Дългото чакане след трансфер-тема86

• 44 401
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Моето мнение е да се консултираш с доктора преди да си предписваш медикаменти на своя глава. Аз също съм с нисък прогестерон, но не променям нищо, преди да съм го съгласувала с доктора

Благодаря за информацията. Ембрионът би трябвало да е качествен. Правен е ПИД и ми казаха, че е 5АА. Имам положителен кръвен тест. Ще питам клиниката как да действам.

# 676
В случая става дума за допълнителни количества от медикамент, който вече е предписан. А не да си самоназначава нещо ново.
От клиниката каква отговорност биха поели за неадекватна терапия?

# 677
Аз също съм за допълнително прогестенол. Ако можеш да се консултираш го направи, но недей да отлагаш.  Миналата година забременях спонтанно но в 5 г.с прокървих и за съжаление приключи с мисед , прогестерона ми беше  около 10  , но късно го установихме.

# 678

Това бе моят прогестерон,  пак на кринон бях.

# 679
Супер ти е бил. Но някои жени не усвояват добре вагинално и орално прогестероновите препарати. Има значение и дали трансферът е бил на естествен цикъл или с препарати (без жълто тяло).
Дори при естествено забременели, при прокървяване/отлепване на сака, предписват допълнително утрогестан/дуфастон. И това спасява бременности. А не след това да кажат - ами случва се, пак ще забременеете.

# 680

Това бе моят прогестерон,  пак на кринон бях.
Много високо ти е ТСХ-то , приемаш ли хормон?

# 681
Еха, това си е стабилно количество прогестерон Open Mouth Аз с моите 10 съм за никъде. В коя г.с. е този резултат и колко често слагахте Кринон гел?

Това бе моят прогестерон,  пак на кринон бях.

# 682
Здравейте, след неуспешен ЗЕТ, миналата седмица подадохме нови  документи за фонда. Замислям се за ИМСИ с доплащане. Успеваемостта по-висока ли е, по-някакъв начин разбира ли се че е приложен методът ИМСИ?  Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение 😊

# 683
Без щит.жлеза съм, след полож.тест се покачи тсх,което е нормално и го оправихме с промяна в дозата,иначе съм на лтироксин,заместителна терапия,отстранена щитовидна заради базед.
Това е от юни 2019
Родих февруари 2020 едно сладко пухкаво бебче,което вече е на почти 9месеца
Прогестеронът ми бе литнал в небесата,да, освен тсх-то,хихи.
Това е на 9ти ден след трансфер на 5дневни 2 ембриона, 1 се е захванал,дъщеричката ми.
До 13г.с имах кринон по веднъж дневно.
С неизяснен стерилитет се водим.

Споделих само като инфо,иначе ми е пределно ясно и за хормоните и за др.неща...след много четене и не само това...

# 684
  • София
Гледайте си мерните единици на прогестерона.

# 685
Да, наистина мерните единици на Orion_Sagitta и моите са различни. Според един онлайн калкулатор за прогестерон, това са конвертираните стойности:
190 nmol/L  =       59.74842767295597 ng/mL
10.65 ng/mL  =       33.867000000000004 nmol/L
nmol/L  =       10.65 ng/mL
Пак е голяма разликата, въпреки два дни разлика спрямо ЗЕТ.

# 686
  • София
За лутеална фаза виж нейните референтни стойности. Не е толкова ниско

# 687
Здравейте, след неуспешен ЗЕТ, миналата седмица подадохме нови  документи за фонда. Замислям се за ИМСИ с доплащане. Успеваемостта по-висока ли е, по-някакъв начин разбира ли се че е приложен методът ИМСИ?  Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение 😊
Естел27,ИМСИ е съкращение за-Морфологично селектиране на сперматозоиди (IMSI),методът се използва при тежък мъжки фактор(нисък процент на морфологично добри сперматозоиди),с този метод под микроскоп с 6000 пъти увеличение се търсят качествени сперматозоиди,които да се използват за ICSI(интрацитоплазмено инжектиране на сперматозоид).Ти няма как да разбереш,че методът е бил приложен,но не мисля,че някоя клиника би злоупотребила да ти вземе пари,без да приложи метода.Ние с ММ вече имаме 1 неуспешен IMSI опит от април,но пък при нас фрагментацията на сперматозоидите беше все още висока тогава,а методът не помага за този проблем.Миналия месец имаме и 1 неуспешен ICSI опит,както виждаш не е толкова просто,има си специфични индикации и ембриологът на клиниката би трябвало да каже след обработване на материала на партньора ти кой метод е необходимо да се приложи при вас.Успех!

# 688

Имам два опита икси+имси+макс.При нас мъжкият фактор беше мн.тежък.И двата пъти се стигна до трансфер първият път на 3 дневен ембрион вторият на 5 дневни.Първият беше неуспешен за щастие вторият е успешен дай боже до финал(в 26с. съм)Няма как да разбереш дали метода е приложен но едва ли някой ембриолог би ти взел паричките без да го осъществи.Нашите успехи са и техни.Пожелавам ти успех🤞🍀

# 689

В линка, който пуснах, ги има и 2-те мерни единици, не се налага да преизчисляваш.
Има и практически всички възможни изследвания с референтни стойности при бременност.

Общи условия

Активация на акаунт