* Берен Саат * Beren Saat * сериали, филми, реклами, награди, интервюта - тема 16

• 35 361
  • 386
  •   1
Отговори
# 375
Kenan Doğulu - Beren Saat çiftinin Bodrum tatili!

https://www.youtube.com/watch?v=Jnlp6bcZi8g

# 376
  • AMS

Момичета, привет!!!
С голямо удоволствие изгледах отново Каква е вината на Фатмагюл.
Берен е брилянтна в тази роля, за която
няма нито една награда и само една номинация.
Разбирам, защо в много интервюта казва, че толкова обича Фатмагюл.
Личи си, че даде сърце и душа за Фатмагюл.
Вижда се способността ѝ във всяка сцена да плаче, да вика, да тича,
да готви, да меси, да чисти, да плете, да кара кола, да пее,  да се шегува, ...
Няма сцени където да маркира, да претупа нещо, ...
Това, което гледах, е официален превод от 2022 г. на руски.
Бях гледал преди онлайн излъчването, епизоди с непълни преводи,
изрязани сцени, ... , но такова цялостно удовлетворение едва сега изпитах.
Този път се насладих и на другите не по-малко главни герои.
Не гледах вече с такъв гняв Мустафа.
Фатмагюл укроти гневът ми към него и към другите от кръга Яшаран.
И се възхитих още повече от добрите и състрадателните.
Но за Мукадес си останах на същото мнение.
Дори приятелството на Берен с Есма не можа да ми повлияе сега.
Спомних си разбира се и обсъждането тук във форума.
И от днешна гледна точка е малко да кажа, че беше отвратително.
И аз съм писала глупости, но това да не дадеш прекият отговор на заглавието
Каква е вината на Фатмагюл  - НЕВИННА ,
е най-малкото липса на разбиране и срам за такъв женски форум.
А още по-голям безумие е да препишеш заслугите на Фатмаюл на друг,
и да продължиш темата, като изтриеш името на Берен.
Не оспорвам представянето на Енгин А., но да отдадеш заслугата само на него,
да елиминираш Берен и да продължиш номерацията на темата
за Каква е вината на Фатмагюл , като тема само за Енгин А. е непочтено.
Не съм гледала сериала с български превод.
Самото заглавие Пепел от рози ме възпита да го търся дори.
Знаете, че съм правила клипове за Каква е вината на Фатмагюл.
Тогава съм открила важните моменти, но сегашното гледане ми показа още много.
И в целия превод всички акцентираха на думата НЕВИННА!!!

Ако някой пусне пост, съм подготвила и нещо ново за Берен.

# 377
Diva, и аз много харесвам Берен Саат. Не съм гледала много неща с нея, освен "Забраненият плод", "The Gift", и филмите "Последно повикване за Истанбул"и още един, в който играеше сляпа и глухоняма, но не му помня заглавието.
Ако има нещо ново, давай го.Hug

# 378
Дива, Фатмагюл беше първата ми любов към турски сериал. Бих казала дори, магия.
Научих много от сериала. Общуването в темата беше проблематично, но помня и полезни неща, особено за обичайното право. Ако познаваш традициите на страната и региона, възприемаш правилно и историята в сериала. Запознавайки се с обичайното право, преобърнах мнението си за постъпките и мотивите на героите.
Забравила съм ника на момичето, което писа за това, но ѝ благодаря.

Фантастично е това, което си направила - да изгледаш целия сериал отново с хубав превод.
Аз го гледах многократно, особено първи сезон. Бих искала да направя като теб, да го гледам отново след толкова години, навярно с други очи.
Помня и твоите клипове, много ги харесвам. Оставям на теб правото да публикуваш някой от тях.
Благодаря ти!

# 379
  • AMS
Момичета, благодаря за реакциите и споделеното!!!

Ето новото за Берен >>>

Обявени са членовете на журито за Националния конкурс за игрални филми в рамките на 62-рия Международен филмов фестивал „Златен портокал“ в Анталия, който ще се проведе от 24 октомври до 2 ноември 2025 г.
https://www.antalyaff.com/tr/page/bulten018_sinema_okullari_juri

Членовете на журито за националния конкурс за игрален филм, който ще се проведе като част от международния филмов фестивал в Анталия Golden Orange, най-утвърденият филмов фестивал в Турция, бяха обявени. Членовете на журито, председателствано от Ömer Vargı, включват Aydın Sarıoğlu, Beren Saat, Engin Alkan, Mircan Kaya, Sevin Okyay и Zeynep Koloğlu.

