Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 621
  • 742
  •   1
Отговори
# 90

Нямам представа дали им ги дават, но - не са ли вече големи децата ни, защо и ние трябва да им гледаме грешките?
За да се изчистят съмнения и претенции за оценки, предполагам.
И при нас 4 по физическо 😂 тая пуста медицинска топка и всичко останало... ама никой от нас, двамата родители, не е покривал нормативите, пък сме станали хора, тъй че нямам претенции към детето.

# 91
  • София
И при нас минаха всички входни, но не на всички знаем оценките.
По БЕЛ е имало тестова част - направил е всичко без грешка; и отделно теза, която като съдържание му е била чудесна, но допуснатите правописни грешки са обособили оценка 5.
По МАТ е с 5.50 - голяма радост!
По История е единствената шестица от целия клас - това е най-любимият му предмет.
За другите предмети очакваме оценките.

За контролни и класни - винаги ни ги дават да ги разгледаме вкъщи. Никога не са ни отказвани, напротив. И изискват подпис преди да ги върнем.

# 92
Момичета, благодаря за включванията за помагалото. Трябва ми тест 12. Дали при някоя от вас е без оградени отговори?

# 93
  • София
Д-р Илчев, тук не е място за реклама.

Мария ме е изпреварила, но пък няма лошо да се появяваш и тук понякога Hug

Аз в интерес на истината не съм виждала входните на девойката, но не съм ги и търсила. Направили са всички вече, но малко оценки има още.
Знам къде са ѝ грижите - БЕЛ-а, но още не насмогвам да се включа адекватно там. Тя също не е влязла в ритъм, това писането в 23 ч. още е редовно.
Днес пише по Химия, баща й надзърта, а тя му се хили: "Какво гледаш?", аз: "Прави се, че разбира нещо" Joy
Скрит текст:

(бивш състезател е, познаваме автора на учебника, но рязко сменил след 10 клас интереса. Не се занимава и с баткото с подготовката за изпитите по Химия, пак аз огрях, нищо че още по-рано бях приключила с Химията... като се замисля само БЕЛ не съм преподавала, но само до ОУ стигам Joy)

# 94
  • София
Това трябва да е решение на работодателите или централно от държавата. Училището как да забрани на родителите да ходят на работа?
В училище има много братя и сестри,  така че не го намирам за ок едното дете да е спряно, а другото да си ходи. И явно не съм само аз, защото много родители са говорили с ръководството да се карантинират и вторите деца.

Това не ми е ясно как става... може би понеже е ЧУ? Иначе не мога да си го представя - братята и сестрите са контакти от 2-ри ред... не подлежат на карантиниране - точно както и родителите... А как точно им се отказва достъп до училище... Не знам де, на една приятелка й искаха отрицателен тест за детето - без изобщо никой да е бил контактен. Не ми стана ясно на какво основание.

ПП
Фен съм на учителя по трудово. Общо взето кой каквото му е интересно прави... или не прави - в смисъл - имат някакви неща, които правят... но по-скоро ако имат интерес, не с напрягане.

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 22:02 от katiABV

# 95
  • София
Момичета, благодаря за включванията за помагалото. Трябва ми тест 12. Дали при някоя от вас е без оградени отговори?
Пратих ти, виж дали всичко се чете.

# 96
Много благодаря! Всичко се чете и дори у ги разпечатах.

# 97
  • София-Младост
Един технически въпрос: тестовете от входните нива след проверка от преподавателя ,се предават на децата да си видят резултатите, не си ги взимат, но не било позволено и да се снимат? Вярно ли е, че има такава забрана?
Помня мин.година на РС се повдигна въпроса, млада преподавателка по история отговори, не , не може, тя трябвала да ги пази нам си колко време и да се защити, ако видиш ли някой и оспори оценката. Влеза следващ преподавател - няма никаква забрана да ги връщаме на децата...Доста се посмяхме.
При нас някои преподаватели ги връщат, други - не. Просто едни могат да си съчинят всеки път различен тест, а  другите ги използват и предполагам това ги спира да ги върнат, да не се разпространяват отговори.
ПРи нас също има заразен преподавател на прогимназиален клас, за сега никакви по-драстични мерки не са предприети. ДАно се оправи.
Детето е канено на РД в събота и за момент се замислих дали да го пусна...но то с тези деца е по цял ден, едва ли нещо по-различно може да стане в една пицария. На моменти ми минават разни страшни мисли, после разбира се ги отхвърлям:)

# 98
  • София
Ала-бала, от една страна си права - че е постоянно с тези деца, от друга - в една пицария вероятно ще има и други хора, освен ако не е запазена само за вашето парти. Като сложим и персонала... Аз лично като гледам днешния рекорд и тенденциите на нарастване, бих ограничила контактите само до необходимия минимум. Зависи и дали имате рискови хора в семейството.
При нас има и втори потвърден случай на учител с Ковид, едва ли ще се разминем само с това. Продължаваме си онлайн. Което ми се струва, че съвсем скоро - до края на месеца - ще се случи с повечето училища. Дано да съм лош пророк!

# 99
Ние подадохме за ОЕСР и учим от вкъщи.

# 100
И при нас има едно дете, което учи от вкъщи, с астма е.
Иначе съм доволна от входните на девойката, които са върнати до момента, по всичко е с отличен. Само по ФВС е дупка, с тези нормативи, е с 4. Ама какво да се прави, няма да борим спортното.

# 101
  • София-Младост
Нямам рискови хора...знам ли...и без това е ограничен само в тренировка и училище. Казала съм да е написано домашното за школата иначе никакъв РД.
Nerd
т.нар. Нормативи и по наше време бяха чудо, сега съвсем...2 м от място...малко хора скачат.
Сто пъти съм го казвала, че една йога или разтягане ще са им повече от полза, пона на девойките. Ама то душове няма, аз полза търся.

# 102
  • София
С 5 е младежът по ФВС.
Ако пратя учителя на една тренировка по спорт, по начина, по който тренира синът, дълбоко се съмнявам, че ще издържи. Нооо по-високо от нормативите нЕма, дет' се вика Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 12:43 от Kally May

# 103
  • София
Като гледам какви са ви ученолюбиви децата, май нямам място в тази тема.

Входящите са под всякаква критика, 4-ки (даже по АЕ, по който имаше основно 6-ци миналата година). И една 5-ца по БЕЛ (много горд, сякаш има за какво). Мързи го да учи и с това отношение матурите ще са доста трагични.

# 104
  • София
Скрит текст:
Като гледам какви са ви ученолюбиви децата, май нямам място в тази тема.

Входящите са под всякаква критика, 4-ки (даже по АЕ, по който имаше основно 6-ци миналата година). И една 5-ца по БЕЛ (много горд, сякаш има за какво). Мързи го да учи и с това отношение матурите ще са доста трагични.
[/quote] catty m аз ще ти правя компания Flushed
Положението с входните нива е трагично (резултат от ДО), надявам се да се „стегне“, но дали ще стане ще видим по резултатите в края на годината

Общи условия

Активация на акаунт