Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 40 468
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Я боледува, я не... Айде... За какво е тогава тая ясла, ако детето не ходи?
Не съм от София, над 20 години живея тук, мъжът ми е от София, детето извади бесен късмет и влезе още в първа ясла. Посещаваше редовно почти без да боледува от началото. Ако мислех да не го пускам, нямаше да кандидатствам. Аман!
Ма наистина си мисля, че трябва да се кандидатства след ясла и да не се продължава автоматично, и да няма точка, заради такива изказвания 🤦🤦🤦

# 76
  • Sofia
Евче, ще ти кажа, че колкото и да го отлагаш, детето ще боледува точно толкова, колкото ще боледува. С тази разлика, че ще си висяла по педиатри и комисии да взимаш фалшиви протоколи, че то не може да ходи на ясла, а всъщност може, и ще си го гледала до 3. Хем дълго вкъщи, хем после шарки и вируси, хем документация, хем някое дете ще стои отвън през това време. А защо ли да не отидеш в провинцията, където ще го гледаш на двор и даже ясла не ви трябва. Пък и места бол - като се наканиш да го пуснеш. Успех ти пожелавам и в отлагането, и в адаптацията после!

# 77
По време на извънредна епидемична обстановка е меко казано глупаво да пуснеш детето си на ясла за да преболедува всички болести сега, за да не ги боледува после. На всичкото отгоре имунитет се гради с времето,  едно е като си на година и 5 месеца, друго е на 2 години. Просто недейте да злобеете.  Никой от нас не е виновен за това, че няма места в градините, освен управляващите. Защо хората трябва да се настройват един срещу друг и да бъдат притискани по този отвратителен начин.

# 78
  • Sofia
Единственото, което не разбирам е защо си кандидатствала, след като няма да го пуснеш и те е страх от вируси?
Май месец се знаеше за короната..

# 79
Единственото, което не разбирам е защо си кандидатствала, след като няма да го пуснеш и те е страх от вируси?

Поради същата причина като всички останали. За да й запазя мястото, защото следващата година може и да не я приемат. Шансът беше по-голям да я приемат тази година и така стана.

# 80
  • София
В такъв случай мисля, че щом сте имали тази задна мисъл още при кандидатстване е нагло да питате как да излъжете системата, че да не пуснете детето.

# 81
  • Sofia

Поради същата причина като всички останали. За да й запазя мястото, защото следващата година може и да не я приемат. Шансът беше по-голям да я приемат тази година и така стана.
Там е работата, че не са всички останали. Повечето хора трябва да се върнат на работа, за да богатеят и имат нужда от място в яслата.

# 82
Друга беше жената, която питаше може ли да тръгне март. Още не беше кандидатствала.

Мисля, че голямата част от хората си пускат децата, защото нямат друг избор. Такива като въпросната дама са малко, но за съжаление ги има. Сега покрай ковид, съвсем са облагодетелствани да не си пускат децата, дори без да представят документи.
В кофти свят живеем, никога не е честно. Всеки мисли за себе си, очевидно от горния пост - взимам мястото, на другия да му е гадно, важното е мен да ми е добре.

Но при положение,  че правиш сечено на друг, някак тонът, държан по-горе, издишва, ако ме разбирате....

# 83
Повечето хора записват децата си, за да посещават, а не да търсят варианти да пазят място. Предлагам такова постове просто да се пропускат.

# 84
  • София
В момента всички родители, които не искат да пускат децата си на градина и ясла (с изключение подготвителните групи), могат да се възползват от ковид ситуацията. Попълва се заявление, че детето ще се отглежда в домашна среда до отмяна на ИЕО и отсъствията се извиняват служебно. Всички останали пък, които искаме децата ни да са в градината, попълвам декларация, че знаем за ковид и че вкъщи е по-безопасно, но все пак искаме да са на градина.

# 85
  • Sofia
От това, което разбрах, ковид ситуацията не може да удължи срока от 60 дни, считани от 15.09.  Защото много майки искат да си запазят майчинството в пълен размер до две годишна възраст, възползвайки се от такова отлагане.

# 86
  • Sofia
Тези мерки (декларацията за отсъствие) са валидни за текущата уч. година.
Не се знае каква ще е ситуацията през септември/ноември 2021г.

А за 60-те дни - не, Ковид ситуацията не удължава този срок. Детето трябва да се води посещаващо до 60 дни след 15-ти септември (или след записване при текущо класиране). Просто след това с тази декларация му се извиняват отсъствията.

# 87
  • София
Жанинчето, така е. Не се доуточних, а си е важно. Точно така, майчинството няма как да се удължи заради ковид.

# 88
  • Sofia
Жанинчето, така е. Не се доуточних, а си е важно. Точно така, майчинството няма как да се удължи заради ковид.
Днес директор на детска градина е посъветвала моя приятелка да не бърза да си пуска детето до 15.11 , Ами да се възползва от извънредната ситуация и да си я задържи вкъщи до януари поне..представяте ли си? И тя доволна, че хем ще взима пари, хем ще си гледа малката..

# 89
Днес директор на детска градина е посъветвала моя приятелка да не бърза да си пуска детето до 15.11 , Ами да се възползва от извънредната ситуация и да си я задържи вкъщи до януари поне..представяте ли си? И тя доволна, че хем ще взима пари, хем ще си гледа малката..
Представям си го.
Даже имам деца вю. Преди 11 години, в градината на дъщеря ми (тогава 1 яслена група) масово ни съветваха, ако имаме възможност, да си ги задържим до пролетта, за да не боледуват.
Нищо не се е променило.

Общи условия

Активация на акаунт