Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 41 095
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
Стелмо,
Значи кандидатствате в ДГ, която не е в адм.район на постоянен адрес?

# 391
Благодаря на ver4eto_sv, успях да намеря бутона за кандидастване. Още някой ми беше помогнал със съвет и на него благодаря, но не мога се оправям с тези форуми.
Има ли логика в район Възраждане да няма нито едно опция, от която да избера? Няма нито една ясла?! Това значи, че няма места ли?!

# 392
  • София
Станислав,
Филтрирайте по набор на детето. Така ще ви излязат местата по райони. Има градини с яслени групи, не е задължително да е ясла.

# 393
Здравейте. Не мога да впиша адреса си, явно сме от тази група " В случай, че не може да въведете вашия адрес се обърнете към компетентното структурно звено в съответната районна администрация.". Някой може ли да помогне какво трябва да направя? Кое е компетентното структурно звено?

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 18:57 от nestava

# 394
  • София
Здравейте, помагам на моя приятелка за кандидатурата на детето ѝ за ясла (набор 2019).
При критериите има един К2, който ме обърква:
Цитат
K2
Постоянен или настоящ адрес на детето (важи за прием на деца от втора до четвърта градински групи в детски градини и в подготвителни групи в училищата) на територията на административния район на самостоятелната детска ясла, детската градина и училището - 2 т.
И майката, и детето са с постоянен адрес на административния район на яслата. При това положение трябва ли да се заявява въпросният критерий при кандидатстване за яслена група, или той важи само при кандидатстване за II-IV градински групи?

# 395
  • София
Здравейте, от коментарите ви оставам с впечатление, че виждате неща, които аз не Simple Smile По-конкретно, като вляза в профила на ясленчето и цъкна на чертичките, отивам на Критерии и там ми излиза червено съобщение "no message available", не виждам никъде точки.. Трябва ли да виждам нещо друго?

# 396
  • София
Вижте дали сте попълнили и двата адреса на детето (постоянен и настоящ), защото из ръководството нейде пишеше, че ако нещо не е попълнено изцяло, може да не излизат някои полета после.

# 397
Здравейте, от коментарите ви оставам с впечатление, че виждате неща, които аз не Simple Smile По-конкретно, като вляза в профила на ясленчето и цъкна на чертичките, отивам на Критерии и там ми излиза червено съобщение "no message available", не виждам никъде точки.. Трябва ли да виждам нещо друго?
Това говорим последните страници.... - бъг е и чакаме да го оправят.....

# 398
Какво мога да направя при съобщение "Изтекъл или невалиден линк за регистрация. Моля опитайте отново"? Наново правя регистрация или? Въведох себе си, почнах да въвеждам детето, но не можах да избера бащата, понеже него не бях въвела преди това, та се върнах да въвеждам него и да, явно оплесках нещата...

# 399
  • София
Система за чудо и приказ Simple Smile Ако от реда на въвеждане на данни се ошашква, не знам какво да очакваме Simple Smile

# 400
Стелмо,
Значи кандидатствате в ДГ, която не е в адм.район на постоянен адрес?
Верче,не в същия район е.Но до колкото разбирам този критерий 2 в скобите пише ,че се отнася от 2-ра градинска група..т.е без 1-ва..обърках се тотално

# 401
  • София
Здравейте, аз не виждам критериите в системата, но имаше някакъв критерий за брат сестра в детска градина, но не последна година и точки за това, може ли някой да ми каже дали става въпрос за същата детска градина или по принцип за детска градина и какво точно значи последна година (на есен да е последна година или сега да е било 4-та група детето)?

# 402
Къде е бутона за кандидатстване? Под линка за детето трябвало да е (според ръководството), но не го виждам. Активен ли е?
Редакция: Намерих го. Доста е скрит...

# 403
  • София
Здравейте, аз не виждам критериите в системата, но имаше някакъв критерий за брат сестра в детска градина, но не последна година и точки за това, може ли някой да ми каже дали става въпрос за същата детска градина или по принцип за детска градина и какво точно значи последна година (на есен да е последна година или сега да е било 4-та група детето)?
За същата детска градина става дума и децата трябва да се засекат в нея. Т.е. дете кандидатства в градина Х, в която е записано голямото му братче/сестриче. Ако голямото дете считано от септември 2021 ще е в последна четвърта група, малкото братче/сестриче ще получи допълнителна 1 точка за градина Х на класирането през май 2021 и цялата учебна 2021/2022 децата ще посещават една и съща градина, ако приемат малкото (идеята на точката е да събере двете деца в една градина, а не родителите да обикалят и да водят и прибират деца от две различни градини). Ако голямото братче/сестриче към момента е в 4-та група, то от септември 2021 голямото дете ще ходи на училище, т.е. двете деца в семейството няма да се уцелят в една градина по едно и също време, затова не се дава допълнителна 1 точка на малкото за градината на голямото - родителят, в която и градина да запише малкото дете, ще води на различно място голямото дете (в някое училище), т.е. родителят ще бъде в същото положение като другите родители, имащи 1 дете в градинска възраст и 1 в училищна, които не получават допълнителна точка за конкретна ясла/градина.

# 404
Станислав,
Филтрирайте по набор на детето. Така ще ви излязат местата по райони. Има градини с яслени групи, не е задължително да е ясла.

Нямам такава опция. Когато кликна на бутона "Добави кандидатура" единственият вариант като филтър от падащото меню са различните райони. Избирайки район "Възраждане" не се показва нито една градина, ясла и т.н. Просто няма нищо. От там съдя, че просто няма места, което е безумно. За целият набор 2020 да няма нито едно единствено място в целият район Възражне?!? Кога успяха да се напълнят всички места, при положение, че сега се отваря прием за първи път за този набор просто не разбирам?!?
Борим демографската криза иначе. Как точно? Взимам детето и отивам пред общината. На там отиват нещата.

Общи условия

Активация на акаунт