Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 41 167
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
При нас точката за СДЯ се появи и изчезна точката за баткото, който е ученик.
Да. Можете да използвате само един от тези критерии.

# 436
  • София
Кои месециса родени децата? Колко реално им е разликата?
Каката е Март 2018, а малкият е Декември 2020

Точката е за деца с разлика под 2 години, а не над. И моите са с разлика 2 години и 2 месеца и не взимат точка.

# 437
Кои месециса родени децата? Колко реално им е разликата?
Каката е Март 2018, а малкият е Декември 2020

Точката е за деца с разлика под 2 години, а не над. И моите са с разлика 2 години и 2 месеца и не взимат точка.
Да, разбирам. Значи не е грешка в системата. Жалко, вече съм сигурен че няма да ни приемат.
И сега и малкият няма да го приемат на ясла, защото нямаме точка от каката за градина....много добре замислено....тръгне ли ти веднъж да не те приемат, направо се молиш поне за началното училище да ти се отвори парашута Sad

# 438
На мен ми липсва точката от ясла по СРЗИ, но дано и тя да дойде..

# 439
  • София
Коя е яслата?

# 440
Здравейте, хора. Синът ми се роди преди месец. С майката сме с адресни регистрации в София, но сега живеем в друг квартал, далечен от предните ни места. (иначе сме си от София). Най-вероятно детето ще ходи на ясла след година и ми се иска ако имаме късмет да е близо до мястото където живеем. Ще имаме ли позитиви да си сменим сега личните карти - с нова адресна регистрация в квартала, в който живеем. Или няма смисъл? Трябва да прочета закона, ама дори не знам кой закон. Сега ще се поразровя и в гугъла. Мерси за помощта.

# 441
  • СОФИЯ
https://sofia.obshtini.bg/doc/4507655 Ето, наредба е.

На предходните страници коментирате К 2
"Постоянен или настоящ адрес на един от родителите/настойниците, който упражнява родителските права (важи за прием на деца за яслени групи в самостоятелни детски ясли и детски градини и първа градинска група в детска градина), на детето (важи за прием на деца от втора до четвърта градински групи в детски градини и в подготвителни групи в училищата) на територията на административния район на самостоятелната детска ясла, детската градина и училището - 2 т."
Питала съм за това разделение при общественото обсъждане. Причината била, че от 3 г. възраст вече се води образование. Потърсих в ЗПУО, вероятно и в други разпоредби го има
Чл. 24.  (1) Детската градина е институция в системата на предучилищното и училищното образование, в която се отглеждат, възпитават, социализират и обучават деца от тригодишна възраст до постъпването им в I клас в съответствие с държавния образователен стандарт за предучилищното образование. 
 (2) При условията и по реда на този закон в детската градина може да се приемат за отглеждане, възпитание, социализация и обучение и деца на двегодишна възраст.

(3) В детската градина може да се разкриват яслени групи за отглеждане на деца от 10-месечна до тригодишна възраст.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 14:06 от мама САННЯ

# 442
Коя е яслата?
гълъбче, Люлин 9

# 443
  • София
Коя е яслата?
гълъбче, Люлин 9

Тази не беше ли частна? Ако да - трябва сама да си заявите точката през системата.

# 444
Здравейте, детето е родено през декември 2020. Има ли право да кандидатства за ясла за септември 2021. Тогава ще е на 8 месеца, ако отложим приема с 2 месеца, ще е на 10м, но не знам дали е възможно. Направих запитване, но все още нямам отговор.

# 445
  • София
Здравейте, детето е родено през декември 2020. Има ли право да кандидатства за ясла за септември 2021. Тогава ще е на 8 месеца, ако отложим приема с 2 месеца, ще е на 10м, но не знам дали е възможно. Направих запитване, но все още нямам отговор.

Мона11,
Може да кандидатства.

# 446
Госпожа Лаленце, частна по СРЗИ, обаче и тя трябва да е автоматична, няма опция за бутонче (прилагам снимка, какво виждам в исодз)

# 447
Здравейте искам да попитам при точките за уседналост- дават се за постоянен адрес на територията на София или за настоящ,  или ако и постоянен и настоящ са в София се взимат точки и по двата критерия(за 1ва група)?

# 448
  • София
Здравейте искам да попитам при точките за уседналост- дават се за постоянен адрес на територията на София или за настоящ,  или ако и постоянен и настоящ са в София се взимат точки и по двата критерия(за 1ва група)?
Дават се по един от двата адреса - този, който носи повече точки на детето. Максималните точки по критерий уседналост са 4.

# 449
Забелязах, че в списъците децата, които кандидатстват с точки по социални критерии, се появяват още веднъж и в списъците по общи критерии със съответните си точки (по-малко в тези по ОК).
Това реално означава ли, че ако се класират по СК, местата в списъците по ОК се увеличават? Малко подвеждащо ми се вижда да излизат и в 2та списъка, но сигурно има някаква логика, знам ли.. Така реално за някои от граничните групи, в които попадат тези деца, трябва да се вземат предвид и техните кандидатури, за да определим (доколкото това изобщо е възможно) шансовете за прием в дадена ясла/градина.

Общи условия

Активация на акаунт