Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 40 329
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Няма как. Децата, които ще освободят местата ще ходят до септември в общия случай.

# 646
Здравейте,

Децата ми са с 2 години и 6 дни разлика, има ли някакъв шанс да се зачетат за породени?

# 647
Не. Изрично е упоменато, че е до 2 г.

# 648
  • Sofia
Здравейте!  Имам въпрос относно местата за хронични забилявания. В яслата, където кандидатстваме, има 6 места за деца с хронични и нито едно дете по този критерий. Ако няма иандифати, тези места местят ли се към общия пул ( където са 13те и 14 те точки- масово).? Благодаря

# 649
Здравейте, темата е стара, но ме интересува  мнение за 24 ДГ Надежда в Надежда 3.

# 650
  • София
Съвсем скоро предстои класиране. Моля, направете тема за актуалната година.

Здравейте!  Имам въпрос относно местата за хронични забилявания.
На предишната страница и още няколко пъти назад в темата е написано за местата за деца с ХЗ.

# 651
  • Sofia
Съвсем скоро предстои класиране. Моля, направете тема за актуалната година.

Здравейте!  Имам въпрос относно местата за хронични забилявания.
На предишната страница и още няколко пъти назад в темата е написано за местата за деца с ХЗ.
Прочетох ги, като на едно от мненията пише- Част от местатя за деца с хронични заболявания се прехвърлят към общото класиране. В случая имаме шест незаети. Дали всички шест отиват към общото или Част? ( което ложе да е 1, може и 5)

# 652
  • СОФИЯ
Цитатът е от наредбата за прием.

# 653
Тази година за пръв път се сблъсквам със системата, детето ми кандидатства за първа градинска група. Доколкото се запознах с правилата и се опитах да изчисля шансовете за прием в няколко близки градини излиза, че не е толкова зле положението, макар и огромния брой деца. Детето е с 13 точки, моля поправете ме, ако греша някъде:

1 - разгледах опашката, явно тези с повече точки и 1-во желание влизат със сигурност, премахнах от бройката тези, които са в списъка по социални критерии, явно ще влязат там и изчезват от списъка с общи критерии.
2 - премахнах броя деца по 2-ро желание с 13 и повече точки, разчитам, че вероятно ще са приети в друго заведение на 1-во желание, щом там ще са с поне 14 точки.
3 - понеже местата по социални критерии няма да се запълнят, оставащите вероятно свободни места ги добавям като възможни за прием по общи критерии, което допълнително увеличава шанса за прием на деца с 13 точки.

Така за 2-те най-желани градини в района с най-много кандидати шансът е около 50%, а за останалите изкарвам дори около 100% шанс!
Има един готов калкулатор, който според мен не изчислява вярно.

(Разбира се до 7-ми има още малко време за разместване и промяна на положението.)

Въпросът ми е правилно ли пресмятам шанса?

# 654
100% шанс за прием в ДГ в София...направо не мога да си го представя...😀
В Младост обикновено шансът за прием е около 30%, дори и по-малко, ако говорим за дете без допълнителни точки и много желана ДГ.
Правилни са ви според мен разсъжденията, но до 7-ми има време.

Само от любопитство в кой район ще кандидатства детето?

# 655
В Красно село сме.

# 656
Има ли някой, чието дете посещава ДГ 45? Ще съм му много благодарна да сподели мнение.

# 657
  • София

Понеже и ние сме там и детето ми е с 14 точки мога само да кажа да не разчитате, че децата с 14 точки ще са приети задължително. Аз наблюдавам две градини и там почти сигурно ще има жребий за децата с 14 точки.
Но сте права, че в района има градини, в които се влиза веднага и с 13 точки - Българка например.

# 658
Госпожа Лаленце, аз харесах Бърборино, но там ще е тото за нас с 13 точки... Ще се оглеждам да заложа на по-сигурно и близо до вкъщи.

# 659
Служебна бележка от работодател по К3 от общите критерии след като се класира детето ли се взима или е добре да се подготви преди това?

Общи условия

Активация на акаунт