Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 778
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • На морето!
С 5 е младежът по ФВС.
Ако пратя учителя на една тренировка по спорт, по начина, по който тренира синът, дълбоко се съмнявам, че ще издържи. Нооо по-високо от нормативите нЕма, дет' се вика Rolling Eyes
Същото е и при моя син. В момента тренира усилено за състезание, става в 6:30, при все че е втора смяна, за да има време да тренира всеки ден и е в топ физическа форма, но по ФВС има 5. Чудя се защо поне не освобождават картотекираните състезатели от този час, медали от големи състезания би трябвало да стигат за 6-ца по този предмет, но уви!
Всички входни върнаха, само математиката чакам. Някои са трагични, добре че не са балообразуващи. По БЕЛ има 5, Английски 6, останалото от 5 надолу. По математика се надявам поне на 5-ца. Имам чувството, че някои учители са решили точно тази година да са извънредно взискателни, въпреки ДО от миналата и факта, че децата ще кандидатстват. По география целият клас има 2, 3 и 4, а за някои паралелки това е балообразуващ предмет и ДО при този учител мина в проекти на пауърпойнт.

# 106
На синковеца са върнали само две входни ,биология-5,25 и математика 5,75
В началото се зарадвах, ама като му видях сметкаджийските  грешки, се отчаях
Цялата задача вярна, накрая отговорът объркан
На матурите няма кой да го толерира така Sad

# 107
  • София
Здравейте!

Някой има ли учебник  по литература на Просвета , Весела Михайлова  за 5 клас ?Трябват ми няколко страници  да се снимат.

# 108
Учебниците на " Просвета" за 5. клас са  достъпни свободно в електронен вариант.
https://www.prosveta.bg/elektronni-varianti

# 109
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
миналата година бях намерила нормативите за различните класове. фантастика! за да ги покрие някое дете трябва да е кръстоска между Ивел Лалова, Юсеин Болт и може би малко от Стефка Костадинова.
хубавото е че нашия е як и си вдигна средната оценка още на хвърляне на медицинска топка. изкара 6 милия. така я метнал, че после целия клас я търсил по поляните. Wink

# 110
От входните по БЕЛ има 5 с най-много точки в класа /6 никой не е изкарал, 5 имат две деца/, той е доволен аз не съвсем. Очаквам с нетърпение оценката по математика, а заради коментарите в темата и оценката по ФВС Simple Smile

И при дъщеря ми във втори клас има две деца, които учат дистанционно от ден първи на учебната година.
Не знам с какви диагнози са.

# 111
  • София
Айде и аз на отчет с моята девойка. До тук успехът й е 5. По БЕЛ и математика е с 4 от входните нива. Снимала ги е и с учителите, при които ходи на уроци са ги обсъдили. По физика също е с 4, останалите са 5, музика и физическо 6 Satisfied. Все още няма оценки по английски, история и география.
В класа им има вирус с болки в гърло и сополи.
Класната им, която е по български език и литература е направила клуб след часовете и правят упражнения на тестовете за НВО и тренират "четене с разбиране". Щерката отиде и сподели, че ще е много полезно. И по този повод се записа и на другите учители в клубовете - по история и химия.
Към момента се е насочила с нейната приятелка да кандидатстват в НГДЕК, да видим дали интересът ще се задържи до април-май.
Някой детето му да е в това училище да сподели мнение, че в темата във форума няма много, много актуална информация.

# 112
Към момента се е насочила с нейната приятелка да кандидатстват в НГДЕК, да видим дали интересът ще се задържи до април-май.
Някой детето му да е в това училище да сподели мнение, че в темата във форума няма много, много актуална информация.
Питай в темите за 9, 10ти клас, имат и списъци на първа страница кой къде е, може и на лично да ти дадат информация. За НГДЕК май има отделен техен си изпит по история, или бъркам?

# 113
  • София
Питай в темите за 9, 10ти клас, имат и списъци на първа страница кой къде е, може и на лично да ти дадат информация. За НГДЕК май има отделен техен си изпит по история, или бъркам?
Да, изпит по история има.
Чакам ако й се задържи желанието за там да търся материали или учител за по-сериозна подготовка.

# 114
  • Варна
При нас обикновено връщат писмените работи да си ги разгледат децата, ако са искали подпис от родител, съм ги виждала, иначе май не ме удостояват с тази чест Simple Smile
Понякога само им съобщават оценките, ако има пропуснали да направят контролното, да не изтича информация Wink. Точно така е станало и вчера по БЕЛ, където има една от трите шестици в класа. Много беше щастлива, 57 от 65т, по формата на НВО първи модул. Според мен се е закачила едва за шестицата с тез точки и ми е интересно дали тезата я е дръпнала нагоре или надолу. Определено разчита повече на първи модул, че преразказите са мъка. В събота ще й върнат първия от школата и ще видим дали правилно я оценявам на около 15-20т.
Иначе за ориентацията към желано училище още сме на много ранен етап и само знам, че няма да полага допълнителни изпити, та май ще решаваме като излязат резултатите, живот и здраве...