Берен Саат, член на журито на Националния конкурс за игрален филм, започва професионалната си актьорска кариера, докато учи в катедрата по бизнес администрация на университета Башкент. След като се запознава с Томрис Гиритлиоглу, тя получава първите си главни роли в телевизионния сериал "Хатърла Севгили" (Hatırla Sevgili) и игралния филм "Güz Sancısı" (Gül Pain). Тя продължи успеха си с популярните сериали „Aşk-ı Memnu“ (Забранена любов), „Fatmagül'ün Suçu Ne?“ (Каква е вината на Фатмагюл?), „İntikam“ (Отмъщение) и „Великолепният век: Кьосем“ (Великолепният век). В киното е работила с уважавани режисьори като Сердар Акар (Криле на нощта), Бахман Гобади (Rergedan Mevsimi) и Угур Юджел (Benim Dünyam).
Берен Саат е и актриса на озвучаване, като е дала глас на блокбъстър анимационни филми като „Смелата в ръката“ (Disney), „Играта на играчките“ (Pixar) и „Миньоните“ (Illumination), както и на документалния филм на Netflix „Нощ на Земята“, филми на Greenpeace Турция и множество реклами.
Тя се появи и в първия женски филм на Netflix Турция „Atiye“ и „Последно обаждане за Истанбул“, което допълнително засили международното ѝ признание.Тя завърши снимките за филма на Amazon Prime. проект, режисиран от Джанер Алпер и Мехмет Бинай през 2024 г.
Берен Саат е била лице на множество марки, участвала е в множество проекти за социална отговорност за жени и момичета, била е посланик на добра воля на Срещата на върха за изменението на климата и е спечелила номинации и награди за най-добра актриса в страни като Ливан, Сеул и Чили.

# 380
  • AMS
Момичета, привет!!!
Извинете за поредния пост!!!
Бях го написала, но изчаках 24 часа, за да го публикувам.  
Явно участието на Берен в жури на филмов фестивал
не буди голям интерес в темата, но аз държа
на това професионално признание за нея.
На такива форуми искам да я виждам по-често!!!
Нези, Валя, момичета, благодаря за реакциите!!!
Нези, Филмът е Моят свят >>>

Гледах го на голям екран. Беше невероятно преживяване
и после трескаво бързах да го разкажа на съфорумките.
Признавам си, че всичко това беше през сълзи и с голямо вълнение.

Благодаря специално, за реакциите на поста за Фатмагюл!!!

Валя, не знам какво имаш предвид с  "обичайното право".
Нещо си спомням, но съвсем мъгляво.  Може би, защото такива стойностни постове
бяха неглижирани и игнорирани.
Спомням си, че се сравняваше книгата и филма от '86 г. със сериала 2010-2012 г.
Керим от филма '86 се жени за Фатмагюл, защото е един от изнасилвачите,
и според "обичайното право", ако един от тях се ожени за жертвата,
за виновните няма съд.
Във филма доста от героите не са това, което са в сериала.
Ето част от нещо, което намерих в рецензиите в imdb >>>

