Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

• 49 930
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
И почистването и храната не винаги действат. Моята има черни точки само по нослето, но са много и казва, че я болят. Почиства си лицето много старателно, ексфолира, маже. Маски, ленти, каквото се сетите. Боклуци не яде. Сладко много рядко. Чипсовете и други подобни изобщо. Спортува всеки ден. Изобщо грижи се добре за здравето си, но черните точки са си там. Сега се престраших и всех серумът със салицилова киселина и ще пробвам малко само на носа. Само това не съм пробвала.

# 646
  • София
Кристал, дъщеря ми от 11 годишна ходи при козметичката ми за почистване на лицето, в частност - черните точки. С ленти не се махат и това е единственото решение.

# 647
Кристал, дъщеря ми от 11 годишна ходи при козметичката ми за почистване на лицето, в частност - черните точки. С ленти не се махат и това е единственото решение.

И аз виждам, че черните точки от нищо не се повлияват. Решението според мен е само козметик.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 08:56 от Кристал

# 648
  • тук и там
Трябва просто да се внимава при избор на козметик.В днешно време са по-добри,имат и по-добра техника,но едно време...
Имам белези от акне и големи пори. В пубертета имах много черни точки-и едри и ситни ,и акне(не от най-гадното,но имах все пак) ..Притесняваше ме,майка ми започна да ме води на козметик.Кой знае каква полза не видях ,но за сметка на това се сдобих със белези(вдлъбнати).Козметичката караше наред-после ползваше Дарсонвал,но не знам заради нежната кожа ли,тя ли е стискала по-силно-и до ден днешен мацам ФДТ,заради белезите по бузите.Акнето мина и замина отдавна,но още си нося белезите от козметичката..
Тук май не махат механично черни точки козметичките. Ползват маски,ексфолират и др. техники,но с ръце -не .

С много мазна кожа съм и до ден днешен,имам и черни точки.Доволна съм най-много  от продуктите Paula's Choice.(те са със киселини, за акне и черни точки-със силицилова, някои имат и антибактериален аген включен в състава).Аз ползвам и ретинола .
Но за пубери ,не знам -нямам  опит..Моята още няма черни точки ,и не ползва нищо .Можете да разгледате,имат и серия за чувствителна кожа.
Скрит текст:
Хвърлила съм око на тези уреди
Но не знам дали вършат работа. Преди години си бях купила една четка електрическа за почистване на лице (Кларисоник),и не бях доволна.Не правеше нищо специално..

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 11:39 от Kaisia

# 649
  • Mediterraneo
Нито голямата съм морила с лицето, нито с малката ще го направя. Десетина черни точки изобщо не ги отразявам, минават и заминават. Не давам да се стиска нищо по лицето, нито пъпка, нито точка. За щастие, голямата премина много лесно през този период, без почти никакви пъпки. Малката има малко по- различен тип кожа, надявам се обаче също да не е проблемна.

# 650
Всичко стискам, чешам, чопля, чак рани и белези си правя по лицето. Flushed Не мога да ги търпя и това ми е като мания. Видя ли коричка, махам.... Лошото е, че и на децата пробвам да стискам черните точки, по друг начин не се махат.
И аз не мисля, че освен стискане, друго помага. То всъщност е замърсена пора, няма как крем да го махне. Най-много с търкане или скраб, да не става черничко, иначе пора ли е, тя се запълва.

# 651
Моята сама го отбелязва и се дразни, че ги има. На ден мрънка по 10 пъти за тях. Има някаква ултразвукова четка за почистване и някаква въртяща и обикновенна силиконова и даже не намаляват. Този уикенд е при баба си. Довечера, като си дойде ще мажа със серума със салицилова киселина и ще ѝ взема от онези металните за механично почистване пък ще видим. Добри козметични в нашият град няма. Даже и аз не смея да отида, а детето апсурд да го заведа. То и аз нямам проблеми с кожата. Имах малко черни точки, но с ретинола съвсем изчезнаха. За деца обаче не е подходящ.

# 652
Моята има страшно много черни точки, включително и в ушите и те се надуват и болят. Не е от хигиената, всеки ден се къпе и почиства лице и всичко. Откакто започнах да я водя на козметик има коренна промяна. Преди това се посъветвах с дерматолог и ми каза, че няма как да ги махнем по друг начин.

# 653
Дъщеря ми я водих на козметик по миналото лято за почистване на лицето и черни точки. Имаше отвратителни пъпки и черни точки от тези дето растат навътре. Черните точки бяха предимно в ушите и я боляха. Направихме четири процедури,по една на месец. Пъпките намаляха,а черните точки не са се появявали повече. Много и е кофти кожата. Аз лично никога не съм ходила на козметик.

# 654
Тези черни точки в ушите са кошмар. И аз, и щерката имаме белег от такива. И нямат махане, докато не станат огромни и не успееш да ги изчоплиш.

# 655
  • Пловдив
Да, и при дъщеря ми се появяват. Растат навътре и не могат да се махнат, докато те сами не се подуят и започнат да излизат. Онзи ден махахме една такава, но са голяма напаст.
Ама че гадна тема подхванахме Simple Smile

Не знам и аз моята, дали да я водя на козметик - има черни точки по брадичката и на челото, като цяло не й е много проблемна кожата, но отвреме навреме излиза акне. Бях й купила серията Acne out на Биотрейд, но трябва постоянно да й се напомня, а станаха много неща за напомняне и не ми достига време и сили да се разправям за всяко нещо.
Та е зарязала крема.

# 656
За черни точки с хиляда ръце препоръчвам това. Просто корейската козметика прави чудеса. Отскоро я преоткрих и направо се родих. С проблемна кожа съм била винаги. Наистина малко по-скъпи са нещата,но си заслужават. Това е някъде около 50-55 лв. ,но държи доста време. Само не знам дали е подходящо за деца в пубертета,аз съм на 19 години. Салицилова на киселина също помага,може да видите серумът на The ordinary със салицилова киселина,но пак не съм сигурна за деца киселини дали е подходящо. Като се използват киселини трябва голяма отговорност (да не се слагат преди излагане на слънце,излизане и задължително слънцезащитен крем след тях), иначе ще си съсипят лицето. Отговорна работа е като цяло,просто споделям мнение,всеки решава сам за себе си. 

# 657
  • В царството на игрите:)
Металният уред за пъпки е пълна заблуда. Или не върши работа или аз не успявам да го вкарам правилно в употреба, но май е първото. Козметичката ми забрани да използвам уреди с вакуум за черните точки, защото много отпускат кожата и е доста травматично. Ако не е такова значи нищо не изтеглят. Simple Smile За дете пък абсурд. Наистина не знам какво е решението , освен механично махане при козметик, но аз като посегна много я боли, та не знам дали ще издържи на козметик.,

# 658
"Влизам" да питам за този метален уред за махане на черни точки и виждам, че  milmich е споделила за него. Дъщеря ми иска да й купя, но аз не съм ползвала такъв и не знам дали ще върши някаква работа. Затова и засега отклонявам.

# 659
  • гр.София
Аз, чистя на малката черните точки в ушите с най-обикновена черна фиба. Процедурата я правим, като си мие косата и хубаво се разкисне и загрее, след това с лек натиск с фибата, всичко излиза!

Общи условия

Активация на акаунт