Дългото чакане след трансфер-тема86

• 44 516
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Интересно ми е като пишете за индивидуалния подход. Без проба/грешка как ще се изнамери такъв подход? Или по някаква таблица с референтни стойности за различни  изследвания, и хоп: вие попадате в квадратче г7, за вас индивидуален подход г7.

# 106
Интересно ми е като пишете за индивидуалния подход. Без проба/грешка как ще се изнамери такъв подход? Или по някаква таблица с референтни стойности за различни  изследвания, и хоп: вие попадате в квадратче г7, за вас индивидуален подход г7.
Най вероятно се има предвид при втора стимулация и стриктно проследяване на хормони и реакция на организма.

# 107
Момичета,в петък спрях всички лекарства,оказах се с биохимична бременност...знам,че при всеки е различно...долу горе кога идва цикъла?И след всички тези хормони-дуфастон, прогестерон, естроферм...да се очаква ли по -дълъг или болезнен цикъл?🙄🤨

Привет Simple Smile след спирането на лекарствата и при двете биохимични ми дойде след седмица. Вторият път кървенето беше по-обилно като се отдели и аз не знам какво, ама нещо по-голямо /не съм разпитвала доктора какво може да бъде/.

# 108
Ама разбира се,че не може без проба/грешка.Индивидуалният подход имам впредвид,че втората ми стимулация можеше да е идентична с първата с различни дози или подобни(по протоколи) и може би пак щяха да отгледат ембриончетата до 3ти ден и т.н. и да се  повъртим в колелото още известно време...Лекарствата които са помогнали/подействали на мен може да не подействат на друг и обратното.

# 109
Здравейте момичета!
И аз да се разпиша в темата. Днес ми беше деня на теста, за съжаление отрицателен. За първи път правих ин витро, на 39 г. съм. След стимулацията извадиха 7 яйцеклетки, 1 дефектна. От тези 6 три се оплодиха, една спря развитие на втория и ден и другите две ми ги върнаха като перфектни ембриончета на трети ден. За съжаление, нищо не се получи. Сега ще почивам два месеца по препоръка на лекарката, но после се чудя какво да правя. Дали има смисъл от  ново ин витро, при положение, че не остана нищо за замразяване /като резервен вариант/? Или да пробвам на естествен цикъл или инсеминация? Ако някоя от вас е била в такава ситуация, ще се радвам да сподели. Иначе хормони, всичко ми е в норма...При мен установен проблем няма.
Според мен пробвай още един стимулиран опит( 7я са мн.добре!Повечко яйчица по-голям шанс😊 на естествен ще разчиташ на 1 макс. 2 яйчица  или пък ще събирате 3-4 месеца което си е игра на нерви ....постоянна фоликуметрия и следене на овулация,пункции,оплождане и тн...разбира се това си е мое лично мнение.)Първият ми
ИКСИ неуспешен(бях на 39😉)организмът ми не реагира на стимулацията и в крайна сметка имах едно ембрионче което  не беше мн.добро на 3-ти ден и може би просто спря развитие след като ми го върнаха(аз така си мисля😌).Вторият ми опит ми смениха стимулацията(три яйчица =две ембриончета)пак ИКСИ +всички възможни МАКС,ИМСИ и тн.свързани с мъжкият ни фактор и ги отгледаха до  5ти ден.В момента съм на 40г и  бременна в 22 седмица😁
Честито, Анна! Лека и безпроблемна бременност и скоро да се радваш много!

# 110
Здравейте,
Имам въпрос към тези от Вас, на които са прилагали по-различен метод при трансфер (дано има такива)?
Говоря за нещо, което правят за повишаване шанса за имплантация. Слагат ли Ви лепило? Вливки? Някакви допълнителни средства, за да се презастраховат един вид?

# 111
Mimoza -  Аз когато бях при Д-р Димов в Шумен, по време на трансфера първо вкарваше ,, лепило" (незнам какво представлява но казваше сега сложих лепилото и след 5 мин вкарваше ембрионите). Там имам само един трансфер и доста пункции   и преди трансфера мисля,че беше ми сложил едно лекарство в матката за което бях платила 50лв. Няколко дена преди трансфера ми беше сложил лекарството. Незнам името на лекарството

# 112
Здравейте,
Имам въпрос към тези от Вас, на които са прилагали по-различен метод при трансфер (дано има такива)?
Говоря за нещо, което правят за повишаване шанса за имплантация. Слагат ли Ви лепило? Вливки? Някакви допълнителни средства, за да се презастраховат един вид?
Здравей, Mimoza88,ще напиша какви допълнителни техники приложиха при мен при 2рия ми опит,надявам се че и други момичета ще се включат ,за да кажат дали са имали +резултат след такива техники.
Аз съм в Щерев и ебриолепилото там се прилага при всички,би трябвало тази спец. среда да подпомага закрепването на Е към маточната стена.Този път ми предложиха и Калциева активация,която представлява хран. среда,която имитира естествения процес,настъпващ след навлизане на сперматозоидът в Я.И накрая преди трансфер на Е на всички жени>37 г.в Щерев прилагат асистиран хетчинг ,изтъняване на обвивката на Е,за да се улесни "излюпването".

# 113
И аз си мисля все за този хетчинг и лепилото. Останали са ми 3 замразени и направо ме е страх какво ще става. Предишния трансфер 2 Е спряха развитие при размразяването. Сложихме други 2 и нямаше имплантация и сега треперя за тези 3 да не им стане нещо... Confused

# 114
  • София/Севлиево
На мен всички върнати емброни (без последния) бяха с хетчинг.Все се чудя ако и на него бяхме направили дали нямаше да е по-добър резултат от БХ...
Съжалявам за лошите резултати.Успех следващия път Hug

# 115
Здравейте,
Преди малко видях няколко капки кръв, когато ходих да пишкам. Свързах се с инвитро клиниката и казаха, че е нормално-това било зацапване, но ако се притеснявам да отида утре сутрин на преглед. От това, което чета тук, няколко капки кръв са си направо края на мечтата за бебе този месец..моля ви, кажете ми ако греша..
Пия медрол 2мг на ден, 2х1 естрофем и 3х1 прогестерон. Трансферът беше 17 септември на 5дневен ембрион.

# 116
Момичета вдигнах температура, за в момента 37,8 мога ли да пия нещо. Направих си компрес с оцет и вода. /i]

# 117
На мене ми казаха парацетамол при нужда. По 1 на ден.
Ама ти гледай да се свържеш с док. и да се консултираш

# 118
И аз приключих с опита,днес кръвния е 0.6.Явна може би е тръгнала някаква имплантация тъй като имам няколко положителни теста,но явно не е успяло.
Аз го усетих защото една сутрин като се събудих изчезна всички симптоми,корема ми спадна даже.😥😣😭

# 119
Момичета,
Днес ми е 7 ден след трансфер на 5 дневни Е.
Дали утре е прекалено рано да пусна кръвен тест, за да с види има ли имплантация?

Общи условия

Активация на акаунт