Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 41 069
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Днес при мен системата работи добре. Хареса ми частта с картата на която може да видиш близките градини в района. Бях изненадана от това, че в градините в които очаквах да има реално повече от 20 места има само по 4. Както и да е подредих желанията пък каквото стане. Мисля позитивно Simple Smile успех на всички кандидастващи
Как въобще подреждат желания, с телефон или лаптоп? На мен въобще не ми излиза опция за желания....
при мен излизат, но през телефона не е много удобно. Направих го през лаптопа. Там където е името на детето има три чертички. Когато се кликне върху тях се появява нов прозорец. Избира се третата опция - кандидатури.
Няй-някрая някой да ми отговори, хиляди благодарности.

# 376
Какво означава "хора с добри точки"? Виждате ли ги някъде? Защото масово тук явно сме ги пропуснали.
Един ден вече е малко крайно. Видяхме претоварването днес. Представете си какво ще е ако за много кратко време всичките тези родители трябва да влязат в системата и да свършат всичко - от регистрация, до подреждане на кандидатури. Не, че технически не е възможно, но явно пестят пари хората 😊.

И аз не видях никъде кандидатурите в дадено ДЗ. Дано скоро да се "появи", че иначе стреляме в тъмното.
Така като гледам какво е положението няма смисъл човек да реди второ и трето желание така, че един ден е предостатъчен на човек, особено като се сметне как в последните дни се появявят хора с добри точки.
Ами какви например, то нали е много трудно да се досети човек. Всякакви допълнителни точки за близнаци, породени, многодетни и други и ако сметнем, че средностатистическите семейства са с 13 точки ще висят така до .....

# 377
  • София
Като попълня, че баткото учи и ми излиза допълнителна точка. Това бъг ли е или ще си остане така? Тоест те не са породени за да имам точка... Това е критерия, цитирам го.
Критерий
Брат/сестра, посещаващи самостоятелната детска ясла/детската градина/ училището, когато двете деца едновременно ще посещават съответната самостоятелна детска ясла/детска градина/училище - 1 т.

# 378
Ани, нещата не се променят особено спрямо миналата година. Дали 12 или 13т. все тая, просто няма места, колкото и критерии да вкарат и да ги прекрояват всеки път. За мен честно казано средностатистическо семейство е това с две деца, поне като гледам около мен, не знам колко точки се дават бонус, аз имам едно за момента и не мисля че  е ощетено по този начин. А представяте ли си как се плащат 2 или 3 х 800 лв за частна градина?
По дискриминиращо е махането на точката от СДЯ, а не тази че имаш повече деца.

# 379
  • София
Като попълня, че баткото учи и ми излиза допълнителна точка. Това бъг ли е или ще си остане така? Тоест те не са породени за да имам точка... Това е критерия, цитирам го.
Критерий
Брат/сестра, посещаващи самостоятелната детска ясла/детската градина/ училището, когато двете деца едновременно ще посещават съответната самостоятелна детска ясла/детска градина/училище - 1 т.
И на нас ни даде точка за това. Кандидатстване за 1 група, баткото е 3ти клас. Никаква логика. Според мен е бъг и ще го оправят.

# 380
Здравейте! Системата не позволява да редактирам имейл за контакт в родителски профил...някой пробвал ли е?
Май това е уникалния идентификатор в системата и затова не може.

# 381
  • София
Значи аз съм програмист уж, но като гледам какви неща разработват колегите Grinning и тук и прословутия портал за ваксини, този който дава “изискванията” е за бой явно. Толкова объркана и неинтуитивна система Grinning А това за имейла е ***. Пишете им във формата за обратна връзка. Ако наистина го използват за идентификатор, ръчно ще трябва да го сменят.

# 382
Критерий

Тази точка не е за породени, а за брат или сестра, който/която посещаваща същото детско заведение.

# 383
  • София
Добре де К2 не е ли за втора група на ДГ и нагоре? Ние кандидастваме за 1група.
Цитат
Постоянен или настоящ адрес на детето (важи за прием на деца от втора до четвърта градински групи в детски градини и в подготвителни групи в училищата)  на територията на административния район на самостоятелната детска ясла, детската градина и училището - 2 т.
Разбрах... втората част на критерия се отнася за 2ра група и нагоре... преди това се гледа адреса на майката... Simple Smile Да, значи май са 14макс за първо желание.

# 384
Здравейте,малкия ще е първа градинска група и колкото и да смятам,изчислявам че максимума са 11 точки (без точка за СДЯ).
Бъркам ли някъде?
4 точки критерий 1
4 точки критерий 3
3 точки за първо желание

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 17:50 от stelmo

# 385
Само на мен ли не ми излизат никъде тези точки? На "Критерии" ми дава следния надпис: No message available
Кандидатствам за ясла.

# 386
Само на мен ли не ми излизат никъде тези точки? На "Критерии" ми дава следния надпис: No message available
Кандидатствам за ясла.

И на мен ми дава същия надпис, а на първото ми дете критериите се появяват. Мисля, че е бъг. Иначе и моето кандидатства за ясла, голямото си ходи на дг

# 387
Бъг е. Уведомени са и ра0отят да го отстранят. При мен вчера първоначално беше така, после се появиха, днес пак ги няма.

Здравейте,малкия ще е първа градинска група и колкото и да смятам,изчислявам че максимума са 11 точки (без точка за СДЯ).
Бъркам ли някъде?
4 точки критерий 1
4 точки критерий 2
3 точки за първо желание
По К2 максимумът е 2т,
За К3 нямате ли точки? Никой от двамата родители ли не работи, не е в отпуск за отглеждане на дете?

# 388
Бъг е. Уведомени са и ра0отят да го отстранят. При мен вчера първоначално беше така, после се появиха, днес пак ги няма.

Бъркам ли някъде?
4 точки критерий 1
4 точки критерий 2
3 точки за първо желание
По К2 максимумът е 2т,
За К3 нямате ли точки? Никой от двамата родители ли не работи, не е в отпуск за отглеждане на дете?
Редактирах се.
За критерий 2 нямаме точка

# 389
Здравейте.
Детето ми е родено на 02.04.2020 г. и не виждам възможност за кандидатстване в яслена група. Има ли вариант да е малък и да трябва да се изчака или някъде бъркам при кандидастването? В ръководството пише: Изберете от менюто Кандидатури. Аз такъв бутон не виждам.

Благодаря.
Въвеждаш данните на детето. После като го маркираш и на името излизат чертички като на основното меню. Там също има няколко опции.
Не знам дали обясних добре. И аз се лутах докато го намеря.

Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт