред?

Всички с равни точки отиват на жребий.

Кои месециса родени децата? Колко реално им е разликата?

# 426
Здравейте, моето дете кандидатства за 1-ва градинска група. В момента има 11т.
-за адрес-4т.
-за двама работещи родители-4т.
-за първо желание-3т.
От написаното по-горе разбирам, че трябва да ни добавят още 1т. за ясла, защото тя е записана и посещава ясла от 08.09.2020г.,а точката ни я няма. И евентуално 2т.за адрес на детето по К2, където отново имало бъг. Искам да попитам за този К2, защото не ми стана много ясно. Там в скоби ясно си пише, че е за деца от 2-ра група нагоре и предучилищна, т. е. ние не трябва да го пишем или? Аз онзи ден, когато отвориха системата без да видя това в скобите го написах и ми излезе 13 т., но после системата ми ги махна и останаха 11т. Явно наистина е за деца от 2-ра градинска нагоре или не знам... Ако някой ми даде малко яснота ще съм много благодарна!

# 427
  • София
-за адрес-4т.
-за първо желание-3т.
От написаното по-горе разбирам, че трябва да ни добавят още 1т. за ясла, защото тя е записана и посещава ясла от 08.09.2020г.,а точката ни я няма. И евентуално 2т.за адрес на детето по К2, където отново имало бъг. Искам да попитам за този К2, защото не ми стана много ясно. Там в скоби ясно си пише, че е за деца от 2-ра група нагоре и предучилищна, т. е. ние не трябва да го пишем или? Аз онзи ден, когато отвориха системата без да видя това в скобите го написах и ми излезе 13 т., но после системата ми ги махна и останаха 11т. Явно наистина е за деца от 2-ра градинска нагоре или не знам... Ако някой ми даде малко яснота ще съм много благодарна!
В сайта е бъг, прочети наредбата, чл. 18 Критерии, там К2 си е описан ясно и влизат всички деца. Аз много разпитва за него. Казаха ми, че скоро ще го оправят грешно изписвания текст в системата.

# 428
Каката е Март 2018, а малкият е Декември 2020

# 429
-за адрес-4т.
-за първо желание-3т.
В сайта е бъг, прочети наредбата, чл. 18 Критерии, там К2 си е описан ясно и влизат всички деца. Аз много разпитва за него. Казаха ми, че скоро ще го оправят грешно изписвания текст в системата.

Много благодаря за отговора! И аз досега това правих и четох наредбите та стигнах до този извод. Все пак писах им по едно запитване да видим какво ще кажат. 😉

# 430
Каката е Март 2018, а малкият е Декември 2020

Значи децата ви са с повече от 2 години разлика и нямате да имате точка за породени.

# 431
Писах им във формата за обратна връзка да кажат за тези 2 точки - К2 дали важат за ясла и 1-ва градинска група. Дано отговорят бързо.

Според мен вече е коригирано и важат

# 432
  • София
При нас точката за СДЯ се появи и изчезна точката за баткото, който е ученик.

# 433
И на мен ми изчезна. За К2 имаме 2т. кандидатстваме за ясла, набор 2019.
Въпрос: незаетите места от квотите за деца с хронични заболявания и социални критерии на следващо класиране ли се пробавят към свободните места по общи критерии? Тайничко се надявам на едни такива бройки, че да имаме шанс евентуално 🙄
При нас точката за СДЯ се появи и изчезна точката за баткото, който е ученик.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 09:42 от Sis22

# 434
Нашата точка за ученичката също я няма.
Вече децата са повече от отпуснатите бройки, а до май не ми се мисли, дано имаме късмет.
Навремето с каката в гради влезе с точка от ясла и с месторабота, а сега отпадна местоработата, а докато стигнем до градина ще отпадне и тази за ясла...

Общи условия

Активация на акаунт