Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 40 536
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Когато имаш 10 свободни места и на опашката има 5 деца с повече точки от вас и 50 с равен брой точки на вашите, 5-те деца с повече точки влизат, 50-те с равен брой точки ще са на жребий за останалите 5 свободни места.

# 511
Накратко казано, жребий има за децата с най-голям равен брой точки, за които не достигат местата. В наредбата мисля, че тази група деца се нарича гранична група. Общо взето, прочетете наредбата и в сайта би трябвало да има отговори на най-често задаваните въпроси. Поне в старата версия имаше, сега не съм гледала.

По-назад имаше въпрос дали най-желаната градина да е на първо желание или тази с най-голям шанс за прием. Най-добре е първо да се сложи най-желаната градина и да се провери списъкът с кандидатстващи някъде в последните дни преди класирането, когато вече всички кандидатстващи са на опашката. Ако тогава видите, че нямате шанс за прием или е много малък, преразгледайте кандидатурите си за да си използвате 3те точки за първо желание по най-добрия начин. Но пак казвам, списъкът с кандидатури е реален в дните преди класирането. Сега още е рано да се правят изводи и тепърва ще се редят деца на опашката. Аз, например, не съм регистрирала все още детето ми, тъй като изчаквам да си оправят бъговете в системата.

# 512
Аз не знам градина в София без жребий. Още сега,  в някои от нашите има по 60-70 на опашка. Тотално е зле положението.
Оная патка Фандъкова все строи ДГ и с всяка следваща година, все повече недостигат местата.....

# 513
Аз бих сложила градината с най-голям шанс. При класирането на сина ми преди 2 години за най-желаната имахме нула шанс, което не се промени и последния месец преди класирането.

# 514
Аз не знам градина в София без жребий. Още сега,  в някои от нашите има по 60-70 на опашка. Тотално е зле положението.
Оная патка Фандъкова все строи ДГ и с всяка следваща година, все повече недостигат местата.....

Да, то винаги има жребий. В по-желаните градини обикновено жребият е за тези с пълния брой точки без допълнителните и социалните критерии(сега са тези с 13т, предишните няколко години бяха 12т).

Аз бих сложила градината с най-голям шанс. При класирането на сина ми преди 2 години за най-желаната имахме нула шанс, което не се промени и последния месец преди класирането.

Имах предвид, че в дните преди класирането може да се промени към по-лошо, т.е. шансът за прием вече да е намалял. Ясно е, че няма как да се промени към по-голям шанс за прием. Joy Може 2-3 седмици преди класирането шансът за прием в дадена градина да е 70-80%, но в дните преди класирането да е драстично намалял. Затова казвам, че ако в най-желаната градина намалеят драстично шансовете, то е по-добре да се пренаредят кандитатурите. Когато кандидатствах с голямото ми дете, точно така се получи с най-желаната градина. 2-3 седмици преди класирането имаше доста добри шансове за прием, но в последната седмица преди класирането изведнъж дойдоха още кандидатури с високи точки и вече шансовете драстично намаляха и съответно не я приеха там.

# 515
  • София
Някой забелязал ли е тази година да има по-малко кандидати с максималния брой точки? Имам чувството, че миналата година всички бяхме с 12 точки, а тази същите сме с 13. Много едра цедка се оказаха новите критерии за уседналост, не, че съм очаквала друго. Поредното преливане от пусто в празно. Чакам протестите аз.

# 516
Някой забелязал ли е тази година да има по-малко кандидати с максималния брой точки? Имам чувството, че миналата година всички бяхме с 12 точки, а тази същите сме с 13. Много едра цедка се оказаха новите критерии за уседналост, не, че съм очаквала друго. Поредното преливане от пусто в празно. Чакам протестите аз.

Аз в нашия район - район Младост виждам доста с 12-ки. Но трябва да се отбележи, че и тези с 13 са доста за набор 2020. Има го и това, че вероятно чак в края на април и до последния момент ще се променя ситуацията.

# 517
Аз като гледам как вървят нещата и как всеки ден децата с 14 т. се увеличават ние и до жребий няма да стигнем. Навремето така беше с първото ми дете, но успяхме да влезем в ясла по месторабота, сега и затам няма шанс. Ще се търсят други алтернативи.
А Фандъкова, това, че строи градини по Кремиковци, Долни Богров и пр. мен не ме грее, трябва да има градини там , където има нужда от такива. В близост до нас имаше един терен, който години наред пустееше, идеален за ДГ, обаче познайте, сега строят Лидъл, при условия, че в близост има оче два...

# 518
  • Sofia
Относно Фандъкова, не се лъжи. Аз живея в Лозен и за набор 2020 знаеш ли колко места има за цялата община Панчарево ( Лозен, Герман, Панчарево, Бистрица, Казичене..и т.н) ??
Осем! Осем места и всички са в Бистрица. Без коментар

# 519
Аз като гледам как вървят нещата и как всеки ден децата с 14 т. се увеличават ние и до жребий няма да стигнем. Навремето така беше с първото ми дете, но успяхме да влезем в ясла по месторабота, сега и затам няма шанс. Ще се търсят други алтернативи.
А Фандъкова, това, че строи градини по Кремиковци, Долни Богров и пр. мен не ме грее, трябва да има градини там , където има нужда от такива. В близост до нас имаше един терен, който години наред пустееше, идеален за ДГ, обаче познайте, сега строят Лидъл, при условия, че в близост има оче два...
Права сте дали накрая и до жребий ще се стигне. Толкова е зле положението, че накрая се чудя дали  и с13 точки в Кремиковци има шанс човек. То няма достатъчно държавни детски кухни в София, а ние сме тръгнали за детски градини да говорим.

# 520
Най-накрая и аз стигнах до регистрацията в сайта. Изчаквах първо да си оправят бъговете, а и направо ме беше страх да отворя и да видя колко малко места са отпуснали за 2 яслена група. В близки две градини има 1 отпуснато място в еднат, а в другата - 0. А има хора, които са я сложили на първо желание с 3 точки, не виждам логиката.

Ние събираме 13 точки, но има доста преди нас с 14. Виждам единствено шанс в една по-далечна градина да има място за нас, но ще видим до края на април колко още деца с 14 точки ще се появят.

Положението е трагично, направо ми се реве.

А какво стана с помощите за неприетите деца? Мисля, че го приеха по 291 лв на месец, но от 1 група нагоре, нали така? За ясла не важи.

# 521
  • Sofia
При нас е още по-тъжно. Едно място да има - за моето дете ще е и няма. 🤪

# 522
  • София

Кой район и набор е детето?

# 523
Janin4e, ти нямаше ли доп.точка за многодетни?

# 524
  • Sofia

Кой район и набор е детето?
Живеем в Лозен. Набор 2020.
Иначе имам точка за породени, многодетни, сестра и брат в детска градина..

Общи условия

Активация на акаунт