Oперация на носната преграда

• 9 373
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Ако е по желание - ясно. Но ако имам документирано изкривена носна преграда и становище, че затруднява дишането, ме интересува дали някъде правят такава операция с направление.

# 16
Здравейте, аз се оперирах при д-р Гален Шиваров във Варна по мое желание и по здравна каса. Заплатих само избор на екип 200лв и кислородната сонда около 400лв

# 17
Здравейте Лилия, преди колко време се оперирахте? Доволна ли сте и как дишате?
Повечето хора, които мислим за тази операция , не я искаме заради външна промяна, само заради дишането.

# 18
  • София
За София кой специалист препоръчвате  за преглед с направление И с опит в операциите?
Операцията би била належаща не заради проблем с дишането, а заради синузит.

# 19
  • София
Само на Рангачев имам доверие.

Чудя се и аз. Преградата ми три места е изкривена. Рангачев ми направи добро впечатление. Няколко лекари изрично ме предупредиха, че тези операции не е добре да се правят лятото. Искат преди операцията да ми се направи скенер на глава(образна диагностика), което си е облъчване. Скенера е около 150 лв, но може и по здравна каса. Рангачев преглежда само платено и не работи със здравната каса и затова не може да даде направление за скенера. Трябва от друг уши нос гърло да се вземе.

В носа при тестване на секрет ми се открива винаги стафилококус аериус. Опитвахме се да го лекуваме , но безуспешно. Няколко лекари ми казаха въобще да не се занимавам с това. Проблема ми е носната преграда. Сега се опитвам и успявам донякъде да подобря дишането пред носа по съвети на един лекар. Слагах 2 месеца кортикостероидни капки, пия противоалергично, цинабсин и фиброзин. Вече минах на билкови капки. Положението е такова, че дишам по-добре, но едната ми ноздра винаги е донякъде запушена.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 17:56 от ghost27

# 20
Имате ли мнение за Божидар Митев от Пловдив?
Става дума само за преграда и махане на полип

# 21
За София добър доктор за УНГ е доцент Юлиан Рангачев. Това е невероятен професионалист и човек.

В коя клиника е този доцент?

# 22
  • София
В Исул е и в медицински център "Пентаграм" , който е много близо до църквата Света Неделя и е до издателството на вестник 24 часа.

# 23
Здравейте! Има ли някой който е бил с префорация на носна преграда? Четох доста в интернет, откривам само стряскащи статии, но не намерих информация от някой, който е бил с този проблем и дали се е оправил след операция. Преди 3 месеца си правих операция на носа и миналата седмица разбрах, че  имам перфорация на носна преграда. Ще съм благодарна ако някой е преминал през този ад да сподели мнение.
Здравейте веднага трябва да се направи повторно операция.

# 24
Здравейте,
Поради невъзможност да се продължи лечението на ухото, ми се наложи по медицински причини операция на носната преграда, изкривена  в детството ми.
Операцията ми я направи д-р Константин Димов в клиниката по лицево- челюстта хирургия в болница "Св. Анна" (бивша Окръжна болница)
Клиниката е нова, от 2019г. и е с много добри специалисти. Прегледите са сутрин рано. Има обаче и доста хора. Да си знаете.
Иначе операцията мина сравнително леко, първите два дни бях подпухнала,  като ми махнаха тампоните и ме изписаха имах лека болка в носа и главоболие от упойката. За още 2-3 дни болката изчезна,  леко бях отекла в областта на носа и очите. Но като цяло се чувствах добре.
Една седмица и вече видими отоци нямаше.
Здравейте, предстои ми операция на носна преграда и отстраняване на полипи/киста. Интересува ме, колко време след операцията можеш да дишаш през носа или поне да има някаква минимална проводимост на кислород?

# 25
По здравна каса ли е операцията?
Да.

# 26
  • София
Ден или два не се диша през носа след операция на носната преграда.

# 27
Здравейте, от години отлагам операция на носа септопластика заради изкривена носна преграда и трудно дишане. Не знам към кой лекар да се насоча, моля ако някой е претърпял такава операция и е доволен да сподели, става въпрос за София. По горе прочетох препоръки за Д-р Юлиян Рогачев, но при него е невъзможно да запазиш час, няма свободни дати.

# 28
  • София
Аз също отлагам сигурно от повече от 10 години. Добра лекарка ми каза за добър специалист в Света Анна в София(Окръжна Болница). Лично гледала как той оперира, както и Рангачев. Операцията трябва да не се прави , когато е горещо(лятото най-вече). Това ми го казаха вече четирима специалисти. Доста уши нос гърло специалисти посетих. Не течало много кръв след операцията. Лежи се ден или два в болница. Един ден се диша само през устата. Прави се скенер на глава преди операцията(образна диагностика). Предполагам след това се ползват цикатридина за раните. Това ми казват конкретно на мене.

Бил съм при семем различни специалисти. Само един от тях беше против такава операция. Преградата ми е изкривена на три места. Гледаха ме с някакъв уред. Вземах разни лекарства като кларизане, капки Димиста с кортикостероиди за носа и цинабсин. Ефект имаше, но беше временен и ми се разби стомаха тотално. В крайна сметка правих един курс със спрей на Silverscaler спрей със сребърна вода и тобрамизил мас(става и за нос). Сега използвам Тонимер лаб поне по два пъти на ден и веднага след това издухвам носа. Горе-долу "позакрепих" положението. Лигавицата на носа не е много спокойна според един лекар. Затова трябва да се промива често поне по два пъти на ден . Изпозвам и IALOCLEAN спрей при задна хрема и стичащ се секрет в гърлото. Доколкото разбрах поддържането на носната лигавица в добро състояние ме пази и от вируси.

# 29
Здравейте!
Чета темата и все още няма много отзиви за добър хирург по септопластика освен Рангачев и Димов.
Може ли още някой да сподели мнения или за тези или за други, на които може да им се гласува доверие и да се споделят добри резултати?
При Рангачев наистина не може да се запише час.
Вече имам една неуспешна септопластика в Токуда при завеждащ отделение и положението е такова , че не мога да си позволя още неуспех, а в Турция ще ми трябват около 15 хиляди.

Общи условия

Активация на акаунт