Цитат
Докато сериалът – освен много сериозните си проблеми –
подчертава борбата на жената и набляга на борбата ѝ за лична свобода като индивид,
този филм се фокусира повече върху „трагедията“ и трансформацията на мъжа,
който се жени за нея, изобразявайки борбата ѝ повече чрез неговата „упорита доброта“.
https://gurkankilicaslan.com/fatmagulun-sucu-ne-sureyya-duru-1986/
Върнах се в старите теми да потърся, но е трудно да се намери
нещо смислено, между фен клуба на Мукадес, на Керим, на Мустафа,
на Мюмтаз, и разните колекции от "чалъми", хахо-хихи, домати, ПБН, ...  
Ето една случайна извадка от старите теми >>>
"Докато ви настигна- клубът много се разрастнал...
..., доббре че си на пост, мила!!! Гледам всички са приети - само така!!!
/само искам да знам коя от нас ще го съобщи на Дива- аз  не смея да се наема.. "
Преводът е доста непълен тогава, и има доста сцени, в които само се маркира.
Но това не пречеше да се коментират измислици, не стъпили на вярно съдържание.
Например отношението между Керим и баща му Фахретин, който го изоставил,  
се обясняваше, че е хей така заминал и не потърсил толкова години детето си.
Но не се взема предвид, че Фахретин е знаел, че още преди да се ожени за Енисе,
тя е искала с друг да споделя живота си, и че не го обича.  Дори това го пише майката,
в писмото до Керим, как тя страда за предишната си любов. Но в обсъждането не е така >>>
"Ама добре, че е   Мукадес - очаквам някой домат да се стовари върху мен.
"Ако не беше тя, щяха още да са на етап получаване и късане на писма."
" Керим мразеше мъжете, затова той не си тръгна от Фатмагюл /мое мнение/,
не искаше да бъде като баща си. Проявяваше и много по-голямо разбиране към жените,
защото е отгледан от такива, защото майка му е била "жертва"
и защото в детството му е липсвал модела на бащата.
Затова Керим се ожени за Фатмагюл, за да не стане "жертва"
/когато тя искаше да сложи край на живота си/."
Друго - Прави били  Яшаранови да защитават синовете си, нали са родители.
Да бе, със "защитата" си направиха още нови престъпления.
Стари грехове изплащат с нови грехове. ...
И куп други писания без покритие, без връзка със съдържанието намирам в темите.
Но да се върна на "обичайното право" и Мустафа.
Няма и такова нещо в сериала, като убийство за чест.
Дори родителите на Мустафа не искаха той да извърши такова убийство.
Е, той стана убиец, но не за честта. По-скоро той заприлича на изнасилвачите.
Може би елементи на обичайното право имаше в затвора,
когато съкилийниците на Селим и Ердоган разбраха, че са изнасилвали.
Берен в интервю пред арабската телевизия 2012 г. отговаря >>>
" Журн. - Чух за този турски закон, който позволява насилниците да бъдат оневинявани,
ако се оженят за една година за момичето, което са изнасилили.
И точно това те е провокирало да се включиш в сериала.
Берен - Да. Преди това е имало филм, сниман преди 20 години
и тогава този закон е съществувал. Сега нещата са се променили.
Сега изнасилването се е превърнало в нарушение на правата на жените.
И в последните 3 години нещата са се подобрили доста
в сферата защитата срещу насилието на жените и законите са променени. "
Та в юридическо отношение сериалът за мен е правно издържан
и не се ръководи от "обичайното право".  
Началото на делото поставиха Керим, като отиде да се предаде,
и Фатмагюл, която събра смелост да даде показания пред прокурора.
Въпреки големите спънки,  убийства, самоубийства, затвори, катастрофи,
атентати,  отвличания, подкупи, лъжесвидетелстване, интриги, натиск, бягства,  
само и само да се потули престъплението, разследването беше много успешно.
Фатмагюл имаше подкрепата на най-близките хора.
Журналистите активизираха обществото в защита на жертвата.  
Фатмагюл дари парите, които Керим взе от Яшаранови, на сдружение
за защита на жените, съдействаше на много попаднали в нейното положение.
Отказа се от обвинение към Керим, и накрая всичко това
беше взето предвид при произнасянето на справедливите присъди
над Мукадес,  Мунир, Рашат, Селим и Ердоган.
За Вурал делото беше прекратено поради смъртта му.
На финала Фатмагюл говори, че нейният случай е довел до
много другите дела на такива жертви и тя следи докъде са стигнали.
Ще кажете лесно ми е на мен сега да пиша.
Ами да, след толкова добър превод и без клубовете на Мукадес, няма неясни неща.
Не знам дали линка, ще ви свърши работа, и дали имате време и желание, но аз съм много доволна.
Няма по-хубави клипове от оригиналните!!!

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 14:24 от *RozaDiva*

# 381
Да, Diva, точно така се казваше.
Страхотен филм! А Берен беше невероятна!
На голям екран сигурно е било, още по-хубаво!
Събуди интереса ми с този сериал за Фатмагюл.
Ще го добавя в списъка на чакащите.
Разбира се, че за Берен Саат е голямо признание да участва в журито на филмов фестивал!
Серeнай не беше ли също в такова жури миналата година или бъркам?

# 382
*RozaDiva* благодаря много!

NeZ_9 гледай обезателно сериала за Фатмагюл!

Цитат
Валя, не знам какво имаш предвид с  "обичайното право".
Имам предвид, че ако гледаш с очите на съвременна българка, много неща от действието на сериала ще ти се стори необясними.
Пример от личните ми възприятия:
сцената, когато роднините на Мустафа идват да върнат годежа след изнасилването.

От гледна точка на морала - отвратително! Да изоставиш любимия си човек в тежък момент. Липса на съчувствие, подкрепа, обич. Липса на морал.
Мерзост, все едно да биеш беззащитен човек.
Обаче, ако знаеш, че Мустафа като годеник е длъжен да отмъсти, а родителите му с развалянето на годежа
го предпазват от съдбата "да стане убиец" и да влезе в затвора, възприемаш действията им по друг начин.
Може да не ги оправдаваш, но поне малко ги разбираш.

