Университети в Германия и други държави с немски език 15

• 56 382
  • 782
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Всички говорите за ПСР, но пише, че и бърз тест важи. Чак се напрегнах, като ви чета, че синът ми такъв си направи днес, но пак четох, уж може. Че и Wizz са му пратили снощи съобщение, че се изисква ПСР, което той днес ми показа и съответно време за реакция няма. Ще видим след няколко часа дали ще го качат на самолета.

# 736
  • София
Задължително е от неделя - 28.3.

# 737
  • столицата
Liani, дано всичко с полета и пътника е наред😀

# 738
Liani, стискам палци. Като си спомня миналата година по това време една женичка от наземен конрол  как не  допусна синът ми  до полета на Райън.. надявам се да мине детето - все пак, новите правила май са от понеделник.

# 739
  • Варна
Понеже и аз ще пътувам другата седмица ( не за Германия) следя в този сайт ограниченията https://www.iatatravelcentre.com/world.php

# 740
Liani,  какво стана с детето? Успяхте ли да го качите
 на самолета ?

# 741
  • София
Да, качи се, нямал е проблеми с теста, нито тук, нито в Дортмунд, но пък самолета излетя с час закъснение и както трябваше да пристигне към 0:30ч. в Аахен, пристигна в 03ч. Пак добре, че не се е наложило да нощува на някоя гара, а си е имало влакове.
Иначе докато чака на летището, получава мейл в 7ч вечерта в петък, в който го уведомяват, че изпитът, който е трябвало да се проведе в сряда, не може да се проведе присъствено и го отлагат за.........септември Dizzy Face
Как можа в началото на месеца да се проведе, а втората дата да не може. Не може за 1ч да съберат 100 човека в зала за 1000, но може да провежда лабораторна практика по 8ч. дневно. Никаква логика не виждам, честно.

# 742
  • София
Много се радвам , че уиз са качили детето на лиани, защото вчера луфтханза са искали само пср 🤔🤔

# 743
  • München, Deutschland
Лиани, тъпо. Защо не го направиха онлайн...

Излезе разпоредба, важи от другиден, т.е. пон., 00:00ч , че авиопревозвачите ще имат право да превозват пътници само с пср тест. Исках да го постна по-рано, но нямах 24ч м/у мненията, а с едит никой нямаше да го види. Важи за цяла Германия. Така че който ще пътува, да си знае.

Бях подготвила и източник онзи ден, но сега не ми се рови пак.

# 744
  • София
Лиани, а последно в карантина ли е?  Доколкото прочетох от Барбекю, дъщеря й не е. Ама в официални източници за пък провинцията пише, че идващите от Hochinzidenzgebiet, какъвто е случаят с България, трябва да си  карат карантината въпреки наличието на негативен ПСР.Понеже дъщеря ми ще лети през Айндховен, няма да има какъвто и да е контакт с немски служител/респективно информация при влизането на немска територия  с влака.

# 745
  • София
Сега му звъннах. На паспорт контрола на летището са му поискали теста, личната карта и айнрайзайнмелдунга, питали са го за къде е и са му казали "Мерси, чао". Той и при регистрацията на ейнрайзайнмелдунга е имало опция да въведе, че има тест и го е въвел и това е. Щяха да му кажат или пишат, че подлежи на карантина, но не са, значи не е.

# 746
  • София
След отрицателен тест няма карантина.

# 747
  • София
В града на дъщеря ми ще има изборна урна, записала се е и утре ще гласува. Това,  което й е направило впечатление, като се разхождала е, че градът изведнъж се е напълнил с много българи от ромски произход. Дори я коментирали, ама тя не реагирала, че я било срам от приятелите й.

# 748
Има ли някакви специализирани сайтове за почасова работа за студенти?

# 749
  • München, Deutschland
Бигче, и да има някакви нови, не ги знам, но в големите сайтове, в които търсиш работа, има и подобни оферти.

Това, за да отг. на въпроса ти.

Иначе най-лесно и удобно е почасово към университета - хем ще намериш смислена дейност (ако това е целта) или пък лесна и ок платена (аз предпочетох така), хем няма да е кой знае какъв подборът на кадри, хем логистично е удобно (преди / покрай / след лекции), хем има оферти и за много, и за малко часове, хем никой не се мръщи ако един месец / 2 седм не отидеш, понеже имаш изпити, няма опасност да попаднеш на кофти работодател, поемат голяма част от административните въпроси... Изобщо, освен ако не е много яка оферта във фирма, в която, примерно, искаш да работиш след завършване, не бих препоръчала.

Практиките към фирма вече са друго нещо и попадат в друга графа.

Общи условия

Активация на акаунт