Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 796
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Да, Стаматов и Асен Александров са големи капацитети и винаги само до тях се допитват. В София няма други директори.
Didia, наистина много неприятно точно по най - важните предмети, точно в най - важната година да сменяват учителите. На моята госпожица от първи клас до момента по АЕ им смениха учителите многократно. И резултата е плачевен, не само за моето дете, а за всички.
Дано да успеете да направите нещо.

# 616
Аз да ви споделя моята тревога, а именно как да подредим за кандидатстването желаните училища и специалности. Пълна Индия ми е честно, затова и почвам разсъжденията отсега... Дали да започнем с най-желаните и съответно с най-висок бал и да продължим да изброяваме надолу с понижаването на бала? Ако е така, а не се изкарат добри оценки и примерно бала стига за дадено училище, а не си го посочил като първо желание, това означава ли, че се нареждаш на опашка след другите, които са го посочили?

# 617
Подреждате ги от най-желаната към най-малко желаната без да мислите за бала. Системата има грижата да ви класира там, за където той е достатъчен. Ученик с по-нисък бал не може да измести ученик с по-висок бал, независимо че може да е писал конкретната паралелка на по-предно място. Важното е да има изброени достатъчен брой желания ( това вече има някаква връзка с бала) и в края да сложите няколко паралелки, за които по прогнози от минали години, приемът изглежда наистина сигурен.

# 618
  • На морето!
Това съм го запомнила от миналогодишната тема- паралелките се подреждат според желанията на ученика, какъвто и да е балът (по-нисък или по-висок от очакваното).

# 619
При подреждането на желанията трябва много да мислите,защото понякога изведнъж решавате,че 5-то желание е по-желано от 3-то например където е влезло детето.Връщане назад няма.При всяко следващо класиране вървите само напред в поредността на желанията.

# 620
Току що ни и нформираха че школата по английски ни минава на режим 2 седмици онлайн, 2 седмици присъствено.
Това със смяната на учителите е адски неприятно. Въпреки, че да Ви кажа честно и като не се случи на учители, колкото и време да са заедно, все тая.
Рали, това беше много полезно за ямб, хорей и т.н.
Да си призная как проверявах какво са тропи и фигури, защото ги взимаха в школата и имаха за домашно да ги отбележат в "На прощаване." Да не се излагам, нали.

# 621
  • София
Току що ни и нформираха че школата по английски ни минава на режим 2 седмици онлайн, 2 седмици присъствено.
Това със смяната на учителите е адски неприятно. Въпреки, че да Ви кажа честно и като не се случи на учители, колкото и време да са заедно, все тая.
Рали, това беше много полезно за ямб, хорей и т.н.
Да си призная как проверявах какво са тропи и фигури, защото ги взимаха в школата и имаха за домашно да ги отбележат в "На прощаване." Да не се излагам, нали.

Незнам дали е коментирано, но мисля че е доста полезно за децата.

# 622
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ох, не е смешно, но си представих някой "с вдигнати, кръстосани крака" и ме напуши смях. Simple Smile
Simple Smile последно за сядане "по турски" ще се сетя.

# 623
  • София
ох, не е смешно, но си представих някой "с вдигнати, кръстосани крака" и ме напуши смях. Simple Smile
Да, обяснението е един път! Всъщност е седене със скръстени и прибрани крака, а не вдигнати. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 624
  • София
Гимназиите след ваканцията минават на ДО
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/10/27/zapoved-ot-mz-gimnazii … -machovete.467500

Затварят школите, което касае нас. Confused

Lothen, ако се отнася писаното за АВО, ще трябва, да сменят стратегията....и да пращат по-бързо графика.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 20:13 от Desem

# 625
"Изключение се допуска за дейностите по интереси и занималните за ученици в начален и прогимназиален етап на образование;"
това пише за школите! Нашите нали са прогимназия?

# 626
"Изключение се допуска за дейностите по интереси и занималните за ученици в начален и прогимназиален етап на образование;"
това пише за школите! Нашите нали са прогимназия?
Които са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки.

# 627
  • София
Училища ще трябва да смесваме Joy

Ще трябва да си сипваме Wine Glass ....

# 628
  • София
Школите са Образователни центрове, а не са занимални и дейности по интереси.
Т.е. и те ще минат онлайн, така поне аз го разбирам Sad

Да си сипем дружно предлагам и те така.... Wine Glass

# 629
  • София
Да, обяснението е един път! Всъщност е седене със скръстени и прибрани крака, а не вдигнати. Stuck Out Tongue Winking Eye
Авторът е правил паралелен превод на книжка за възрастни и е объркал файловете Joy

Общи условия

Активация на акаунт