Няма как да следиш филм и да не задълбаеш в мотивите на героите, в характерите им, традициите, културата, историята.
Без всичко това си като в небрано лозе, гледаш картинки и нищо не схващаш.
За мен е обидно и дори унизително подобно отношение. Не че съм голям експерт, но поне се опитвам да надникна в дълбочина. Колко успявам, е друг въпрос.
Естествено, че една американка например, испанка, рускиня, няма как да разбира подбудите, страховете, ограниченията на едно турско момиче. Дори за мен като българка беше трудно, а сме съседи.
В повечето страни възприемаме изнасилването като престъпление. Такова нещо като да те омъжат за насилника е пълна дивотия.
Това исках да кажа с обяснението за обичайното право, че ти помага да разбереш историята.

Накрая да добавя, че Берен Саат е изключителна в ролята на Фатмагюл.

# 383
Привет, момичета!

Дива, сърдечно благодаря за споделеното за Берен!

Валя , Нез , благодаря и на вас!

Съжалявам, че не успях да се включа по-рано, но напоследък нямам почти никакво свободно време.
За мен Фатмагюл е първия турски сериал, който истински ми грабна вниманието и към днешна дата за мен той си остава най-вълнуващия и най –смисления от всички, които съм изгледала, а те не са малко. Това е и любимата ми роля на Берен, макар че тя винаги е блестяща.
Запазвам си линка, въпреки че изгледах сериала отново преди около две години с удоволствие бих се насладила на професионален превод.

Радвам се, че нашата любимка е поканена да бъде част от журито на такъв престижен сериал. Това е наистина голямо признание за една не само талантлива и успешна актриса, но и личност с авторитет и изявена гражданска позиция по важните за обществото теми.

Няма да забравя с какво нетърпение тук в темата чакахме Дива да се завърне от прожекцията на „Моят свят” и да разкаже впечатленията си. Помня как докато превеждах филма  плаках през цялото време, толкова вълнуваща и прекрасна е историята на Ела. Чак ми се прииска да го изгледам отново, макар че не знам дали ще го намеря онлайн. Кой знае на кой  стар лаптоп е останал файла.

Хубави времена бяха, кога ли пак ще видим Берен на екран…
Преди известно време, май миналия месец ми попадна една информация за евентуален нов филм, която помня, че записах на телефона, а после съм забравила. Не знам дали има нещо вярно, отдавна нямам време да следя никакви новини, в руския в контакт също не съм влизала отдавна.

Носят се слухове, че Берен Саат обмисля предложение от OGM Production да участва в адаптацията на чуждестранния сериал „Моята брилянтна приятелка“.
 Събитията на произведението се развиват в беден квартал на Неапол през 50-те години на миналия век и разказват историята на две приятелки от детството до зрялата възраст:
Елена: Трудолюбиво, срамежливо момиче, което въплъщава амбициозната академична страна.
Лайла: Природно интелигентна, непокорна и смела, но се сблъсква със социални ограничения и бедност.
 Това не е просто история за приятелство, а смесица от съперничество, ревност, подкрепа и дълбока любов между тях, разгръщаща се на фона на социалните и политически промени в Италия след Втората световна война. През всеки сезон виждаме как малките решения влияят на хода на живота им и как съдбите им се преплитат въпреки разстоянията и различията
.

Интересно звучи, но не знам дали има нещо вярно в това.

До скоро, дружки!Flowers Hibiscus

# 384
Привет, момичета!

Дива, сърдечно благодаря за споделеното за Берен!

Валя , Нез , благодаря и на вас!

Съжалявам, че не успях да се включа по-рано, но напоследък нямам почти никакво свободно време.
За мен Фатмагюл е първия турски сериал, който истински ми грабна вниманието и към днешна дата за мен той си остава най-вълнуващия и най –смисления от всички, които съм изгледала, а те не са малко. Това е и любимата ми роля на Берен, макар че тя винаги е блестяща.
Запазвам си линка, въпреки че изгледах сериала отново преди около две години с удоволствие бих се насладила на професионален превод.

Радвам се, че нашата любимка е поканена да бъде част от журито на такъв престижен сериал. Това е наистина голямо признание за една не само талантлива и успешна актриса, но и личност с авторитет и изявена гражданска позиция по важните за обществото теми.

