Университети в Германия и други държави с немски език 15

• 56 388
  • 782
  •   1
Отговори
# 750
  • София
И моята дъщеря е гласувала. Не коментира нищо особено.
Вече се премести в общежитието. Много й харесва. Още не сме намерили наемател за квартирата - май цената е доста сериозна. Ако някой търси квартира в Аахен, да се обади.

# 751
  • София
Моят каза, че имало много хора да гласуват и дори коментирали, че за следващи избори да открият още една секция.
Иначе му тече практикум по химия, но заради Великден им е посъкратен. В неделя със съквартирантите търсили яйца и заради него се чукали с тях.Grinning

# 752
Синът ми ни зарадва,  като се появи изненадващо  в кадър зад репортерката която отразяваше вота в секцията в която е гласувал и той.  Е, само ние си знаем  че е той,  ама пък е толкова мило да си видиш детенцето. Той е минал рано и не е имало още струпване.

# 753
  • София
И моите са гласували Simple Smile
Лиани, гласували са точно 569 души в Аахен Simple Smile На сайта на ЦИК в секцията резултати могат да се видят  данните по градове и секциите в тях.

# 754
  • София
Аз се чудех колко общо са гласували от чужбина, защото сякаш се формира недоволство, че от чужбина определяли политиката на БГ. А аз се радвам, защото май за пръв път толкова хора извън БГ се ангажираха да гласуват

# 755
Привет, не съм писала отдавна Simple Smile Моята дъщеря е в България още- от университета много държаха на присъствени изпити, но поредната вълна ги отказа- ще бъдат от разстояние, паралелно с началото на втори семестър и редовните тестати... лудница! Но добре, че така стана, защото тя се разболя няколко дни преди полета и нямаше как да пътува.
Ще лети другата неделя защото от 20. има присъствени упражнения. Последно в NRW няма карантина, нали? Ако ПСР е отрицателен, де...

# 756
  • София
Привет, не съм писала отдавна Simple Smile Моята дъщеря е в България още- от университета много държаха на присъствени изпити, но поредната вълна ги отказа- ще бъдат от разстояние, паралелно с началото на втори семестър и редовните тестати... лудница! Но добре, че така стана, защото тя се разболя няколко дни преди полета и нямаше как да пътува.
Ще лети другата неделя защото от 20. има присъствени упражнения. Последно в NRW няма карантина, нали? Ако ПСР е отрицателен, де...

Няма, да. Дъщеря ми се прибра на втори вечерта през Нидерландия, на трети беше вече в Аахен, на четвърти спокойно си гласува в изборната секция.

# 757
В RNW няма карантина, ако имаш отрицателен тест. Мисля, че в цяла Германия имаш право на един безплатен тест в седмицата. Поне за Аахен и Берлин е така. Сина ми беше в Холандия 1 месец, прибра се направи си безплатния тест и няма карантина. Но не знам от България дали не искат преди да се качи на самолета.

# 758
Благодаря ви!
Искат ПСР, за да се качиш на самолета.

# 759
  • Пловдив
Вчера на летище София правихме бърз тест. Ние отидохме с PCR от петък, но тъй като не беше изписан час приеха че е на повече от 48 часа и не го признаха. Накараха ни да си направим антигенен, който излиза за 15 минути и минахме.

# 760
  • München, Deutschland
Гейм, с какво летяхте? На мен Уиз ми пратиха имейл, че само молекулярни тестове признават, т.е. антигенен нямаше как. Затова днес минах за "пресен" тест, именно заради тези 48ч срок, но смао ПСР..

# 761
  • София
Да, това с часа на пробовземането е проблем. Дъщеря ми изрично беше настоявала да го отбележат в резултата от теста с " ноте".
Това за Рамус-дружба
.

# 762
  • Пловдив
С Lufthansa летяхме до Мюнхен. И ние искахме да ни напишат часа, но не можело:rage:. За сто лева на човек все си мисля, че трябваше да може, че и имената два пъти ни бяха объркали. Добре,че предположихме, че така ще стане и се бяхме регистрирали електронно на летището, та поне там бързо стана, защото в един момент се заформя опашка и всичко е на ръба. Ние в Пловдив нямахме вариант за тест в събота, никъде не ни гарантираха, че ще излезе резултатът навреме. Вече ще внимаваме да не летим в неделя или понеделник.

# 763
  • София
Да, ние се опарихме, но с добра развръзка.. За да не се налага да си прави И антиген, девойката ми си избра  за полета до Айндховен варианта с ПСР от последните 24 часа вместо ПСР от последните 48 + антиген. В Рамус в Дружба обаче не отбеляват принципно часа (браво на девойката на  Даниен за настойчивостта), както беше миналия път в Пирогов.. Показала касовата бележка и забележете, заяли се за по-малко от 10 мин прескачане на въпросните 24 часа. Върнали я, отишла веднага в подвижната лаборатория на Терминала, ама  ПСР, какъвто искат нидерландците, не става толкова бързо. Та този вариант отпаднал. Смело се наредила повторно на опашката и минала при друг служител, който не направил никакъв проблем за тези 8 минути разлика..Буквоядство до дупка при някои...

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 13:05 от пенсионирана русалка

# 764
Ужас! Дъщеря ми ще лети в неделя с Райън до Кьолн. Това беше единствен вариант, предвид целодневните ангажименти през седмицата...и сега какво?!

Общи условия

Активация на акаунт