"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 51

• 38 384
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Последно миналата вечер.
Ето календарчето, дните със сърчица са опитите ни...
Броиш 13-14 дена след 22 и правиш тест.

# 646
Благодаря многа, това се пада на 5ти, тогава тестът беше отрицателен. Ще изчакам и утре ще пробвам отново 🙂

# 647
Здравейте, момичета 🤗 Малко съм притеснена, и тъй като прегледа ми при лекар е чак другия понеделник ми се иска да се допитам до вас...Цикъла ми обикновено е доста точнен- на 28,29 дни. Свърши ми на 8.11, като този месец поради разлнични обстоятелства правихме опит само ведъж на 15.11. По мои сметки това е около датата на евентуалната овулация...Около 10 дни след опита ни, се появи странно течение, слузесто, много разтегливо, примесено с нишки кръв. Продължи 2 дни и после нищо.Боляха ме гърдите зверски, имах напрежение корема и леки боцкания в десния яйчник.Правих си два теста и двата са отрицателни. Днес вече е 35 ден от цикъла ми, още не ми е дошло, а от вчера имам кафеникаво течение с малки кафеви нишки...Вече не ме болят гърдите, остана само леко неразположение в яйчниците, което е съпроводено и с леко гадене, както преди цикъл. Настроила съм се за киста, нещо със сигурност не е ок. Мога ли да изключа бременността предвид единия ни опит и двата отрицателни теста?🥺

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 19:57 от Snickers4e

# 648
Бременност от единия опит не е за изключване. Но предвид кафеникавото зацапване и отрицателните тестове, по-скоро настъпва менструацията.

# 649
Здравейте, нямам опит със следенето на О, тъй като не ми се е налагало. Сега обаче започвам да се информирам и след прочитане на почти цялата тема ми възникват въпросите - След като МЦ идва всеки месец примерно на 30 дни без закъснение, това определя ли постояната дата за О - т.е на 14ти ден всеки месец. Виждам, че коментирате закъснението на МЦ, което може да е провокирано от късна О. Т.е. при регистрирана О дори при АГ и стационарен цикъл всеки месец, би ли следвало О да е горе долу стационарна и тя за всеки отделен месец?

# 650
  • USA
АГ засича овулация .прибавяш 14 дена/средно/, трябва да проследиш колко дена ти е ЛФ/12-15 дена/, след като минат дните на ЛФ тогава казваш, че имаш закъснение.

Например дата на цикъл 1 декември......на 12 ден засичам овулация с тест, слагам 1-2 дена за настъпване на овулацията т.е става 14 декември. Прибавям 13 дена ЛФ в този случай=27 дена дължина на цикъл за месец декември. т.е на 28 декември казвам "имам закъснение 1 ден". Следващия цикъл пак така на 27 ми е настъпил цикъла...на 15 ден например засичам овулация , прибавям 1-2 дена за настъпването и, прибавям си мойте 13 дена и цикъла ми излиза 17+13=30 дена така реално може да си смяташ всеки път закъснението.

# 651
Здравейте, момичета. На пук на логиката и знанието, че не трябва да се бърза с тестовете, Grinning нещо ме подтикна да пробвам и мисля, че най-накрая видях положителен тест. (Надявам се този път да е истински, че се нагледах на изпарителни черти вече). Бих искала да попитам по-запознатите, кога е най-добре да пусна TSH? Има ли нужда да чакам закъснение, или е по-добре по-скоро да го изследвам? С Хашимото съм и по препоръка на ендокринолога, трябва да го проверя при положителен резултат.

# 652
  • Пловдив
Пусни си тия дни, няма нужда да чакаш закъснение.

# 653
Здравейте, моя въпрос е следния.. Имам МЦ на 30, 35 дни .. Не засичам и не следя О. Последния ми МЦ беше на 03.11.. На 02.12 правих кръвен тест с резултат 0. Днес отново си правих тест за бременност, който е на марка Клиър тест, но излезе отрицателен. Имам болки като ПМС, но не са продължителни. Правим опити за бебе за първи месец.Гърдите ми също са напрегнати и болезнени. Мисля си да не би да ми е била късна О или да не би теста за бременност да не е надежден.

# 654
  • Варна
Здравейте, моя въпрос е следния.. Имам МЦ на 30, 35 дни .. Не засичам и не следя О. Последния ми МЦ беше на 03.11.. На 02.12 правих кръвен тест с резултат 0. Днес отново си правих тест за бременност, който е на марка Клиър тест, но излезе отрицателен. Имам болки като ПМС, но не са продължителни. Правим опити за бебе за първи месец.Гърдите ми също са напрегнати и болезнени. Мисля си да не би да ми е била късна О или да не би теста за бременност да не е надежден.
Ако не ти дойде МЦ си направи тест след няколко дни и ако е отрицателен , посети лекар за да установите причината за закъснението. Успех 🍀

# 655
Кога да си направя тест? Колко дни след този от днес? И на кой тест да се доверя за точен резултат?

# 656
  • враца
здравейте дами ,закъснява ми с 5 дена вече,правих няколко различни теста за бременност и втората линиика е бледа.вчера пуснах кръвен и ще кача резултата за съвет,вие как мислите,защото аз не разбирам от тези стойности.гледах в интернет но нещо немога да определя.последната менструация ми беше на 08,11.2020?[31.200 как да го разбирам?

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 13:08 от fadriana

# 657
Бременна сте честитио!

# 658
Съветвам ви да си скриете личните данни.

# 659

Можели за мнения, че скоро няма да мога да покажа на лекарката. Изглежда ми че всичко е над нормата 😔

Общи условия

Активация на акаунт