Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 40 331
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
Как пък в точно в точките на сираци и полусираци може да се огледа някой, защото 20 точки от хубаво не се събират. Все едно има разлика дали ще влязат деца с 5 или с 1 т. повече.

Мойта щерка влезе на 15-то класиране и то не в нашия район, да не каже някой, че ми е било широко около врата.

# 631
  • София
И ние сме на опашката и чакаме с 13 точки, но сега се замислих, може ли да си подготвя документи от сега, ако ни приемат да мога да реагирам навреме, а не да съм зависима от някой?…

# 632
Цитат
Цитат
А обратното важи ли - ако в някоя градина има повече места за хронично болни и социален критерий, а по-малко деца чакат за тази градина, останалите бройки разпределят ли се за лотарията на общия критерий ?

Мисля че не стават повече бройките по общ.

Хубаво е мисленето да става след като е прочетена наредбата за прием. В нея нещата са описани ясно. И е хубаво да се отговаря само когато сме сигурни, а не когато си мислим нещо.

И за пореден път.
Останалите незаети места от СК се прехвърлят към местата по ОК на втори етап на първо класиране.
Част от останалите незаети места от ХЗ и СОП се обявяват за свободни по общ ред за първо текущо класиране за съответната година
Кой е втория етап на първо класиране, нещо не разбирам. Аз разчитам, че при нас има 15 места по СК и само 3 с първо желание, тоест останалите 12 прехвърлят ли се на първо класиране към общата опашка?
Незаетите места по СК още на първо класиране автоматично се прехвърлят към тези с ОК. Тези с ХЗ и СОП от края на август месец, когато започват други класирания и то част от тези места се прехвърлят към ОК.

# 633
Как пък в точно в точките на сираци и полусираци може да се огледа някой, защото 20 точки от хубаво не се събират. Все едно има разлика дали ще влязат деца с 5 или с 1 т. повече.

И аз това си помислих. Много жестоки сме станали. Никаква толерантност към другите няма.

# 634
  • София

И аз това си помислих. Много жестоки сме станали. Никаква толерантност към другите няма.

И аз с вас! И как точно на някой си "ще му идва в повече"? Това да не е лично към един или друг, че да му идва в повече.
Аз като видя такъв профил и се надявам по-скоро някой да е нацъкал "заяви" на критериите с цел проучване или дори злоупотреба, а не защото наистина му се полагат тези точки.

# 635
Здравейте, някой знае ли къде се проверява по входящ номер относно подадено заявление за помощта от 300 лв., която се отпуска за не приетите в държавна градина деца? Дадоха ми едно стикер че и казаха да си проверявам в сайта, някой пробвал ли е вече подобно действие? Благодаря предварително.

# 636
Преди време бях чела статия за въпросните обезщетения, но не помня добре в кои случаи и при какви условия. Някой може ли да даде линк към наредба или с каквото са го оповестили?

# 637
# 638
Здравейте. Тази помощ само за неприетите в детска градина ли важи? Някой знае ли каква е логиката да няма такава за неприетите в ясла/яслени групи?

# 639
  • СОФИЯ
Аргументът им е, че образование се възприема от 3 г. възраст, ЗПУО. За мен не е правилно, все пак е компенсация поради невъзможност да се предостави услуга за дете. СДЯ и яслени групи си съществуват. Не са ОК и изискванията за ФЛ, на практика няма педагози, които да предлагат тази услуга. Голяма бумащина и средствата евентуално се получават в един по-късен момент.

# 640
Здравейте и от мен. И моето дете ще е с голяма сигурност едно от много неприети тази година деца. Просто като гледаме шансовете са ни сведени до под нулата..
Имам един върпост, ако някой е запознат. Детето ми ходи на частна градина от миналата година, скоро ще стане на 3 години. Тоест може да кандидастваме за тези помощи за следващата учебна година 2021/2022, нали така? Ако изобщо още я има тази помощ и другата учебна година.

# 641
  • София
Здравейте. Масово децата са с 13т. когато въпросната градина им е първо желание. Дали може да ми кажете откъде идват тези 13т. като разпределение?

# 642
Здравейте. Масово децата са с 13т. когато въпросната градина им е първо желание. Дали може да ми кажете откъде идват тези 13т. като разпределение?
Постоянен адрес на територията на СО през последните над 3 години
4 т.
За детски заведения на територията на район Х - 2 т.
Работещ родител /или в отпуск за отглеждане на дете/ преди датата на съответното класиране - по 2 т. за родител
И 3 точки за желание.

# 643
Здравейте. Детето ми кандидатства за втора яслена група, но прави 2 годинки този месец и съответно трябва да се върна на работа. Има ли изключение от правилото и детето да бъде прието преди м.септември?

# 644
  • Sofia
Здравейте. Детето ми кандидатства за втора яслена група, но прави 2 годинки този месец и съответно трябва да се върна на работа. Има ли изключение от правилото и детето да бъде прието преди м.септември?
Не.

Общи условия

Активация на акаунт