Няма да забравя с какво нетърпение тук в темата чакахме Дива да се завърне от прожекцията на „Моят свят” и да разкаже впечатленията си. Помня как докато превеждах филма  плаках през цялото време, толкова вълнуваща и прекрасна е историята на Ела. Чак ми се прииска да го изгледам отново, макар че не знам дали ще го намеря онлайн. Кой знае на кой  стар лаптоп е останал файла.

Хубави времена бяха, кога ли пак ще видим Берен на екран…
Преди известно време, май миналия месец ми попадна една информация за евентуален нов филм, която помня, че записах на телефона, а после съм забравила. Не знам дали има нещо вярно, отдавна нямам време да следя никакви новини, в руския в контакт също не съм влизала отдавна.

Носят се слухове, че Берен Саат обмисля предложение от OGM Production да участва в адаптацията на чуждестранния сериал „Моята брилянтна приятелка“.
 Събитията на произведението се развиват в беден квартал на Неапол през 50-те години на миналия век и разказват историята на две приятелки от детството до зрялата възраст:
Елена: Трудолюбиво, срамежливо момиче, което въплъщава амбициозната академична страна.
Лайла: Природно интелигентна, непокорна и смела, но се сблъсква със социални ограничения и бедност.
 Това не е просто история за приятелство, а смесица от съперничество, ревност, подкрепа и дълбока любов между тях, разгръщаща се на фона на социалните и политически промени в Италия след Втората световна война. През всеки сезон виждаме как малките решения влияят на хода на живота им и как съдбите им се преплитат въпреки разстоянията и различията
.

Интересно звучи, но не знам дали има нещо вярно в това.

До скоро, дружки!Flowers Hibiscus
Много бих се радвала да е вярно. Това е екранизация на четирилогията на Елена Феранте" Гениалната приятелка ".
Много ми е любима. Гледала съм и италианския сериал.
Смятам, че Берен би била чудесен избор.
Дано да е истина!

# 385
Влюбих се в Берен и таланта и в Забранения плод  . Тогава кабелната имаше канал Д и от време на време ''минавах '' , когато го даваха - впрочем заглавието е Забранена любов . Знаех ,че сериалът е голям хит в Турция и се прехласваха по Берен , а аз се чудех  какво пък чак толкова е заслужила това обожание . И так в средата ,че и по-назад , започнах да го гледам директно на турски ,и от този сериал научих на турски много думи и изрази навремето. Разбира се усетих чара и харизмата на Берен веднага , преплетена с големия и талант и на последно място красотата и  защото не стига една красота , знаем го от живия живот ) .
Но с Фатмагюл Берен доказа ,че наистина е с огромен талант .Преди няколко месеца беше Бихтер с красивите тоалети , а сега селско момиче , преживяло най лошото за една жена ... Извинете за логореята , точно на вас в групата не трябваше да ви обяснявам каква е Берен Grinning
Нещо любопитно , тя наистина е със контузен крак в началото на Фатмагюл .На партито  по случай края на Забранена любов си спомням беше с патерици .
Ердоган и ислямизираната  клика около него се опита да пробута този закон да омъжват жертвата за изнасилвача , но не мина. Изключително несправедлив и неморален закон , но като се замисля донякъде имат право .Знаете им източния манталитет - при изнасилване ( или просто , ако се разбере ,че момче и момиче са преспали заедно )  веднага се започват кръвни вражди .Не само насилника или гаджето на момичето е възможно да бъде убит , но бащата или главният на рода карат обикновено брата ( братовчеда ) да убие момичето .Явно с този закон целят да предотвратят кръвопролития , дългогодишни вражди и затвори .Единствено потърпевшата е жената обаче , по принцип ислямът е една много несправедлива религия по отношение на жената в сравнение с другите религии , където пак жените са омаловажавани    ...
Слава Богу , сме далеч от този манталитет , макар от насилието над жени - не .В БГ е пълно с малтретирани физически и психически жени , момичета , деца .
Керим ( май така се казваше ) не беше участвал в изнасилването , но и не им попречи и това беше неговата вина и голямата болка от това  . Страхотен сериал , наистина . Берен и ''снаха и ''от сериала оттогава са големи приятелки .Също много талантлива актриса .

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 12:07 от Phillipine

# 386
  • AMS

Момчета, привет!!!
Благодаря ви за споделеното!!!

Берен Саат, бистра като вода, остави своя отпечатък с красотата си,
на 62. филмовия фестивал „Златен портокал“ в Анталия.

Общи условия

Активация на акаунт