Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 40 485
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Пропуснала е да каже обаче, че ще си загубят мястото.

# 91
А може ли някой да каже, трябва или не детето да е посетило ДГ до 15ти ноември поне за ден, преди да се попълни декларацията за спиране заради Ковид?
И преди да ме захапете: да, мисля, че след като 25 години си плащам данъците към тази община, смятам, че моите деца могат да посещават моята ДГ и трябва да съм с предимство, ама ето на - не съм.

# 92
  • София
Детето трябва да има поне 1 ден посещение за да се води "посещаващо". Иначе се води "записано" и ако не мине в графа "посещаващо" си губите мястото.

# 93
Може да бъде отлагано тръгването на ясла с цел запазване на майчинството, поради извънредната епидемична обстановка. Има официално съобщение в сайта на Столична община и официално писмо от заместник кмета.

# 94
Може да бъде отлагано тръгването на ясла с цел запазване на майчинството, поради извънредната епидемична обстановка. Има официално съобщение в сайта на Столична община и официално писмо от заместник кмета.

Само за яслените групи на ДГ до 30.11
В СДЯ трябва да постъпят до 15.11

# 95
А посети ли за 1 ден СДЯ майчинството се прекратява (2 година).

# 96
Аз работя от юли месец и идеята ми не е да удължа майчинство, а да пазя майка ми, която живее с нас, но и да не загубим местата за ясла, тъй като бяхме от печелившите и макар с близнаци шанса ни беше 50%.
Благодаря на Госпожа Лаленце за отговорът! Явно за съжаление няма да избягам от висене пред кабинети за бележки и изследвания по време на пандемия..

# 97
Нашата директорка на ДГ каза, че може да се отложи до 30.11, нямало системата да ги отписва. Да, обаче на мен не ми се рискува, ще го пусна по-рано.

# 98
Аз пък преди два дни отидох и си от писах детето от 55 Иглика в Люлин. Реших, че няма да я пращам сега (ще си остане на частна) и няма смисъл да задържаме едно място, което може да се използва от друго дете.

# 99
Cry ние сме там на половин ден. За целодневно нямаме шанс с 9 т. От друг квартал сме. Страхотна градина е.

# 100
Joony, дребната извади късмет и я приеха с 10т. в градина в община Оборище. За 1 място бяха 2 деца, за разлика от моя район, в който за 2 места бяха 16. Ако не ви е безобразно далече, можеш да следиш и там. Последните класирания се пускаха някакви места и се въртяха деца с по 10 т. и то все със сравнително висок процент шанс за прием. Предполагам, че в центъра не е толкова голям недостигът, може би няма и толкова много млади семейства. Току виж уцелиш да няма желаещи и с 10т.

Аз съм на имуносупресивна терапия в момента и изобщо не се чувствам виновна, че детето ми е влязло, пък тази година няма да ходи. Нито някой от форума ще я взима по обяд от предучилищна в училище, нито ще ме подпомага с таксите за ЧДГ. Та подобни мелодраматизми са смешни. Като няма места, всеки се спасява. Тук в темата, като стане въпрос за промяна на критериите, всеки започва да дърпа чергата към себе си, ама иначе сме за ред и справедливост. Ако имаше места всяка година, да не заемам място тази, ама няма.

# 101
  • Sofia
Joony, дребната извади късмет и я приеха с 10т. в градина в община Оборище. За 1 място бяха 2 деца, за разлика от моя район, в който за 2 места бяха 16. Ако не ви е безобразно далече, можеш да следиш и там. Последните класирания се пускаха някакви места и се въртяха деца с по 10 т. и то все със сравнително висок процент шанс за прием. Предполагам, че в центъра не е толкова голям недостигът, може би няма и толкова много млади семейства. Току виж уцелиш да няма желаещи и с 10т.

Аз съм на имуносупресивна терапия в момента и изобщо не се чувствам виновна, че детето ми е влязло, пък тази година няма да ходи. Нито някой от форума ще я взима по обяд от предучилищна в училище, нито ще ме подпомага с таксите за ЧДГ. Та подобни мелодраматизми са смешни. Като няма места, всеки се спасява. Тук в темата, като стане въпрос за промяна на критериите, всеки започва да дърпа чергата към себе си, ама иначе сме за ред и справедливост. Ако имаше места всяка година, да не заемам място тази, ама няма.
Това е частен случай и има сериозно основание, макар че едва ли може детето да няма контакти през годината. Драматизациите са за майки, които си записват децата, но ги е страх от вируси и ще ги държат вкъщи

# 102
Аз пък живея с двама 70 годишни, единият е онкоболен, така че да, всеки си има основания. Въпросът е че никой не е длъжен да се обяснява на другите. Има възможност да отлага -отлага, това е. Който иска да ходи на чука на вратата на Фандъкова, Бойко Борисов, омбудсмана или арменският поп.

# 103
  • София
Жалко е, че за някои хора измамата е "възможност". На никого не пожелавам да държи детето си вкъщи защото то наистина е болно.

# 104
Всеки мисли от своята позиция и смята, че тя е правилна.
Аз например тази година не пусках голямото си дете на градина след март месец. След като изкара грип и имаше толкова неизвестни покрай короната го спрях. Така или иначе съм майчинство и можех да си го позволя, а и отсъствията бяха служебно извинени. Предната година също ходеше рядко, защото боледуваше, после пък и претърпях и операция. Различни хора, различни истории, различни и причини за непускане.

Общи условия

Активация на акаунт