Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 40 307
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
Това с бележките ми е бяло петно, но сякаш след класиранията ги вадихме едно време с таткото. Подгответе и трудовите книжки, оставя се копие на страницата с последната заверка и се носи оригиналът за справка.
Това сериозно ли е? Трябва да нося оригинал на трудова книжка??

# 721
Преди няколко години, когато го въведоха като изискване, се изискваше за справка.
Сега, признавам, не съм проверявала в новата наредба как звучат тексовете.

# 722
  • София
Оригинал съм носила, за да няма ядове, но не са ми ги отваряли, само ги видя, че са налични директорката. А в копието си задраскваш възнаграждението, тази информация не им е необходима, а и кой би си я споделил.

# 723
Т.е. в общия случай лични карти (+удостоверение за настоящ адрес, ако е различен от постоянния), акт за раждане на детето и бележка от работодател, така ли излиза?
Скрит текст:
Sis22, при записване на детето се представят всички документи, които се изискват за доказване на заявените критерии. При приема през септември се носят необходимите изследвания на детето и два документа от личния лекар(а за ясла мисля, че има и допълнително изследване на единия от родителите).

Simba su, важно е към момента на записване на детето да можеш да докажеш, че работиш. След записването никой няма да те проверява, нито да изисква от теб да доказваш, че работиш.

Да, това са. Би трябвало в профила в сайта да са описани необходимите документи за вашите заявени критерии.

# 724
Да, но сега няма как да ги видим 😁.
Успех на всички! И дано като ги приемат, да случат на персонал!🤗

# 725
# 726
Здравейте! Моля за помощ с разшифроване Simple Smile на част от необходимите документи:
Втори критерий – Постоянен или настоящ адрес на един от родителите или настойниците, който упражнява родителските права, на територията на административния район на самостоятелната детска ясла, детската градина и училището – 2 т.

Необходими документи: Лична карта /за постоянен адрес/ или оригинал на удостоверение за настоящ адрес на един от родителите, удостоверение за постоянен или настоящ адрес на детето, издадено от съответната районна администрация преди датата на класиране на детето или се удостоверява служебно

Как този документ трябва да е издаден преди класирането на детето? Има ли логика в това да събираш необходими документи още преди класирането? Или ние не го разбираме правилно? 😳

# 727
  • София
Удостоверение за настоящ адрес се издава в момента, в който си смениш адреса. Ако обаче детето е живяло на този адрес от раждането си, предполагам се удостоверява служебно. Друга логика не намирам.

# 728
Логиката е, че ако имаш адрес, за който ти дават точки за клсирането, трябва да имаш и документ за него преди него. Ако си с настоящ адрес, няма как да нямаш удостоверение за него, защото ти го дават на момента, когато правиш самата адресна регистрация.

Само да предупредя тези, които са с настоящ адрес и очакват детето при раждането да е “заведено” на настоящия адрес на майката, да проверят в общината дали наистина е така. Живея по настоящ адрес в даден район от 2008г. Докато ровех в електронните услуги в портала на ДАЕУ, не знам какво ми щукна и заявих удостоверение за настоящ адрес на малката щерка (2017 набор), въпреки че по закон трябва да се води на моя постоянен и настоящ адрес, защото ММ е с различен постоянен, а няма настоящ. И изненада! Някой е допуснал грешка и нейните постоянен и настоящ адрес са едни и същи и са на моя постоянен. Само че той е в друг район. И след три години, за кандидатстването в училище нямаше да има три години уседналост. Няма как да се промяни адрес със задна дата. Та подавахме с баща ѝ заявление да ѝ сменим адреса.

# 729
wild poppy, моля те, кажи точно как и къде си направила справката, че пробвах и не се ориентирах...

# 730
По закон, при раждането детето се записва по постоянен адрес на майката, а не по настоящ.

# 731
  • София
По закон, при раждането детето се записва по постоянен адрес на майката, а не по настоящ.

Това не е вярно, записват детето по настоящ адрес на майката.

# 732

Това не е вярно, записват детето по настоящ адрес на майката.

Преди година родих за втори път и детето беше записано по постоянния ми адрес, а не по настоящия, който е различен. Съответно и акта за раждане беше издаден от района по постоянен адрес.

# 733
Родих 2020г. И казаха, че детето се записва по постоянен адрес на майката.

# 734
Питат на кой адрес, а самия акт за раждане го взехме от общината по постоянен адрес.

Общи условия

Активация на акаунт