Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 40 405
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
В район Възраждане няма нито едно свободно място. БЕЗУМИЕ.
Респективно в район Красно село, където са кандидаствали повечето деца от Възраждане, за 20 места са кандидаствали 200+ деца.
Къде по дяволите е истината в думите на кмет и т.н., че се борят с демографската криза? Имало нови места, имало повече места...
Пълни глупости!!!

# 526
  • София
Разбирам болката Ви, всички сме под общ знаменател. Все пак това е соц.услуга и в много други държави въобще не се предлага. Като обвиним този, който полага някакви усилия, ще променим ли ситуацията?

# 527
  • Пловдив/София
Разбирам болката Ви, всички сме под общ знаменател. Все пак това е соц.услуга и в много други държави въобще не се предлага. Като обвиним този, който полага някакви усилия, ще променим ли ситуацията?

В какъв смисъл не се предлага, къде в Европа не се предлага? Или имате предвид, че таксите са по-сериозни и не е напълно безплатно,както тук (за мен до 60 лв си е безплатно)?
Може да сме много социални като майчинство и тн, но сме сигурно на последно място по брой деца в ясла и ДГ. Не знам друга държава, в която бройката да гони 30, че и повече, в една група, с двама учители. Не знам дали покачване на цената би променило нещо, но много си мечтая освен място за всяко дете, да направят и нормален размер на групите. За ясла май са въвели 23 деца, но за градина чувам за списъци с 30+- не знам официално колко са.

# 528
Може о да съществува тази услуга, но тя изобщо не е широко достъпна. После в другите държави и да не е така евтина грижата за децата, то помощта за семействата е много по-голяма. Ако получавахте помощ за дете примерно 300 лв на месец то би Ви било много по-лесно да ползвате частна градина/ясла. Иначе за София е ясно, жителите се увеличават, но инфраструктурата си седи същата. В нашия квартал сме заплашени от преливане на шахти, защото канализацията е правена за друг капацитет. От там идват прпроблемите.

# 529
  • СОФИЯ
Детската градина не е социална услуга, съгласно действащото в страната ни законодателство. В някоя от старите теми при спор за това бях копирала и самите разпоредби. Недостигът на места обаче е огромен. Най-лесно се изчислява общият брой неприети деца на първото голямо класиране. От общият брой кандидатстващи се изваждат тези деца, които кандидатстват за преместване, после класираните и се получава брой неприети деца. Имам данните от последните години.

# 530
Здравейте на всички! Ситуацията ми е следната :Опитах да направя регистрация на дъщеря ми, за да кандидатстваме за детска ясла.Въведох моите данни и тези на детето, след което реших да променя данните на профила с тези на таткото, защото аз не се водя на адреса, който е в района на яслите, за които искаме да кандидатстваме. Междувременно излязох от системата и дотам - повече не мога да вляза в профила си, за да довърша регистрацията, да попълня, адрес и т. н., както и да избера съответните детски заведения. При всеки опит да вляза ми изписва грешно потребителско име или парола. Опитах няколко пъти с опцията "забравена парола", но без успех. Реших да пробвам и с нова регистрация, но когато въведох ЕГНто на детето ми изписа, че вече фигурира в системата.Имам някаква регистрация, без пълната информация  и дотам.Изпратих и запитване на обратна връзка, но вече 5дни нямам отговор. Sad Моля за съвети и всякаква информация, която би ми помогнала да разреша проблема. Благодаря предварително!

# 531
  • София
Здравейте,да попитам и аз.Вече четири пъти пиша в обратната връзка,но никой не ми отговаря.Ако правилно съм разбрала критериите ,трябва да получим точка за -настоящ адрес на детето и още една за настоящ адрес на таткото(само аз съм получила точки за постоянен адрес).Тези две точки се губят.Може би над десет пъти прочетох критериите и тотално се обърках вече.Въпросът ми е вие получили ли сте такива точки?Благодаря.

# 532
Здравейте на всички! Ситуацията ми е следната :Опитах да направя регистрация на дъщеря ми, за да кандидатстваме за детска ясла.Въведох моите данни и тези на детето, след което реших да променя данните на профила с тези на таткото, защото аз не се водя на адреса, който е в района на яслите, за които искаме да кандидатстваме. Междувременно излязох от системата и дотам - повече не мога да вляза в профила си, за да довърша регистрацията, да попълня, адрес и т. н., както и да избера съответните детски заведения. При всеки опит да вляза ми изписва грешно потребителско име или парола. Опитах няколко пъти с опцията "забравена парола", но без успех. Реших да пробвам и с нова регистрация, но когато въведох ЕГНто на детето ми изписа, че вече фигурира в системата.Имам някаква регистрация, без пълната информация  и дотам.Изпратих и запитване на обратна връзка, но вече 5дни нямам отговор. Sad Моля за съвети и всякаква информация, която би ми помогнала да разреша проблема. Благодаря предварително!

Системата е много чувствителна на препинателни знаци и интервали
На мен ми се случи същото и се оказа, че по навик след имейла слагам интервал и системата го отчита като грешка.

# 533
  • София
Cveti13, за какво кандидатствате? За градини се взима адресът на единия от родителите, за училище се гледа адресът на детето. Това, което сте описала ми звучи коректно ако кандидатствате за градина или ясла.

# 534
  • София
Извинявайте,да,за градина.Детето ми е потчи на три години.

# 535
  • София
Извинявайте,да,за градина.Детето ми е потчи на три години.

В такъв случай кандидатурата е за 1 група и няма как да очаквате други точки.

ОК 1
Цитат
Постоянен адрес на един от родителите/настойниците на територията на Столична община
- през последните над 3 години - 4 т.
- през последните от 1 до 3 години - 3 т.
- през последната 1 година - 2 т.
Настоящ адрес на един от родителите/настойниците на територията на Столична община
- през последните над 3 години - 3 т.
- през последните от 1 до 3 години - 2 т.
- през последната 1 година - 1 т.
(важи за прием на деца за яслени групи в самостоятелни детски ясли и детски градини и първа градинска група в детска градина)

# 536

Системата е много чувствителна на препинателни знаци и интервали
На мен ми се случи същото и се оказа, че по навик след имейла слагам интервал и системата го отчита като грешка.

Благодаря ви за съвета, но мисля, че въвеждам всичко правилно :/

# 537
Здравейте, в началото на месеца моя приятелка имаше такъв проблем. Интересното е, че аз от моя компютър успях да й сменя паролата и да вляза след това в профила й. Тя също вече можеше да влиза с новата парола. Накарах я също така да влезе през друг браузер.

# 538
Здравейте, в началото на месеца моя приятелка имаше такъв проблем. Интересното е, че аз от моя компютър успях да й сменя паролата и да вляза след това в профила й. Тя също вече можеше да влиза с новата парола. Накарах я също така да влезе през друг браузер.

Аз пробвах от лаптопа и личния си телефона, но ще пробвам пак и от трето устройство. Благодаря ви! Simple Smile

# 539
  • София
Много ви благодаря Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт