Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 40 311
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Идвам да се оплача. За втори път от както е пусната системата критерий-К2 ми се изтрива и точките естествено намаляват. Някой друг дали има подобен проблем?

# 691
Благодаря за отговорите на моя въпрос. Изобщо не съобразих, че само СДЯ дават по 1 точка.

Поставих на първо желание далечна, не особено харесвана градина, но с малко по-голям шанс. Ако е трябвало - ще я приемат.. Пробвах да погледна за последно какво е положението с местата, но не ме вписва изобщо, явно е голям наплива в момента.

Успех на всички.

# 692
  • На края на вселената!
Още не е заключена системата. Искам да се свършват тези мъки...

# 693
Ц ц ц, това точния час за нищо го нямат значи

# 694
Затвориха я най-накрая!

# 695
  • София
Някой не беше наредил желанията и го чакаха ли, какво ли...

# 696
Т.е. ако не ни приемат сега на 1во класиране, след това класиранията през лятото са с много малък или 0 шанс и чак през септември имаме пак шанс чрез лотария, когато пуснат незаети места по ХЗ и по соц. критерии ?
Правилно ли разбирам?

# 697
  • София
Абсолютно правилно. Първото класиране сега май месец е основното. Останалите са още по-голяма 6ца от тотото изобщо да се появи място, камо ли да ви изтеглят. Първите текущи септември трябва хубаво да се следят. Много хора заминават за чужбина лятото, почват се едни размествания и се появяват единични бройки места, за които можете да се борите.
Да се допълня - миналия септември Фандъкова обяви 1500 нови места, че се отпускат, обаче като ги разделиш по набори, по райони, пак излизаха по 2-3 места за район, което е смешно.

# 698
Незаетите места по социални критерии се прехвърлят веднага в хода на първо класиране, така че септември може да се разчита само на местата от хроничните.

# 699
На текущите клсирания също се появяват някакви единични места, а в някои райони на томбола отиват деца с точки без адрес в района. Моята дъщеря я приеха на 15-тото поред класиране близо до работата ми, беше на лотария с още 1 дете само. Преди това пак беше на лотария с деца без точка за адрес.

Та не губете надежда дори да не ви приемат, а следете всяка седмица системата и свободните места, включително в съседни райони или такива, които са ви напът за работа.

# 700
  • София
На текущите клсирания също се появяват някакви единични места, а в някои райони на томбола отиват деца с точки без адрес в района. Моята дъщеря я приеха на 15-тото поред класиране близо до работата ми, беше на лотария с още 1 дете само. Преди това пак беше на лотария с деца без точка за адрес.

Та не губете надежда дори да не ви приемат, а следете всяка седмица системата и свободните места, включително в съседни райони или такива, които са ви напът за работа.

В кой район е това? Чак невероятно му звучи. При нас и на междинните на лотария бяхме с още 50+ деца.

# 701
В моя случай започнах да дебна и район “Оборище”. Поне в три клсирания през есента се разиграваха на лотария места с 10т. По същото време такива места имаше и за една градина на ул. Кукуш (не се сещам района). На другия край на София ми е и не съм се пробвала, но го давам за пример. Иначе в моя район също излизаха инициденто места, но шансът беше нищожен дори за деца от квартала.

# 702
А ако ни приемат сега на 14.05 и я запиша, мога ли да участвам на следващите тегления, ако случайно има места за по-желана градина?

# 703
Две-три страници по-назад в темата вече е коментиран вашият въпрос...

Няма да има пълен брой точки и на текущи класирания ако е записано детето след прием по първо желание. Трябва да бъде отписано от детското заведение, което посещава, за да му се възстановят пълните точки по първо желание. Точките се възстановяват само при отписване и при кандидатстване за следващата учебна година. Ако влезе по второ желание, ще му се намалят точките за второ желание, ще си запази тези за първо.

# 704
Т.е. ако не ни приемат сега на 1во класиране, след това класиранията през лятото са с много малък или 0 шанс и чак през септември имаме пак шанс чрез лотария, когато пуснат незаети места по ХЗ и по соц. критерии ?
Правилно ли разбирам?

Имай предвид, че ако някое, прието на първо класиране, дете не бъде записано в срока след класирането, мястото ще остане незаето за следващото класиране. Не че ще са много такива, но ще ги има.

Общи условия

Активация на акаунт