# 115
За рождените дни - преди две съботи празнува своя, миналата беше на друг, тази събота - пак /в пицария/. Пускам и се опитвам да не се замислям.
Пък ние имаме колежка с КОВИД. Да са взели някакви мерки - не.
Питах снощи за входните - всеки процедира различно. Единствено госпожата по математика настоявала да ги снимат.
По време на дистанционното обучение миналата година повечето учители бяха трагични. Тестовете бяха взети готови отнякъде, не бяха погледнати, редовно имаше по два грешни отговора, а търсеха един. За да не си признае такава грешка, госпожата по БЕЛ му беше обяснила, че алено и пурпурно са едно и също.

# 116
  • София
Fiction, при нас миналата година беше така, но по МАТ - задача с 4 възможни отговора и нито един от тях верен. Моето дете беше написало верният отговор, без да огражда нито един от посочените. Задачата му я бяха счели за грешна и получи 5 вместо 6. В последствие, с цената на много потрошени нерви, нещата бяха поправени.

# 117
  • София
Не се ядосвайте за оценките по ФВС Wink и въобще за оценки - аз отдавна не се ядосвам, дори на изпити. Не се знае кога и кое е за добро Wink
Скрит текст:

Например при наборът до сега се оказва, че конкурсите, на които си е тръгвал без награда, са му били най-ценните реално от гледна точка на развитие. И не само - при едно пето място миналата година след скандална разлика в оценките на отделните членове на журито - от абсолютния максимум при трима до много ниски при други трима, реално от тази възрастова група на този конкурс до ден днешен най-много се говори за него и дори специалистите помнят него повече от призьорите Wink

Големият го скъсаха на шофьорския преди 2 седмици, защото не дал път на пешеходец при ляв завой на светофар. Надявам се това да му е обеца на ухото (да спира на пешеходци, вече взе изпита), особено след като плати второто си явяване и часовете преди това със собствени средства Wink

Преди 3 години племенницата, много умно и ученолюбиво дете, макар и гарнирано с разсеяност и чат-пат мързел, се "издъни" на НВО в 7-ми клас. Е, не отиде в желаните тогава от нея Испанска или Английска, записа се в училище, за което ѝ стигна балът - 138-мо. Вече е 10-ти клас, попадна на много добри учители и клас, научи доста добре английски, върви си съвсем добре обучението по останалите предмети и ... реално са много доволни. Така е трябвало да стане Simple Smile

nonich, за НГДЕК - по мое време това беше едва ли не най-елитното училище. Доколкото знам и сега си държат ниво. За деца с интереси в областта на история, литература, според мен е най-доброто място в София. Най-добрият приятел на Ивайло иска да смени НМУ с него (вярвам, че ще успее, детето е много умно и изключително много се интересува от история, доколкото знам е започнал уроци за приемния изпит).

На РД тази учебна година още не е ходил, на неговия - вкъщи дойде гаджето. По домашному, както се казва Wink Лятото бяха и той, и брат му на много рождени дни, повечето на открито, не всички, големият по вили, домашни купони  и т.н.
Според мен в момента най-голям риск за тях от ковид има в училищата (доколкото още не ходят по барове и дискотеки), така че... 

И последно, понеже обещах да ви разсейвам с не-училищни и не-НВО неща, специално за katiABV, както и за всички, на които им се гледа,  запис от концерта на набора в София на 25.09.2020.
Скрит текст:
сега чак сколасах да оправя клиповете един по един... без първия бис, защото или аз съм спряла камерата и пуснала после пак, или сама нещо e спряла и тръгнала пак... все трябва да си купя нова камера, защото и картината вече не съответства на годината Wink

# 118
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Fiction, при нас миналата година беше така, но по МАТ - задача с 4 възможни отговора и нито един от тях верен. Моето дете беше написало верният отговор, без да огражда нито един от посочените. Задачата му я бяха счели за грешна и получи 5 вместо 6. В последствие, с цената на много потрошени нерви, нещата бяха поправени.

а моето дете още не знае как се е справил на "100 задачи за лятна подготовка".
писала съм вече - предаде ги почти веднага след края на учебната година, като по мое настояване, писа на госпожата, че има грешни отговори, задачи с повече от един верен отговор и задача, на която липсва един или повече редове от условието.
отговор 0,5 е счетен за грешен и за верен е посочен 1/2 (примери са само).
май я ядоса и досега не споменава нищо за задачите.
сега кажете каква мотивация да измисля за бързо писане на домашните, като той не е забравил как бързо предаде и как още няма оценка на работата му.

# 119
  • София
rally, страхотен е младежът, сега изгледах единия клип - бях много ядосана на малкия ми син, като балсам ми подейства на душата Heart Eyes
Хайде да се отчета и аз - 4 по Биология/имало само две 5-ци във всички четири на брой седми класове, оправдания бол Simple Smile/, 5 по БЕЛ/41  от 50 точки/, 5 по английски/да сме по-точни 5,49 -обожавам такива оценки Stuck Out Tongue Winking Eye /, 6 по технологии и изобразително/. По химия още не да правили, по другите - ще почакаме. Като знам как протича проверката по математика  - ще си получи оценка от входното след класното за първия срок Simple Smile. Пълна трагедия.
Аз ги пускам на рождени дни, ходят и на тренировки. Малката тръгва в петък за Пловдив, на европейски квалификации по танци, стискайте палци/много е въодушевена, ще играе с големите каки Simple Smile/.

Общи условия

Активация на акаунт