Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 40 344
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Децата, които са по социални критерии отиват после по общ, но не си използват бонус точките.

# 616
А обратното важи ли - ако в някоя градина има повече места за хронично болни и социален критерий, а по-малко деца чакат за тази градина, останалите бройки разпределят ли се за лотарията на общия критерий ?
[/quote]

Мисля че не стават повече бройките по общ.

# 617
  • София
Цитат
Цитат
А обратното важи ли - ако в някоя градина има повече места за хронично болни и социален критерий, а по-малко деца чакат за тази градина, останалите бройки разпределят ли се за лотарията на общия критерий ?

Хубаво е мисленето да става след като е прочетена наредбата за прием. В нея нещата са описани ясно. И е хубаво да се отговаря само когато сме сигурни, а не когато си мислим нещо.

И за пореден път.
Останалите незаети места от СК се прехвърлят към местата по ОК на втори етап на първо класиране.
Част от останалите незаети места от ХЗ и СОП се обявяват за свободни по общ ред за първо текущо класиране за съответната година

# 618
Извинявам се за спама, но едно и също се пита през два поста. Обидно е за тези, които подробно са обяснили и други, които са цитирали текста от наредбата, да продължавате да питате вместо да прочетете няколко страници назад.

# 619
Здравейте,

Искам да попитам ако за трудов статус избера друго. Това означава ли, че не се изискват да се предоставят никакви документи. Знам, че тогава няма да има 2 т, но работя в чужда фирма и не мога да си извадя бележката.

# 620
Днес, разглеждайки списъците на чакащите, ми направи впечатление, че при някои деца липсват точки за 1 и 2 желание, но има точка за трето, или липсват точки за второ място, Има деца без първо желание, има деца без никакви точки за желание. Все едно няма заявено желание, странно ми се стори. Това грешка в системата ли е, според вас?

# 621
И на мен ми прави впечатление, че има деца с по 20 точки! Това ми е доста абсурдно, съжалявам ако обидя някои, но това ми идва повече!

# 622
Не разбирам кое Ви идва в повече.
Събират си ги точките децата, ползват си ги.  Че има огромна липса на места е тъжен факт, но не са виновни децата с по 15-20-30 точки. Единственото решение е нови градини и ясли. както и да ги завъртим точките, все ще има 10 000 деца извън системата (моят син вероятно ще е от тях втора година, не се класира миналата на ясла и сега за градина с 13 т в нашия район би било чудо да влезе).

# 623
Днес, разглеждайки списъците на чакащите, ми направи впечатление, че при някои деца липсват точки за 1 и 2 желание, но има точка за трето, или липсват точки за второ място, Има деца без първо желание, има деца без никакви точки за желание. Все едно няма заявено желание, странно ми се стори. Това грешка в системата ли е, според вас?

Няма как да няма точка за 1во и 2ро желание, а да има за 3то. Grinning Вероятно децата, които сте проверявали, просто са кандидатствали за друг район и затова във Вашия район ги виждате само с 3то желание, например. Много деца кандидатстват за различни административни райони.

И на мен ми прави впечатление, че има деца с по 20 точки! Това ми е доста абсурдно, съжалявам ако обидя някои, но това ми идва повече!

А какво са виновни кандидатстващите, че имат много точки? Искате да Ви се извинят ли? Rolling Eyes

# 624
  • София
През три поста чета, че проблема е в липсата на места. Този проблем е остовно за София и това е нормално при порожение, че масово всички се преселиха тук. С магическа пръчка ли да построят новите детски заведения, при поражение, че не е предвиден такъв капацитет.

# 625
  • Sofia
Дори не е само в построяването проблема - персонал също трябва...

# 626
Няма как да няма точка за 1во и 2ро желание, а да има за 3то. Grinning Вероятно децата, които сте проверявали, просто са кандидатствали за друг район и затова във Вашия район ги виждате само с 3то желание, например. Много деца кандидатстват за различни административни райони.
Признавам за кандидатстване в различни райони изобщо не се сетих. 😀
Май ще приключа до тук опитите да изчисля шанса за прием. 🙃

# 627
Извинявам се, ама къде ги гледате тези списъци с чакащите? В системата не виждам такава опция, може ли инфо, та да видя дали въобще да се надявам.....

# 628
  • София
Цитат
Цитат

Хубаво е мисленето да става след като е прочетена наредбата за прием. В нея нещата са описани ясно. И е хубаво да се отговаря само когато сме сигурни, а не когато си мислим нещо.

И за пореден път.
Останалите незаети места от СК се прехвърлят към местата по ОК на втори етап на първо класиране.
Част от останалите незаети места от ХЗ и СОП се обявяват за свободни по общ ред за първо текущо класиране за съответната година
Кой е втория етап на първо класиране, нещо не разбирам. Аз разчитам, че при нас има 15 места по СК и само 3 с първо желание, тоест останалите 12 прехвърлят ли се на първо класиране към общата опашка?

# 629
  • София
https://kg.sofia.bg/#/faq-details

Цитат
10.4. На какви стъпки ще се извърши класирането?

Първо класиране с прием от месец септември (14.05.2021 г.)

Формират се четири списъка на чакащи деца: деца със СОП; деца с хронични заболявания (ХЗ); деца с точки по социални критерии (СК) и деца с точки само по общи критерии (ОК).
1 стъпка: Класиране на кандидатстващите деца със СОП (до 3 деца в група), които участват с точките си по ОК, СК и допълнителните критерии (ДК). Ако класираните деца са по-малко от обявените места, местата остават непопълнени за второто класиране с прием от м. септември.

2 стъпка: Класиране на децата с ХЗ (до 3 деца в група), които участват с точките си по ОК, СК и ДК.
Ако класираните деца са по-малко от обявените места, местата остават като свободни места за второто класиране. Ако списъкът на чакащите деца с ХЗ е по-голям от броя на обявените места ще останат некласирани деца.
Децата с ХЗ не се включват в списъците на чакащи по СК (ако имат заявени такива) или по общи критерии!!!

3 стъпка: Класиране на кандидатстващите деца със заявени социални критерии. Ако останат свободни места след стъпката за класиране на чакащите деца по социални критерии, тези места ще бъдат прехвърлени автоматично към общата опашка още в хода на класирането. Ако списъкът на чакащите деца със СК е по-голям от броя на обявените места, некласираните деца ще участват в класирането на следващата стъпка, само с точките си по общи критерии.

4 стъпка: Класиране на децата по общи критерии (включват се и некласираните от стъпка 3 деца със СК само с точките си по общи критерии).

Стъпки 3 и 4 са по досегашния алгоритъм за първо класиране с прием от началото на новата учебна година при квота 30% класирани деца със социални критерии (чл. 14, ал. 5 от Наредбата) - класиране на децата според събрания брой точки и генериране на случайни числа при формиране на гранични групи (при по-голям брой деца с равен брой точки от наличните свободни места на съответния етап от класирането).

Общи условия

Активация на акаунт